Görüş Bildir
Haberler
Zeytinyağıyla Yıkanıp İki Kilo Çikolata Yiyormuş! 122 Yaşına Kadar Yaşayan Kadının Şaşırtan Alışkanlıkları

Zeytinyağıyla Yıkanıp İki Kilo Çikolata Yiyormuş! 122 Yaşına Kadar Yaşayan Kadının Şaşırtan Alışkanlıkları

14.10.2022 - 11:03

Birçok insan, uzun yaşamın sırrını sağlıklı beslenmeye ve spora bağlıyor. Peki, bunları yapmadan da uzun bir yaşam mümkün mü? Cevabınız 'Hayır.' ise bu algınızı yıkacak dünyanın en uzun süre yaşayan insanı ile tanışmaya hazır olun! Gelin, tam tamına 122 yıl 164 gün yaşamış Jeanne Louise Calment'in nasıl bir yaşam sürdüğünü hep birlikte inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

45 yıl yaşaması bekleniyordu.

45 yıl yaşaması bekleniyordu.

1875 yılında Fransa'nın Arles kentinde dünyaya gözlerini açan Jeanne Calment'in bu kadar uzun yaşayacağını kimse beklemiyordu. Çünkü o dönemlerde bir kadın, ortalama 45 yıl yaşıyordu. Jeanne, bu orandan üç kat daha uzun süre yaşayarak bir rekora imza atmış oldu. Gençlik yıllarında müstakbel kocasına yardım etmek için bir boyahanede çalışan 13 yaşındaki Jeanne, bu esnada Vincent van Gogh ile tanıştı. Fakat genç kız, ondan hiç etkilenmedi. Aksine van Gogh’un çok çirkin biri olduğunu, kötü koktuğunu ve kaba saba olduğundan söz etti.

Tüm sevdiklerinin ölümüne tanıklık etmek bir hayli zor olsa gerek!

Tüm sevdiklerinin ölümüne tanıklık etmek bir hayli zor olsa gerek!

1896 yılında Fernand Calment ile evlenen kadının, 1898’de Yvonne isminde bir kızı oldu. Maalesef Yvonne, 1934’te yaşamını yitirdi ve 7 yaşındaki oğlu ile kocasını yapayalnız bıraktı. Jeanne ve kocası Fernand, 7 yaşındaki torunlarını öz çocukları gibi büyüttü. 1942’de Fernand da yaşamını yitirdi. Kötü haberler bununla da kalmadı. Jeanne, 1963'te torununu ve damadını da kaybetti. 1988 yılında Jeanne 112 yaşındayken dünya onu 'en yaşlı insan' olarak tanıdı. Bir süre sonra bu unvan başka bir kadına verildi. Ancak bu kadın, 1991 yılında ölünce unvanın sahibi yeniden Jeanne oldu ve 122 yaşına kadar bu unvanı taşıdı.

Bu kadar uzun yaşamak mümkün mü?

Bu kadar uzun yaşamak mümkün mü?

Birçok insan, bu kadar uzun yaşam sürmenin mümkün olmadığına inanıyordu. Bu yüzden bir araştırma ekibi, Calment’in gerçekten söylediği kişi olup olmadığını detaylı bir şekilde araştırdı. Bir nüfus bilimcinin söylediğine göre Calment, çok yaşlı olduğu hâlde her sabah 6.45'te uyanıp jimnastik yapıyordu. 85 yaşında eskrim sporuna başladı ve 100 yaşına kadar bisiklet sürdü. 114 yaşında düşünce kalçası çıkan Jeanne, bir operasyon geçirdi.

Calment'in yerine kızı mı geçti?

Calment'in yerine kızı mı geçti?

2018 yılında Rus araştırmacılar, bir insanın 122 yıl yaşamasının mümkün olmadığını söyledi ve ortaya bir iddia attı. Calment’in aslında 1934 yılında öldüğünü, Yvonne’nin aile mirası vergilerinden kaçmak için annesinin kimliğine bürünüp yaşadığını söyledi. Fakat bu teori diğer araştırmacılar tarafından çürütüldü. Jeanne Calment’in gerçekten de 122 yıl yaşadığı belgelerle doğrulandı.

Hedefine ulaştı ve ünlü oldu.

Hedefine ulaştı ve ünlü oldu.

Jeanne, dolu dolu bir hayat yaşadı ve geç de olsa hayalini gerçekleştirdi. 114 yaşında bir filmde yer aldıktan sonra 120 yaşında bir belgesele konu oldu. Gazetecilere verdiği bir röportajda 'Kötü görüyorum, kötü duyuyorum, hiçbir şey hissetmiyorum ama her şey yolunda. Meşhur olmak için 110 yıl bekledim ve şu an bunun tadını çıkarıyorum.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun bir ömrün sırrı nedir?

Uzun bir ömrün sırrı nedir?

Jeanne; uzun yaşamının sırrını sarımsak, sigara, çikolata, kırmızı şarap ve zeytinyağına borçlu olduğunu söylüyor. Yediği her şeye zeytinyağı döken bu kadın, her gün zeytinyağı ile duş alıyormuş. Aynı zamanda haftada iki kilo çikolata ve her öğün tatlı yiyen Jeanne, 21 yaşından 117 yaşına kadar sigara içmiş. Şarap içmeyi de seven Calment'in bu kadar uzun yaşam sürmesi ise bir hayli şaşırtıcı! Bir tıp araştırmacısı, Calment'in strese karşı bağışıklığı olduğu için bu kadar uzun yaşadığını savunmuş.

122 yılın sonunda hayata gözlerini yumdu.

122 yılın sonunda hayata gözlerini yumdu.

Jeanne Louise Calment, 4 Ağustos 1997 yılında uykusundayken saat 10.45'te hayata veda etti. Jeanne, son doğum gününde yaptığı esprisiyle hâlâ anılıyor. Bir gazetecinin 'Bir kadın olarak kırışıklıklar hakkındaki duygularınızı alabilir miyim?' sorusuna cevaben yaşlı kadın, “Ben aynada ne yüzümde ne vücudumda kırışık görüyorum. Sanırım varsa da şu an üzerine oturuyorum!” demesiyle yüzlerde tebessüm bırakmayı başardı. Ayrıca edinilen bilgiye göre Calment'in babası 100 yaşında, annesi ise 86 yaşındayken vefat etmiş. Sizce uzun yaşamın sırrı genetik olabilir mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
5
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vejdin Dayan

çikolata 350 TL nereye yiyecez

Mehmet Kimene

Biz kirli havaya maruzuz... Hiç araç vb olmasaydı 10 yıl fazla yaşayabilirdik.. Strese maruzuz.. Hiç stresimiz olmasaydı 5 yıl fazla yaşayabilirdik.. Vessela... Devamını Gör

Deniz Berk

Dedem 94 yaşında öldü. Dedemin halası 118 yaşında ölmüş. Annesi de uzun yaşamış. Babası savaşta ölmüş ölmeseymiş. Kısacası genetiktir bence.