Görüş Bildir
Haberler
Cesedinin Yanında Haçlar Vardı: Cadı Ayininde Öldürüldüğü İddia Edilen Kadının Gizemli Öyküsünü İnceliyoruz

Cesedinin Yanında Haçlar Vardı: Cadı Ayininde Öldürüldüğü İddia Edilen Kadının Gizemli Öyküsünü İnceliyoruz

08.09.2022 - 08:32

Her ölümlerin arkasında güzel anlar ve belki de bazı hüzünlü hikâyeleri kalıyor. Ama bazı ölümler var ki ardından koca bir gizem bırakıyor. Bu bilinmezliğin ucunda korkunç ve ilginç teorileriler yatıyor. Janet Depalma'nın ölümü de bu sıra dışı ölüm hikâyeleri arasında. Şeytani bir ritüele kurban gittiği iddia edilen genç kadının ölüm öyküsü kanınızı donduracak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arkadaşının evine gitmek üzere çıktığı yolculuk son olacaktı.

Arkadaşının evine gitmek üzere çıktığı yolculuk son olacaktı.

3 Ağustos 1956 yılında New Jersey'de doğan Janet, varlıklı ailesi sayesinde epey iyi bir hayat sürse de ailesi dindar olduğu için birçok katı kurala uymak zorundaydı. Diğer gençler gibi bir hayat geçirmiyordu. Janet, bir gün annesine arkadaşına gideceğini söyledi. Bu, annesinin Janet'ı son görüşüydü. Saatler geçmiş, akşam olmuştu. Hâlâ eve dönmeyen kızlarını merak eden aile, en sonunda polise gidip kayıp başvurusunda bulundu. Polis günlerce kızı aradı ancak ondan hiçbir iz yoktu. 19 Eylül'de bir köpeğin ağzında kol parçasıyla mahalleye gelmesiyle araştırmalar derinleşti ve nihayetinde bir taş ocağının yakınlarında etrafında haçlar olan bir ceset bulundu.

Dinî ritüele kurban edilen kadın, Janet Depalma’ydı.

Dinî ritüele kurban edilen kadın, Janet Depalma’ydı.

Olay yeri oldukça garip ve ürkütücü bir hâldeydi. Cesedin etrafında haçlar ve pentagram işaretleri, ayrıca dört bir yanında uzun kütükler vardı. Ölü bedenin üzerinde kıyafetleri duruyordu ancak yine de kimliğini tespit etmek kolay değildi. Bu yüzden diş kayıtları incelendi ve cansız bedenin 7 Ağustos'ta kaybolan Janet Depalma'ya ait olduğu doğrulandı.

Bu sıra dışı ölüm medyanın gündemindeydi.

Bu sıra dışı ölüm medyanın gündemindeydi.

Bu ürkütücü ve garip ölüm, her gazetenin manşetlerinde yer alıyordu. Gazeteler, genç kızın şeytani bir ayin için fedakârlık bile yaptığını yazıyorlardı. Kesin bir sonuç olmamasına rağmen birçok teori ortaya atılıyordu. Janet'ın ailesi çok inançlı olduğundan yetkililer bu tarz bir ayine katıldığını düşünüyordu. Halk hem korkuyor hem bu olaya karşı derin bir merak duyuyordu. Polisler olayı aydınlatmak için bir cadıyla bile görüşmüşlerdi.

Sırlar kapısının ardında "Cadılar" mı vardı?

Sırlar kapısının ardında "Cadılar" mı vardı?

Janet'ın sıklıkla uğradığı kilisede çalışan rahip, gazeteye verdiği bir röportajda kızın inancı yüzünden öldürüldüğünü vurguluyordu. Rahibe göre Janet dinine son derece bağlıydı ve sürekli Tanrı'dan bahsederdi. Belki de Tanrı'dan bahsederken şeytana tapan insanlara denk gelmişti ve onlar da Janet'ı öldürmüştü. Halk da bu sır perdesinin arkasında 'Cadılar' isimli bir grubun olduğunu düşünüyordu ancak son derece korktukları için onlardan çok fazla bahsetmiyorlardı.

Birçok iddia peşi sıra geldi.

Birçok iddia peşi sıra geldi.

Medyada geçen iddiaların aksine başka bir teori daha vardı. Janet ,arkadaşlarıyla eğlenirken kendi hatası yüzünden ölmüştü. Ölü bedenin bulunduğu yer gençlerin sıklıkla toplanıp takıldığı yerlerden biriydi. Janet burada arkadaşlarıyla vakit geçirirken yüksek dozda yasa dışı madde alarak ölmüş olabilirdi. Arkadaşları da bundan korkup kaçmış ve cesedi öylece bırakmış olabilirdi. Bir diğer teori ise bunun bir seri katilin işi olduğuydu. Aynı dönemlerde yine ağaçlık ve tenha yerlerde iki kadın cesedi daha bulunmuştu. Her ölümün de faili meçhul durumdaydı. Yani bu üç kadının öldürülmesinin ardında bir seri katil olabilirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Janet için adalet çağrısı yıllar sonra geldi.

Janet için adalet çağrısı yıllar sonra geldi.

1990 yıllarına kadar çözülemeyen bu dava rafa kaldırılmıştı. 2015 yılında genç kızın ölümü hakkında kitap çıkaran iki yazar sayesinde ise bu olay yeniden gündeme geldi. Yazarlar, o bölgede yaşayan insanlardan mektuplar aldıklarını söylüyordu. Bu mektuplar olayın çözülmesi için bir umut kaynağıydı. Kitapta daha önce davada yer almayan insanların adları geçiyordu. Bu isimler hiç araştırılmamıştı. Bu yüzden polisin olayı örtbas ettiği düşünülüyordu. Üstelik delillerin ve belgelerin de ortadan kaybolması, bu araştırmanın ilerlemesinin önünde bir engel olmuştu. Ancak yazarlar bu olayı araştırmaktan vazgeçmemişlerdi. Janet adında bir Facebook hesabı açtılar ve adalet çağrısını burada da sürdürdüler.

Janet Depalma'ya ne oldu?

Janet Depalma'ya ne oldu?

En sonunda bu iki yazar Janet Depalma'nın dosyasına ulaştılar ancak davayla ilgili bilgiler arasında şaşırtıcı biçimde ritüel, ayin, kurban edilme gibi detaylar yer almıyordu. Hatta dava dosyasında bu olayın cinayet olduğu bile yazmıyordu. Oysa bunun bir cinayet olmasını gerektiren bir sebep vardı. Janet'ın çantası ve boynundan hiç çıkarmadığı kolyesi olay yerinde değildi. Bir hırsız, bu eşyaları çaldıktan sonra Janet'ı öldürmüş olabilirdi. Tabii bu iddia da kanıtlanamadı. Aradan geçen onca yıldan sonra bile Janet'ın dosyası hâlâ açık durumda. Bu bir cinayet miydi? Janet şeytani bir ritüelin kurbanı olabilir miydi yoksa aşırı dozdan mı ölmüştü? Bu soruların hiçbirinin cevabı bilinmiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
6
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın