Görüş Bildir
Haberler
Zamansız Ölümüyle Üzen Ünlü Mimar Zaha Hadid'in Olağanüstü 10 Eseri

etiket Zamansız Ölümüyle Üzen Ünlü Mimar Zaha Hadid'in Olağanüstü 10 Eseri

Fulin
01.04.2016 - 11:58

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid 65 yaşında kalp krizinden dünyaya gözlerini yumdu ancak olağanüstü eserleri ile zaten yaşarken ölümsüzlüğünü ilan etmişti. Gelin birbirinden güzel ve sanat ile yoğrulmuş bu eserlere yakından göz atalım. 

Ayrıca Türkiye ile ilgili durumunu da 31 Mart tarihli haberimizden de takip edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vitra İtfaiyesi

1. Vitra İtfaiyesi

Almanya'nın en güney batısında bulunan Weil Am Rhein şehrinde inşa ettiği ve ilk bitirdiği projesidir. Bu karmaşık tasarıma çarpışan düzlemler adını vermiştir.

2. Phaeno Bilim Merkezi

2. Phaeno Bilim Merkezi

Hadid Almanya'nın Wolfsburg kentinde inşa ettiği bu sıra dışı yapıda uzayın operatik gücünün hissedilebileceği iddia ediyordu.

3. Çadır Köprü

3. Çadır Köprü

Ünlü mimarın tamamladığı ilk köprü projesi olan bu gösterişli yapı İspanya'nın Zaragoza şehrinde bulunuyor. Ebro Nehri'nin üzerinde bulunan bu köprü tam 280 metre uzunluğunda. Köprü yaya yolu üzerine kurulmuş sergi alanlarından oluşuyor.

4. Evelyn Zarafet Akademisi

4. Evelyn Zarafet Akademisi

Bu ödüllü tasarım Londra'da bulunan bir okula ait. Binanın toplam maliyeti tam 36 Milyon Sterlin. Binanın içinde tünelden geçen bir koşu pisti var.

5. Guangzhou Opera Binası

5. Guangzhou Opera Binası

Çin'in en zengin kentlerinden biri olan Guanzhou'nun ikonik opera binası da Hadid tarafından yapıldı. Dünyanın en ilgi çekici opera binaları arasında en üst sıraya oynayan yapı, özellikle nehir kenarında olması ile dikkatleri üstüne çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şeyh Zayed Köprüsü

6. Şeyh Zayed Köprüsü

842 metrelik akıcı tasarım Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dhabi kentinde hayat bulmuş duruda. Özellikle hava kararınca yapılan ışıklandırma çalışması tasarımın değerini daha da artırıyor.

7. Riverside Müzesi

7. Riverside Müzesi

Mimarın Britanya'daki ilk büyük işi olarak kayıtlara geçmiş olan bu müze binası, İskoçya'nın başkenti Glascow'da yer alıyor. Özellikle zig-zag çatısı binanın karakteristiği olarak dikkat çekiyor.

8. Londra Su Sporları Merkezi

8. Londra Su Sporları Merkezi

Londra 2012 Olimpiyat oyunlarında su sporlarına ev sahipliği yapan bu merkez hem tasarımı hem de fonksiyonu açısından bir baş yapıt olarak gösteriliyor.

9. Haydar Aliyev Kültür Merkezi

9. Haydar Aliyev Kültür Merkezi

Azerbaycan'ın 3.cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in adına Bakü'de yapılmış bu binanın tasarımı, 2014 Londra Tasarım Müzesi Ödülleri'nde en iyi tasarım ödülünü almıştır.

10. Galaxy Soho

10. Galaxy Soho

Çin'in Pekin kentinde yer alan yapıda Hadid'in en uzaysal tasarımına denk geliyoruz. Ofisler, çalışma alanları, eğlence merkezlerinin yer aldığı bu bina, yerel Çinli mimarlar tarafından geleneksel Çin mimarisine zarar verdiği sebebiyle uzun süre protesto edilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1651
489
85
60
40
28
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın