Trabzon 2. Amatör Lig'de başarılı bir sezonu geride bırakan Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor'da, yönetim kurulu futbolcularına Vakfıkebir ekmeği vererek ilginç bir şampiyonluk primi dağıttı.Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren ve tamamına yakını ilçe gençlerinden oluşan Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor, sezonu şampiyon olarak tamamlama başarısı gösterdi.Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından desteklenen ve kulüp başkanlığını Hasan Bahadır'ın yaptığı kırmızı-beyazlı takımda futbolculara, şampiyonluk primi olarak bir miktar para ve Vakfıkebir ekmeği verildi.İlçe Stadı'nda gerçekleştirilen dağıtımda Balta ve Bahadır, futbolculara büyüklüğüyle bilinen, ilçeyle özdeşleşip ünü ülke geneline yayılan Vakfıkebir ekmeği hediye etti.
EDİRNE'nin İpsala İlçesi'ne bağlı Yapıldak Köyü yakınlarındaki Hamzadere Barajı Sulama Kanalı inşaatında göçük meydana geldi, toprak altında kalan işçilerden 3'ü yaralı olarak kurtarılırken, 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.İpsala'nın Yapıldak Köyü yakınlarında yapımı devam eden Hamzadere Barajı Sulama Kanalı inşaatında çalışma devam ederken, kazıdan yığılan toprak saat 11.00 sıralarında beton kalıpları hazırlayan işçilerin üzerine kaydı. Göçükte toprak altında kalan işçilerden 1'i kendi çabalarıyla çıkıp kurtulurken, 2 işçiyi de arkadaşları kurtardı.AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve Keşan'dan gelen maden işçilerinin 16 saat süren çalışması sonucunda göçük altındaki işçi Veli Gök'ün cansız bedeni toprak altından çıkarıldı.
'Upcycling' yani ileri dönüşüm, son günlerde revaçta olan bir sürdürülebilirlik kavramı. İleri dönüşüm, ömrünü tamamlamış, kullanılmayacak durumda olan her şeyin, asıl amacından farklı biçimde kullanılmak üzere yeniden düzenlenmesi sürecine verilen isim. Bu süreç, yalnızca eşyalar için değil; çeşitli yapılar ve binalar için de geçerli.Karşınızda ileri dönüşüm sürecinden geçen, hatta eskisinden daha iyi hale getirilen inanılmaz yapılar!
Beşiktaş başta olmak üzere birçok kulüpten teklif aldığını ve Kayserispor'la olan sözleşmesinin sona erdiğini belirten genel menajer Süleyman Hurma önemli açıklamalar yaptı.PTT 1. Lig'e düşen Kayserispor'u el birliğiyle yeniden Süper Lig'e döndüreceğimiz ve sezon sonunda ayrılacağım yolunda bir yıl önce verilmiş sözüm vardı.Kayserispor'un şampiyonluğunu görmüş bir kişi olarak, sarı kırmızılı kulüple olan defterimi güzel ve mutlu bir sonla kapattım. Yönetime talip olan adayların da kulüpte kalmam yönündeki önerilerine teşekkür ettim. Bazı kulüplerle görüşmelerim sürüyor'' şeklinde konuştu.KAPTAN VE FUTBOLCULARDAN HURMA'NIN GİDİŞİNE ÜZÜNTÜSüleyman Hurma'nın kulüpten ayrılma kararı üzerine sarı kırmızılı futbolcular adına takım kaptanı Abdullah Durak bir yazılı açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı:'Bir çok sıkıntıya göğüs gerdiğimiz bu sezonda şampiyonluğu elde ettik. Görünmeyen kısmında birçok maddi ve manevi sıkıntı çektik. Takım içerisinden bir oyuncuyu bile göndermeyip, üzerine çok iyi takviyeler yaptığımız bu sezonda uzun zaman para almadan Süleyman abi için oynadık. O nasıl olsa halleder diye güvendik. Aslında takımda kimse kalmayacaktı, hepimiz gidiyorduk. Süleyman Ağabey'in hatırı ve ona güvendiğimizden dolayı kaldık. Düştüğümüz yerden hep beraber kalktığımız bu dönemde Süleyman ağabeyin istifa kararı bütün takımın sevincini yarıda bıraktı. Ben Kayserispor kaptanı olarak bütün futbolcular ve personel adına şehre yön veren başta Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki olmak üzere değerli büyüklerimize sesleniyorum. Süleyman ağabeye destek olunuz. Bizi ondan, onu bizden ayırmayınız. Bu takımı takım yapan Süleyman Ağabey'in Kayseri'de kalmasını istiyoruz' dedi.KALECİ HAKAN VE ÖMER BAYRAM İÇİN TRABZONSPOR'LA GÖRÜŞÜLÜYORBu arada halen kulüp başkanlığını sürdüren Bekir Yıldız'ın da onayıyla, kulüpteki görevini bırakan Süleyman Hurma'nın kaleci Hakan Arıkan ve Ömer Bayram'ın transferi konusunda Trabzonspor'la görüşerek arabuluculuk yaptığı öğrenildi. Her iki oyuncunun transferinin yarın yapılacak genel kurul sonrası gerçekleşeceği bildirildi.GENEL KURUL YARINÖte yandan Kayserispor Kulübü'nün olağanüstü genel kurulu yarın saat 11.00'de Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. Genel kurulda Hilmi Derinel başkanlığa tek aday olarak oylanacak. Derinel başkanlığındaki yeni yönetim kurulu 21 kişiden oluşacak.Sporx
Christina Aguilera taklit yeteneğini konuşturdu. Miley, Britney, Sia, Shakira ve Lady Gaga gibi isimleri taklit eden Aguilera sesinin yanında taklit yeteneği ile de epeyce söz ettireceğe benziyor.
