Görüş Bildir
Haberler
Zürih seyahati yapmak isteyenler için kısa notlar

Zürih seyahati yapmak isteyenler için kısa notlar

Hayatsenin
27.03.2014 - 12:41 Son Güncelleme: 27.03.2014 - 12:54

Zürih seyahati yapmak isteyenler için kısa notlar

İsviçre’nin en büyük şehri olan Zürih, Limnat nehri üzerine ve Zürih nehri’nin ucuna konumlanmış bir kenttir. Bankacılık alanında oldukça gelişmiş bir şehir olan Zürih, Avrupa’nın en önemli finans ve ticaret merkezlerinden biridir. Dünya kentleri arasında temizliği, düzeni ve kaliteli yaşam koşullarıyla öne çıkan Zürih, kozmopolit bir şehir olarak beğeni toplamaktadır.

Avrupa’nın en popüler turistik şehirlerinden biri olan Zürich, lüks alışveriş merkezleri, ışıltılı caddeleri, görkemli müze ve galerileri, yemyeşil parkları ile ünlüdür.

Zürih normal ve ılıman bir iklime sahip olup nem oranı oldukça düşüktür. Kışları soğuk ve karlı, yazları ise ılık bir hava hakimdir. İlkbahar ve sonbahar aylarında gündüz sıcaklıkları 19-25 derece arasında değişmektedir. Kış mevsimin de ise sıcaklık değerleri 2-7 arasında seyreder. Genellikle havaların ılık olduğu Zürih’e yılın her ayında gidilebilir. Ancak şehrin keyfini doyasıya çıkarmak isteyenlere bahar ve yaz aylarında gitmeleri önerilir.

Konaklama

Zürih’i özellikle bahar aylarında ziyaret etmek isteyenlere erken rezarvasyon önerilir. Her bütçeye uygun otellerin bulunduğu şehirde 60-350 Euro aralığında otel odası bulmak mümkündür. Şehir merkezine ve tren istasyonuna yakın otelleri tercih ederek tatilinizi rahat bir şeklide geçirebilirsiniz.

Ulaşım

Zürih’e direk uçak seferi ile ulaşmanız mümkündür. İsviçre’nin en büyük ve en yoğun hava alanlarından biri olan Zürih Havaalanı şehir merkezine trenle 12 dakika mesafede bulunuyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşımda tren ve otobüsü tercih edebilirsiniz. Havaalanına bağlı çeşitli otobüs hatları ile gitmek istediğiniz yere kolayca ulaşabilirsiniz.

Şehir içi ulaşımda tren, otobüs ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile şehrin her köşesine rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ulaşım için hesaplı ve pratik bir çözüm olarak NINE-UHR-PASS’i edinmeniz önerilir. Bizdeki akbillere benzeyen bu bilet ile 24 saat boyunca tüm vasıtaları kullanabiliyorsunuz.

Yeme-içme

Zürih’de her türlü damak tadına uygun, dünya mutfakları ve geleneksel lezzetlerden seçmeler sunan binlerce bar ve restoran bulabilirsiniz. Yazları açık hava restoranlarıyla öne çıkan Zürih’te, Arap, Türk, Japon, Lübnan, İtalya, Rusya, İran mutfaklarına özgü mekanların yanı sıra vejetaryen ve balık restoranları gibi seçenekler bulunmaktadır. Zürih’te yer alan restoranları; barlar, canlı müzikli mekanlar, manzaralı olanlar, şarap barları, gece mekanları, bahçeli restoranlar, çocuklara özel restoranlar gibi farklı sınıflara ayırmak mümkün.

Farklı bir lezzet tatmak istersiniz geleneksel İsviçre Mutfağı’ndan Burgermaister Schwert ve Bratworst’u deneyebilirsiniz. Süt danası etinden yapılan özel soslu bir yemek olan Burgermaister Schwert güzel bir seçenek olabilir. Ayrıca patatesten yapılan ve küflü peynir ile sunulan Gnocci ilginç bir seçim olabilir.

Gezilecek yerler

Zürih’de gezilebilecek yerler arasında kliseler, müzeler, parklar ve meydanlar gibi pek çok kültürel ve tarihi yapılar bulunmaktadır.

Fraumünster klisesi, Zurichhorn parkı, Grossmunster klisesi, Bahnhofstrasse Caddesi, Botanik Park, Rathaus (belediye binası), Paradeplatz , Niederdorfstrasse (barlar sokağı) , Kunsthaus sanat müzesi görülmeye değer yapılardandır.

853 yılında Alman Kralı Louis tarafından yaptırılmış olan Fraumünster kilisesi, şehir merkezinde bulunan en önemli kiliselerden biridir. Kilisenin tarihi cazibesinin yanı sıra, ünlü mimar Marc Chagall tarafından yapılmış renkli cam pencereleri ve eşsiz mimarisi tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.

Sanat meraklılıları için; kent merkezinde yer alan Kunsthaus Sanat Müzesi’ni muhakkak ziyaret etmeleri önerilir. Van Gogh, Picasso, Claude Monet, Rothko, Merz, Bacon gibi önemli sanatçıların eserleri burada sergilenmektedir.

Neler yapılır?

Zürih’in eşsiz sokaklarında yürüyerek gezinti yapabilir, dilerseniz bisiklet kiralayarak şehri keşfe çıkabilirsiniz.

Doğa güzelliklerini gözler önüne seren, şehrin birbirinden güzel parklarını gezebilirsiniz. Lindenhof parkı, Botanik park ve Belvoir parkı’nı listenizin başına almanız önerilir.

Avrupa’nın en büyük saatinin bulunduğu St. Peterskirhe’i görebilir, ülkedeki en eski su değirmeni olan Old Hammer Mill’e giderek orada çalışan demircileri ve demircilerin yaptığı pek çok sanat eserini inceleyebilirsiniz.

Klasik müzik, opera ve bale tutkunlarının buluşma noktası olan Zürih Opera evi ve Tonhalle Konser salonunda bir müzik dinletisi veya gösteriye katılabilirsiniz.

Alışveriş

Zürih dünyaca ünlü markaların buluşma noktasıdır adeta. Avrupa’nın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Bahnhofstrasse caddesi; bankaların, lüks butiklerin ve birbirinden güzel kafelerin bulunduğu hareketli bir cadde. İsviçre’nin en ünlü departman mağaza zincirlerinden Globus & Jelmoli ile en prestijli mücevher mağazalarından Bucherer & Beyer ‘de burada yer alıyor..

Kahve ve antika eşyaların satıldığı Old town, özellikle eskiye özlem duyanların keyif alabileceği bir bölgedir. Langstrasse ise her çeşit mağazanın bulunduğu, hoşça vakit geçirebileceğiniz alışveriş duraklarından biridir.

Zürih’in farklı caddelerinde alışveriş merkezlerinden pastanelere, ayakkabıcılardan hediyelik eşya satan dükkanlara kadar aklınıza gelebilecek her şey bulabilirsiniz.

Saat üretiminde oldukça gelişmiş olan Zürih’te ilk akla gelenlerden biri saattir. Özellikle Zürih’e özgü bir obje almak istiyorsanız kaşmir ve ipek tercih edebilirsiniz. Şehirde pek çok sayıda Silk&Cashmere mağazası görmeniz sizi şaşırtmasın. Biraz daha uygun fiyatlı ve özgün parçalar arıyorsanız, cumartesi günleri göl kenarındaki Burkliplatz’da kurulan bit pazarına uğrayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.hayatsenin.com/zurih/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın