Görüş Bildir
Haberler
Yüzyıllardır Tartışma Konusu Olan Evrimin Gerçekliği Konusunda Kanıt Niteliğindeki Gerçekler

Yüzyıllardır Tartışma Konusu Olan Evrimin Gerçekliği Konusunda Kanıt Niteliğindeki Gerçekler

Kan gruplarının değişmesi fazla ilginç değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güneş kremi yerine çiller:

1. Güneş kremi yerine çiller:

Çillerin, bir kişinin güneşe çok fazla maruz kalmasından dolayı ortaya çıktığını biliyoruz ancak çok fazla UV ışınına maruz kalma olmadığında ve cilt D vitamini sentezleyebildiğinde kaybolur. Ancak, çok fazla UV ışınına maruz kalma durumu ortadan kalktığında ve cilt kendi kendine D vitamini sentezleyebildiğinde kaybolur. Şu an ise birçok kişide, saç rengi ya da cilt tonu fark etmeksizin çile rastlıyoruz. Bütün bu konu ise atalarımızın maruz kaldığı az ya da fazla derecede güneşe karşı genlerin mutasyona uğramasıyla alakalı ve bugün, çiller bizi çok fazla güneş ışığından korumaya devam ediyor.

2. Erkeklerin daha erken yaşta kelleşmesi:

2. Erkeklerin daha erken yaşta kelleşmesi:

Bugünün şartlarına göre yaşanılan stres, gerginlik ve hayal kırıklığı yüzünden çoğu erkek 20 yaşında kelleşmeye ve artık bu durumun normal bir şekilde karşılanmaya başlandı. Bununla birlikte, vejetaryen beslenme alışkanlığı da bu konuda büyük rol oynuyor. İnsanların, bilinçsiz bir şekilde et tüketimini bitirmeleri sonucunda çinko ve demir eksikliğinden dolayı saç sağlığı üzerinde olumsuz bir etki oluşuyor.

3. Normal doğumun yavaş yavaş mazide kalması:

3. Normal doğumun yavaş yavaş mazide kalması:

Sezaryen doğumun uygulanması, fetüsün maternal pelvik kanaldan geçemeyecek kadar büyük olduğu durumlarda anne ölümlerini azaltmıştır. Sezaryen doğumların artması ise kadınların bu şekilde doğum yapmasına ihtiyaç doğurmuştur. Bilim insanları da bu artışın ilerleyen günlerde de devam edeceğini öngörüyorlar.

4. Vücut ağırlıklarının azalması:

4. Vücut ağırlıklarının azalması:

Günümüzdeki fiziksel aktivite eksikliği, kemiklerimizin daha güçsüz ve hafif olmasına sebep oluyor. Bilim insanları, bu durumdan kaçınmak için ise her gün fiziksel olarak hareket etmeyi öneriyor.

5. Yeni kan gruplarının ortaya çıkması:

5. Yeni kan gruplarının ortaya çıkması:

Modern insanların, geçirdiği evrim sürecinde genlerin ve hücrelerin mutasyona uğraması sonucunda 'altın kan' denilen ve çok nadir bulunan yeni kan grubu ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bağışıklık sisteminin gittikçe zayıflaması:

6. Bağışıklık sisteminin gittikçe zayıflaması:

Günümüzde, evlerimizi temizlerken takındığımız aşırı titiz yapıdan dolayı birçok kişide alerji, astım ve kişinin öz bağışıklığında sorun yaşadığı düşünülmektedir. Bağışıklık sistemimizin bakteri ve virüslerle daha az etkileşime girmesi daha hassas bir yapıya sahip olmamıza ve vücudumuzun kendi kendine saldırmasına sebep oluyor. Ayrıca, vücutlarının sorunu kendi başına halledebileceği durumlarda bile ilaç kullanmayı tercih eden insanlar da bağışıklık sistemlerini zayıf ve savunmasız bir hale getiriyor.

7. Çocukların küçük yaşta gözlük takmak zorunda kalması:

7. Çocukların küçük yaşta gözlük takmak zorunda kalması:

Günümüzde çocuklar; bilgisayar, tablet ve telefon gibi birçok elektronik aletin önünde zaman geçiriyor. Bu da, çocukların kısa mesafeyi çok net görüp uzun mesafede sorun yaşamasına sebep olan görüş fonksiyonlarında değişikliklere sebep oluyor. Bu durum ise gelişimi durdurmuyor ancak yavaşlatıyor. Çözüm de gözlük takmak ya da operasyon geçirmek oluyor.

8. Diş yapılarının bozulması:

8. Diş yapılarının bozulması:

Bilim insanları, yüksek yaşam kalitesi olan şehirlerde yaşayan çocukların daha fazla ortodonti sorunu yaşadığını gözlemlemiştir. Daha fazla katı yiyecek tüketen çocukların ise diş yapılarının daha düzenli olduğu sonucuna varılmıştır. Diyet değişiklikleri çenemizin gelişimini bu şekilde etkiler ve gelecek nesillerde değişiklik gözlenmektedir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
53
16
12
9
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur

Ülkeye evrimi, maymundan geldik diye lanse edersen böyle başlık atarsın. Ister dindar ol ister inanma, evrim gerçektir "canlılar yaşadığı çevreye adapte olac... Devamını Gör

Christy Brown

Evrim zaten bilimsel bir gerçek olduğu için tartışmaya kapalıdır. Çomarlar kendinize gelin 18. yy da değiliz

Pasif Kullanıcı

Evrime binlerce kanıt var kabul etmese de bazıları. Özellikle evrimsel psikoloji benim için çok büyük kanıt