Görüş Bildir
Haberler
Yüz Şekline Göre 6 Kişilik Tipinden Hangisisin?

Yüz Şekline Göre 6 Kişilik Tipinden Hangisisin?

Yüz şeklimiz, bakışımız, durumuz birçok özelliğimizi ortaya çıkartabilir. yüz şekline göre 6 kişilik tipinden hangisi olduğunu söylüyoruz.

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seç bakalım.

Gerçekçi!

Sen gerçekçi kişilik tipine sahipsin! Olayları görmek istediğin gibi değil de doğru bir şekilde ele alırsın. Yani senin için ya siyah vardır ya da beyaz... Kendini olmayan şeylere inandırmazsın İmkansız şeyleri olacakmış gibi diretmek sana göre bir şey değil. Hayatının her anında ihtimalleri düşünürsün. Çünkü kendini sağlama almayı tercih edersin. Yani sen eğer bir yola girmişsen, bu yolu aslında önceden sen kurmuşsundur. Birine güvenerek hareket edilmeyeceğini bildiğin gibi hayatında bir şeylerin değişmesi için de başkalarından yardım beklemezsin. Hayal kurmak belki sana kendini iyi hissettirebilir. Geleceğini düşünmek, olmasını istediğin şeylerin hayalini kurmak seni motive edebilir ama kendini buna çok fazla kaptırmaman gerektiğini bilirsin. Gerçekçi kişiliğin en çok da stresli olduğun anlarda ortaya çıkıyor. Hayatında yaşadığın şeylerle dalga geçebilecek veya bir başkasının dalga geçmesine müsaade edebilecek biri değilsin. Bu nedenle yaşadıklarına ciddiyetle yaklaşırsın. Her şeyle yüzleşmeyi seven bir karakterin olduğu için, çok ağır şeyler de yaşasan ayakta durmayı biliyorsun. Seni kolay kolay ağlarken görmek mümkün olmadığı gibi, yaşadıkların karşısında yıkılmış bir şekilde görmemizde pek mümkün değil.

Eğlenceli!

Sen eğlenceli kişilik tipine sahipsin. Hayatla dalga geçmeyi iyi bilen birisin. Yaşadıkların belki ağır belki üzücü ama sen bunlarla alay etmeyi biliyorsun. Bunun sebebi ya görmezden gelmek istemen ya da üzülmenin sonunun olmadığı bilmek. Yani hayatında her zaman bir şeyler yaşayacaksın iyi veya kötü her şey bir gün seni bulacak ve sen böyle zamanlarda kendini en dibe itersen oradan çıkmanın da zor olduğu biliyorsun. Bu nedenle en çokta böyle zamanlarda bir şeylere gülmen gerektiğini hissediyorsun. Bu bir zorunlulukmuş gibi düşünüyorsun. Etrafındaki herkes sanki senden bir şey bekliyormuş gibi... Onları eğlendirecek güldürebilecek neşelendirebilecek tek kişi senmişsin gibi. Halının altına ittiğin her şey er veya geç seni bulacak olsa da sen hayatının şu anına odaklısın. Ne bundan öncesi ne de bundan sonrası seni ilgilendirir. Şu an mutluysan hayatında her şey yolunda demektir. Problemler çıktığında onlarla o zaman ilgilenebilirsin. Vaktin çok değerli ve önemli... Seni kötü hissettirecek, mutsuz olduğun hiçbir şey için bir dakikanı bile ayıramazsın. Eğlenceli kişiliğin acılarını örtmek için olsa da etrafındaki herkes ve en çok da sen, kendinden güç alıyorsun.

Yaratıcı!

Sen yaratıcı kişilik tipine sahipsin. Özgür ruhlu biri olduğun kadar özgün bir kişiliği de sahipsin. Düşünce tarzın, hayatın, arkadaşlık ilişkilerin, özel hayatın... Kısaca her şeyde yaratıcılığını konuşturabiliyorsun. Kişisel olarak enerjik bir yapıya sahip olsan da sessiz ortamları daha çok seviyorsun. Yani bir arkadaş ortamında çok eğlenebilir ama eve döndüğünde kendi içine dönerek düşüncelere dalabilirsin. Risk almaktan hoşlanmasan da bazı şeyler için adım atman gerektiğini biliyorsun. Özellikle bu durum iş ve eğitim hayatın için geçerli. Ne bir şeylerin zamanının geçtiğini düşünür ne de bir şeyler için çok erken olduğunu düşünürsün. Eğer sen bir adım atmak istiyorsan bu adımı atarsın. Cesur kişiliğin de yaratıcılığını pekiştiren özelliklerinden biri. Bir şeyler üzerine uzun uzun düşünmek yerine pratik bir şekilde çözüm bulabilirsin. Çözebileceğin şeyleri ertelemek senin için sadece o işten, problemden soğumana neden olur. Bu nedenle başlaman gerekeni de bitirmen gereken şeyi de bir an önce halledersin. Yaratıcı kişiliğin nedeniyle sınırlandırılmaktan hiç hoşlanmıyorsun.

