Görüş Bildir
Haberler
Zaman Zaman Güldüren Zaman Zaman Hüzünlendiren Netflix'in En İyi 11 Gençlik Dizisi

Zaman Zaman Güldüren Zaman Zaman Hüzünlendiren Netflix'in En İyi 11 Gençlik Dizisi

02.09.2021 - 09:30

Gençlik çağı, hiç kuşkusuz en çok eğlenilen ve en çok özlem duyulan zaman dilimi. Hayatın farklı pencerelerden incelendiği, türlü tecrübelerin kazanıldığı ve kişinin karakterinin büyük ölçüde oturduğu bu dönem, her daim güzellikle anılıyor. Hafızalarda güzel yer edinen yılları ekrana taşıyan gençlik dizilerine de her kuşaktan seyirci ilgi gösteriyor. Kimisi genç yaşta bu dizileri izleyip kendi güncel hayatından bir şeyler buluyor, kimisi ise gençliğini tatlı bir öyküyle anarak nostalji yapıyor. Bizler de bu içeriğimizde vaktinizi mutlulukla geçirmenize olanak tanıyacak Netflix'teki en iyi gençlik dizilerini sizler için kaleme aldık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Insatiable (2018 - 2019) - IMDb: 6.5

11. Insatiable (2018 - 2019) - IMDb: 6.5

Absürt gerilimin komediyle harmanlandığı bir gençlik dizisi olan Insatiable, zorbalığa baş kaldıran bir genç kızın hikayesini ele alıyor. Gördüğü kötü muameleden sonra sızlanmak yerine hakkını arayan Patty, hamleleriyle düşmanlarında büyük şaşkınlık yaratıyor. Bu dönemde en büyük destekçisi olan koçunun yardımlarıyla adeta evrim geçiren bu güçlü kızımız, güzellik yarışmalarına da katılarak adından söz ettiriyor. Diziyi izlerken 'Go Girl' tezahüratı yapmanız kuvvetle muhtemel.

10. Riverdale (2017 - ) - IMDB: 6.8

10. Riverdale (2017 - ) - IMDB: 6.8

Tehlikeden geçilmeyen Riverdale kasabası izleyenlerin yüreklerini ağzına getiriyor! Dışarıdan bakıldığında ideal bir muhit gibi görünen Riverdale, türlü gizemleriyle seyircisini ekranlara bağlıyor. İşin tuhaf yanı kasabanın sakinleri kasabada yaşanan esrarengiz olayları hiç garipsemiyor. Bir lise öğrencisinin ölümüyle sırları çözmeye başlayan Archie ve dostları, soru işaretlerine yanıt ararken türlü belalar peşlerini bırakmıyor. Romantizm ve gizemin iç içe geçtiği yapımları seviyorsanız Riverdale tam size göre.

9. Teen Wolf (2011 - 2017 ) - IMDb: 7.6

9. Teen Wolf (2011 - 2017 ) - IMDb: 7.6

Teen Wolf, Scott McCall isimli bir lise öğrencisinin yaşadıkları etrafında şekilleniyor. Bir gece bir kurt adamın ısırmasıyla Scott'un hayatı önemli ölçüde değişiyor. Yaşadıklarını kabullenmekte zorlanan Scott, bu zor günleri gizemli kurt adam Derek ve en iyi arkadaşı Stiles'ın yardımıyla aşıyor. Yeni kimliğini keşfederken paket halinde gelen tehlikeleri de savuşturmaya çalışan bu kurt adam, bir yandan da aşık olduğu kişiyi korumaya çalışıyor. Scott, bunlarla uğraşırken bir yandan da kurt adam avcısı ailesinden paçayı kurtarmaya çalışıyor. Bakalım başarılı olabilecek mi?

8. Elite (2018 - ) - IMDb: 7.6

8. Elite (2018 - ) - IMDb: 7.6

Buram buram kolej havası kokan Elite, bir anda toplumsal konumu değişen üç gencin hikayesini anlatıyor. Mevzubahis üç genç Samuel, Nadia ve Christian; okullarının çökmesinin ardından İspanya'nın en seçkin okuluna kabul ediliyorlar. İlk etapta bu durumun eğitim hayatları için bir avantaj olduğunu düşünen bu üç kafadar, zaman ilerledikçe yanıldıklarını acı bir şekilde tecrübe ediyor. Yaşam standartlarının farklılığından dolayı kolejin zengin bebeleri tarafından dışlanan bu gençler, sorunlarını çözebilecek mi? Merakla bekliyoruz.