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında konuk edecekleri Fenerbahçe'yi yenerek, son hafta maçları öncesi lig dördüncülüğünü garantilemek istediklerini söyledi.Başakşehir Fatih Terim Kompleksi'nde lacivert-turunculu takımın antrenmanı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Avcı, puan cetvelinde dördüncü sırada bulunduklarını hatırlatarak, 'Sıralamada altımızda yer alan takımlardan dört puan öndeyiz. Bir maçı kazanmak ligi dördüncü bitirmek demek. Bizim adımıza da şampiyonluk' dedi.Bir basın mensubunun 'Fenerbahçe karşılaşması şampiyonluğu belirleyecek bir maç olacak' sözü üzerine Avcı, şöyle konuştu:'Ben öyle bakmıyorum. Bizim tarafımızdan da bakılmasını rica ediyorum. İlk üç sıra bu ligin lokomotifleri. Trabzonspor, Türk futbolunun çok önemli bir takımı. Bursaspor'da şampiyonluk yaşamış bir takım. O yüzden biz ligi değil, kendi durumumuzu belirleyeceğiz. Fenerbahçe maçını kazanıp ligin dördüncülüğünü son haftaya girmeden garantilemek istiyoruz. Bu ligin en iyi takımlarından biriyle oynayacağız. Umarım bunun karşılığını biz alırız' diye konuştu.Abdullah Avcı, 'Gelecek sezonki hedeflerinizde şampiyonluk var mı?' sorusu üzerine ise, 'Gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler koymak daha doğru olur. Biz gelişen bir takımız. Evet, sezon başı böyle bir hedefimiz yoktu ama yol haritası böyle çıktı. Şampiyonluk gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedef değildir. Bizim için önemli olan, gelişebilmemiz için buralarda devamlı seyretmemiz. Özellikle Avrupa kupalarına katıldığımızda da uluslararası seviyede tecrübe kazanmaktır. Bunlar ligimize, daha sonra oynayacağımız maçlara olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.
Herman, Lenny, Mr. Burns, Otto, Ned Flanders ve diğerleri... The Simpsons elbette gelmiş geçmiş en ikonik çizgi dizilerden ve bir adam bu dizideki çoğu karakterleri seslendiriyor.
Dreamworks çalışanı Daniel Hashimoto isimli baba James'i süper kahraman gibi göstererek ünlendiği projesine küçük çocuğu ile devam ediyor. Özel efekt konusunda uzman olan adam Action Movie Kid ismini verdiği projesinde izlemeye devam edeceğimiz aşikar.
Avusturya'nın ev sahipliğinde, 16 bin kişi kapasiteli Stadthalle'de gerçekleşen yarışmanın ikinci yarı finalinde 17 ülke temsilcisi yarıştı. 'Köprüler Kurmak' (Building Bridges) temalı yarışmanın ikinci finalinde 10 ülke finale kaldı.Avusturya'nın başkenti Viyana'da bu yıl 60'ıncısı düzenlenen 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finali tamamlandı. Finale kalan ülkeler sırasıyla Litvanya, Polonya, Slovenya, İsveç, Norveç, Karadağ, Güney Kıbrıs, Azerbaycan, Letonya ve İsrail oldu.İkinci yarı finalde İrlanda, San Marino, Malta, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İzlanda ve İsviçre elendi. Azerbaycan temsilcisi Elnur Hüseynov, 'Hour of the Wolf' (Kurdun Saati) şarkısı ile finale yükselen isim oldu.
Edgar Allan Poe ünlü şiiri ''Nevermore'' da herhangi bir kuş yerine kuzgunu kullandığında, ne yaptığını çok iyi biliyordu. Genellikle ölüm ve karanlık alametlerle ilişkilendirilen kuzgun, bazı yönleriyle gerçekte de gizemli bir kuş. Küçük akrabası karganın aksine, hakkında pek fazla dikkate değer bir şey anlatılmamış olan kuzgun, hakkında bilmediğiniz 10 inanılmaz gerçekle karşınızda.
Kitap okuyan kadına tapılır. Dünyanın en harika şeylerinden biridir, kitap okuyan kadını seyretmek. Onun kapıldığı dünyaya bir de dışarıdan bakmak.Bu yüzden biz de sizlere, bir kadının eline yakışan en güzel şeyin kitap olduğunun 17 kanıtını listeledik.İyi okumalar :)
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 15 ayı, 109 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisinin de aralarında bulunduğu birçok yabani hayvan türünün 'av turizmi' adı altında 1 Mayıs-15 Aralık tarihleri arasında avlanmasına izin verdi. Farklı illerde yapılacak ihalelerden sonra en çok para ödemeyi taahhüt eden av turizmi acenteleri, elde ettikleri kotaları avcılara satacak ve Türkiye’nin önemli canlı türleri bir kez daha av turizmine kurban edilecek.Türkiye’de yaşam alanları gittikçe daralan yaban hayvanlarının av turizmine malzeme yapılması kabul edilemez. Buna dur demek için bir imza kampanyası başlattık. Sizin de desteğinize ihtiyacımız var! İmza atmak için: change.org/avizniiptal
Girdi mi ki çıksın? diyorsanız sizin için maalesef yapabileceğimiz bir şey yok, ama yine de cinselliği tatmış ama sonradan mahrum kalmış kişilerin dramlarını okuyarak da eğlenebilirsiniz.