Sezgisel!

Sen sezgisel kişilik tipin sahipsin. Hislerin senin her şeyin. Bir adım atmadan önce düşündüğün tek şey içinden geçenler. Bir karar vereceksen de öncelikle içinden geçenlere bakarsın. İçe dönük karakterin nedeniyle aslında kendinle kalmayı seven bir yapın var. Yani kendini dinlemek, geçmişini, geleceğini düşünmek senin için terapi gibi. Sık sık hayatını gözden geçirirsin ki aynı hatalarını yine yapma! Tanıştığın insanlarda ilk izlenime çok önem veririsin. O kişiden o enerjiyi aldıysan iletişimin güçlü olabilir ama o kişiden pek hoşlanmadıysan artık hoşlanman mümkün değil. Net tavırların ve duyguların var. Duygularından emin olduğun için karşındaki insanlara nasıl davranman gerektiğini de iyi biliyorsun. Hata kabul etmez ve senden özür dilenmesinden de nefret edersin. Çünkü birinin senden özür dileyecek kadar hata yapmasına sinirlenirsin aslında. Tabii ki herkes hata yapabilir ama bilerek yapılmış ve önü arkası düşünülmemiş hatalara senin hayatında yer yok. Sezgilerin sayesinde hep dört ayak üzerine düşebilen biri olarak hata payı da düşük birisin.

Gözlemci!

Sen gözlemci kişilik tipine sahipsin. Hayatında olan her şeyi tek tek incelersin. Her şeyi düşünür ve her şeyi sorgularsın. Bir şeyi olduğu gibi kabul etmek yerine nedenini araştırırsın. Gözlem yeteneğin, empati yeteneğin ve görsel zekan çok yüksek. İnsanların isimlerini değil belki ama suratlarını anımsayabiliyorsun. Yaşadığın her şeye soğukkanlılıkla ve şüpheyle yaklaşıyorsun. Bu şüpheli halin bazen abartı derece olabiliyor. Birinin sana bir iyilikte bulunması bile bazen sana neden diye sordurtuyor. Yaşadığın şeylerin, kararlarının, hayatındaki her şeyin bir düzende ilerlemesini istiyorsun. Belki monoton bir yaşam belki de alışkanlıklarını zor bırakmandan kaynaklanan bir durum bu. Yani bir gün kalktığında o gün içinde ne yapacağını bilmek seni güvende hissettiriyor. Şüpheci tavrın ve her şeyi sorgulamanın nedeni güven problemi yaşamak olabilir. İnsanlara, hayatındaki hiçbir şeye güvenmiyorsun. Tanıştığın insanlarla hemen samimiyet kurmak yerine onları iyice izler ve tepkilerini gözlemlersin. Bu durum, insanların seni soğuk biri olarak görmelerine neden olsa da aslında kendini sağlama almaktan başka bir şey değil.

Mantıksal!

Sen mantıksal kişilik tipine sahipsin. Hayatında duygulara pek yer yok desek yalan olur. Duyguların seni yönetiyor ama mantığında devreye girince hata payın azalıyor. Mantıksal özelliklerin ağır basıyor diye hayal kurmuyor değilsin. Yani aslında fazla hayal kuruyor ve geleceğini düşünerek planlıyorsun. Olmasını istediğin her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmenin sebebi bunu gerçekleştirebilmenin yollarını aramak. Yaşadığın problemleri çözüp bitirmeden önce temeline inersin. Problemin neyden kaynaklandığını veya daha sonra tekrar karşına çıkabilme ihtimallerini düşünürsün. Problemi çözüp bir kenara atmak değil de bir daha yaşamamak için çabalarsın. Hayatındaki insanlara da bazen bir problemmiş gibi davrandığın oluyor. Yani seni üzen, kıran, mutsuz eden insanlar senin hayatında bir problem ve problemi çözmek bazen yeterli olmuyor, problemi ortadan kaldırman gerekiyor. Bu nedenle az ve öz arkadaşlara sahipsin. Etrafında gereksiz kalabalığa yer yok. Mantıksal biri olarak heyecanını da üzüntünü de enlerde yaşayan bir karakterin var.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
37
17
15
12
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurr Yıldırım

Sen eğlenceli kişilik tipine sahipsin. Hayatla dalga geçmeyi iyi bilen birisin. Yaşadıkların belki ağır belki üzücü ama sen bunlarla alay etmeyi biliyorsun. ... Devamını Gör

cansu ersan

Eğlenceli!