Görüş Bildir
Haberler
Yolsuzluk Komisyonunun İki Aylık Çalışma Süresi Toplantı Yapılmadan Geçti

Yolsuzluk Komisyonunun İki Aylık Çalışma Süresi Toplantı Yapılmadan Geçti

Caner
15.10.2014 - 21:03
img.internethaber.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İki Aylık Çalışma Süresi Toplantı Yapılmadan Geçti

17 Aralık sonrası istifa eden dört eski bakan hakkında AKP’nin geciktirme hamlesiyle dört ay sonra kurulabilen soruşturma komisyonunun çalışma süresi hiçbir toplantı yapmadan bitmek üzere.

Komisyonun MHP’li üyesi Mesut Dedeoğlu, AKP’nin amacının komisyonu çalıştırmadan kapatmak olduğunu savunurken, komisyonun AKP’li başkanı Hakkı Köylü ise 26 Ekim’de dolacak çalışma süresinin iki ay daha uzatılmasını isteyeceklerini belirtti.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, dört eski bakanla ilgili kurulan soruşturma komisyonunun, başkanlık divanını oluşturmak için bir araya geldikten sonra bir daha toplanmadığına dikkat çekti.

Yarın ilk kez toplanacak komisyonun gündem maddesinin komisyonun çalışma süresinin uzatılıp uzatılmayacağı olduğunu belirten Dedeoğlu, “İktidar partisinin amacı, komisyonu hiç çalıştırmadan kapatmak ve dosyaları gizlemek” dedi.

Komisyon üyesi bir vekil olmasına karşın dosyaları okuyamadığını, yolsuzluk iddiaları ile ilgili bilgi edinemediğini kaydeden Dedeoğlu, MHP olarak bu konunun peşini bırakmayacaklarını, komisyonun çalışmasını sağlayacaklarını söyledi.

Komisyonun CHP’li üyesi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de, AKP’li komisyon başkanı Hakkı Köylü’nün iddiaların üzerini örtmeye çalıştığını savunarak, komisyonun bundan sonra tam zamanlı çalışmasını talep edeceklerini belirtti.

AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ise 26 Ekim’de dolacak sürenin, bu tarihten geçerli olmak üzere iki ay uzatılmasını isteyeceklerini söyledi.

Köylü, toplantıların ne sıklıkla yapılacağına ilişkin bir soruya ise, “İstediğimiz zaman yaparız; üç gün sonra da yaparız, beş gün sonra da yaparız” karşılığını verdi.

AKP’nin geciktirme hamlesiyle dört ay sonra kurulabilen soruşturma komisyonun başkanı Köylü, fezlekeleri üyelere bile açmadan İstanbul Başsavcılığı’na geri göndermiş, Meclis’in tatile girecek olması nedeniyle görüşmelerin Ekim ayına sarkabileceği ifade edilmişti.

Fezlekelerin savcılıktan ne zaman geleceğinin belli olmaması üzerine üç muhalefet partisi CHP, MHP ve HDP acil toplantı çağrısı yapmış, ancak dokuz AKP’li vekilin katılmaması nedeniyle komisyon toplanamadan dağılmıştı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/yolsuzluk-kom...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0