7. 13 Reasons Why (2017 - 2020) IMDb: 7.6

7. 13 Reasons Why (2017 - 2020) IMDb: 7.6

Akran zorbalığının nelere yol açabileceğini biliyor musunuz? Çağımızın en büyük iletişim problemlerinden olan akran zorbalığını ele alan 13 Reasons Why, halı altına süpürülen gerçekleri ekranlara taşıyor. Zorbalığı en ince detayına kadar yaşamış Hannah intihar etmesine sebep olan 13 olayı kasetlere kaydediyor. Hannah'nın intiharının ardından dinlenilen bu kasetlerde failler yaptıklarıyla yüzleşiyor. Bu çarpıcı gerçeklerin ardından hiçbir şey eskisi gibi olmuyor ve birçok hayat tamamen değişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. How to Sell Drugs Online (Fast) (2019 - ) - IMDb: 7.9

6. How to Sell Drugs Online (Fast) (2019 - ) - IMDb: 7.9

En iyi gençlik dizileri listelerinde parmakla gösterilen How to Sell Drugs Online (Fast), yazılım dehalarının kurduğu online bir işletme eksenli hikayesiyle izleyicilerle buluşuyor. Yaşadığı kötü ayrılıktan sonra kız arkadaşını geri döndürmeye uğraşan Moritz, çocukluk arkadaşıyla birlikte internet üzerinden uyuşturucu satmaya başlıyor. Koordineli ve zekice sistemleri sayesinde zamanla Avrupa’nın en büyük uyuşturucu ağlarından birini kuran bu ikilinin başından belalar eksik olmuyor. Dizi tutkunlarının oldukça beğendiği How to Sell Drugs Online (Fast) bir süre daha Netflix'in parlayan yıldızı olacakmış gibi görünüyor.

5. On My Block (2018 - ) - IMDb: 8.0

5. On My Block (2018 - ) - IMDb: 8.0

Los Angeles rüyası Netflix'e taşınıyor! Los Angeles’ın güneyindeki fakir bir mahallede ikamet eden güçlü, eğlenceli ve zeki dört gencin arkadaşlığı gençler liseye başladıklarında bir sınava tabi tutuluyor. Pırıl pırıl karaktere sahip bu dört arkadaş, büyüdükleri ortamdan farklı bir çevreye giriyor ve kendilerini sorgulamaya başlıyor. Gençlerin büyüme döngüsünü nakış gibi işleyen On My Block, bütün bunları komediyle servis ediyor. Kendine has tarzıyla izleyicisinden tam puan alan bu gençlik dizisinin yeni bölümlerini merakla bekliyoruz.

4. Skins (2007 - 2013) - IMDb: 8.2

4. Skins (2007 - 2013) - IMDb: 8.2

7 sezon boyunca kalıplaşmış yargıların dışına çıkmanıza olanak sağlayan Skins, gerçeklikten uzak aşklar ve dostluklarla hayatın zorlu dönemlerinden geçen gençlerin yaşadıklarını ele alıyor. Kurgusal bir lise olan Roundview Sixth Form'un öğrencileri yaşadıkları zorluklara rağmen eğlenmekten asla vazgeçmiyor. Diziyi takip ederken öğretmenleriyle olan çarpıcı iletişimleri sizleri bir hayli düşündürecek.

3. Sex Education (2020 - ) - IMDb: 8.3

3. Sex Education (2020 - ) - IMDb: 8.3

Cinsel sağlık eğitiminin ne kadar önemli olduğunun altını kuvvetlice çizen Sex Education, İngiliz kurgu kasabası Moordale’da geçiyor. Asosyal bir öğrenci olan Otis, cinsellik terapisti annesi ile birlikte yaşıyor. Cinsellik temalı sohbetlerin merkezinde büyüyen Otis, ailesinden öğrendikleriyle okuldaki arkadaşlarına anlatarak danışmanlık yapmaya başlıyor. Zeki arkadaşı Maeve, kıvrak zekasıyla işleri kurumsallaştırıyor ve öğrencilerin danışması için bir cinsel sağlık kliniği açıyor. Netflix'in en beğenilen yapımlarından olan Sex Education izleyicilerini eğlendirirken bilgilendiriyor.

2. Atypical (2017 - 2021) - IMDb: 8.3

2. Atypical (2017 - 2021) - IMDb: 8.3

Atypical, otizm hastalığını kabullenmekte zorlanan Sam'in yaşıtları gibi bir hayata sahip olma isteğini işliyor. İşe aşık olmakla başlamak isteyen Sam, bu uğurda bir dizi macera yaşıyor. Yaşam serüveni boyunca ufkunu genişleten ve benliğini keşfeden bu genç adam ailesine karşı özgürlüğünü ilan ediyor. Sam'in bu kararı ailede adeta bir domino etkisi yaratıyor ve tüm aile bireyleri içsel sorgulama için kolları sıvıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anne with an E (2017 - 2019) - IMDb: 8.7

1. Anne with an E (2017 - 2019) - IMDb: 8.7

Kanadalı yazar Lucy Maud Montgomery’nin kitabından uyarlama bir dizi olan Anne, henüz çocukken ailesini kaybedip yetim kalan kızıl saçlı bir kızın yaşam öyküsünü konu ediniyor. Hayatı türlü yerlerde geçmiş olan bu güzel kızımız bir süre akrabaları ile yaşıyor ve sonunda yolu yetimhaneye düşüyor. Yetimhanede başına gelen talihsiz bir olay sonucunda ise küçük bir kasabaya evlatlık olarak veriliyor. Bu yeni ailesi başlarda ona karşı çekimser olsa da, Anne; sevimliliği, kıvrak zekası ve muhteşem hayal gücü ile kısa zamanda kendini sevdiriyor. Oldukça tatlı finaliyle bizleri şıpır şıpır ağlatan Anne'i belki başka bir yapımda görürüz, kim bilir?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın