Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS Ek Yerleştirme Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM YKS 2. Yerleştirme Tarihi Belli Oldu Mu?

YKS Ek Yerleştirme Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM YKS 2. Yerleştirme Tarihi Belli Oldu Mu?

Türkiye’de gündem YKS tercih sonuçları. ÖSYM tarafından açıklanan YKS tercihleri sonrasında, üniversiteyi kazanamayan vatandaşlar, YKS ek yerleştirme ile ilgili aramalar yapıyor. Bugün açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarına göre, boş kalan kontenjanlara veya ilk tercihte kazanıp da kayıt yaptırmayan öğrenciler yerine YKS ek yerleştirme yapılacak. Peki, YKS 2. yerleştirme ne zaman yapılacak? YKS ek yerleştirme tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

YKS sınavına bu yıl yaklaşık iki milyon öğrenci katılım göstermişti. Ayrıca baraj puanları da düşürülmüş ve daha fazla kişinin YKS tercihi yapmasına olanak sağlanmıştı. ÖSYM, bugün YKS tercih sonuçlarını açıklanmıştı. Şimdi gözler ise YKS ek yerleştirmede. İlk tercihlerde üniversiteyi kazanmayan öğrenciler için ek yerleştirme yapılacak. Peki, YKS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Bugün açıklanan YKS tercih sonuçları sonrasında şimdi gözler YKS ek yerleştirmede olacak. Bugün açıklanan tercih sonuçlarına göre, boş kalan üniversite kontenjanlarına yeniden yerleştirme işlemi yapılacak.

YKS ek yerleştirme için üniversite kayıtlarının tamamlanması beklenecek. Sonrasında ise ÖSYM yeniden tercih kılavuzu yayınlayacak ve YKS ek tercihleri başlayacak. 

YKS 2. tercihleri eylül ayının sonunda yapılması bekleniyor.

YKS İKİNCİ EK TERCİHLERİ KİMLER YAPABİLECEK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere, merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için 'ikinci ek yerleştirme' yapılacağını, bu ek yerleştirme imkanından Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı asgari 170 olan adayların da faydalanabileceğini açıkladı.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın