Görüş Bildir
Haberler
Yine Kandırıldık! Dışarıdan Çok Sağlıklı Gibi Gözükseler de Aslında Bizim İçin Hiç de Faydalı Olmayan Besinler

Yine Kandırıldık! Dışarıdan Çok Sağlıklı Gibi Gözükseler de Aslında Bizim İçin Hiç de Faydalı Olmayan Besinler

Aybk Y.
15.07.2022 - 12:16

Yediğimiz besinler sağlığımızı etkiler. Diyabet, kalp problemleri, depresyon ve obezite gibi yaygın hastalıkların çoğunun ne yediğimizle ve nasıl beslendiğimizle ilgisi vardır. Bedenimiz çok önemlidir ve ona iyi bakmamız gerekir. Bu yüzden sizlere sağlıklı olarak bildiğiniz ama aslında düşündüğünüz kadar sağlıklı olmayan besinleri listeledik. Detaylar yazımızda...

Kaynak: https://list25.com/25-foods-that-are-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Soya sosu

17. Soya sosu

Soya sosu, sağlığınız için faydalı olan antioksidanlar içerir, bu da soya sosunu sağlıklı bir seçim gibi gösterir ancak çok fazla sodyum içerdiği için böbrek gibi bazı organlarınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

16. Makarna

16. Makarna

Eğer her hafta makarna yemeyi seviyorsanız normal makarnadan çok daha az kalori ve yağ içerdiğinden spagetti tüketmek isteyebilirsiniz. Makarnanın sağlıksız olmadığı konusunda ısrar eden modern beslenme uzmanlarına rağmen, domates soslu ve peynirli makarna kilo alımını oldukça etkiler..

15. Enerji içecekleri

15. Enerji içecekleri

Spor yapmayı seven bazı insanlar egzersiz sırasında kaybedilen sıvıları ve elektrolitleri yenilemek için enerji içeceklerinin iyi bir alternatif olduğuna inanıyor. Fakat bu tamamen yanlış. Birçok spor ya da enerji içeceği, yüksek miktarda şeker içerir. Ayrıca  yüksek fruktozlu mısır şurubu, yapay tatlandırıcılar ve gıda boyası gibi sağlığınıza iyi yönde bir katkısı olmayan maddeler içerirler.

14. Fıstık ezmesi

14. Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi yüksek miktarda sağlıklı yağ, vitamin, mineral ve protein içerir. Fakat vücut yağında artışa neden olacağı için ölçülü olarak yenilmelidir.

13. Şekersiz tatlılar

13. Şekersiz tatlılar

Şekersiz tatlılardan uzak durmalısınız. Bu besinler rafine şeker içermez ama şeker yerine yapay tatlandırıcılar içerirler ve bu aslında sağlığınıza daha çok zarar veren şeylerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Mısır gevreği

12. Mısır gevreği

Çoğu mısır gevreğinde çok fazla şeker bulunur, bu nedenle mısır gevreklerini çok fazla tüketirseniz kilo almanıza ve sağlığınızın bozulmasına neden olursunuz. Bunun yerine yulaf tüketebilirsiniz. Sizin için daha sağlıklı bir seçenektir.

11. Protein barlar

11. Protein barlar

Protein barların bazıları sağlıklıyken bazıları da sağlıksızdır. Bu yüzden protein barları tüketirken içeriklerini kontrol etmeniz gerekir.

10. Kuru meyve

10. Kuru meyve

Kuru meyveler sağlıklıdır ancak taze meyvelerin daha sağlıklı seçenek olduğunu bilmelisiniz çünkü taze meyvelerin şeker oranı düşük, lif oranı yüksektir.

9. Margarin

9. Margarin

Margarin bazı insanlar tarafından sağlıklı bir yağ seçeneği olarak düşünülse de margarin trans yağlar, kimyasallar, şeker ve sütün bir karışımıdır. Yani içeriği pek de doğal değildir. Ayrıca fazla margarin tüketimi damar sağlığınız için iyi değildir.

8. Ekmek

8. Ekmek

Ekmek hemen hemen her sofranın vazgeçilmezi olmuştur. Fakat özellikle beyaz ekmek hiç sağlıklı değildir. Beyaz ekmek protein açısından düşüktür ve ayrıca kan şekerinin hızlıca yükselmesine sebep olduğu için sağlığınız için iyi değildir. Kan şekeri hızla yükseldiğinde, şekeri hücreye itmek için kan dolaşımına fazla insülin salınır ve bu sağlığınızı olumsuz yönde etkiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Sütlü çikolata

7. Sütlü çikolata

Sütlü çikolata ne kadar lezzetli olursa olsun ağırlıklı olarak şeker içerir. Bitter çikolata ise yüzde yetmişin üzerinde kakao içerir ve bu sağlığınız için iyidir. Bitter çikolata, beyninizin daha iyi çalışmasına yardımcı olacak lif, magnezyum, bakır, manganez, demir ve diğer mineralleri içerir.

6. Smoothie

6. Smoothie

Reklamlarda smoothiler sağlıklı besinler olarak tanıtılır. Bu yüzden çoğumuz smoothileri sağlıklı içecekler zannetsek de hazır smoothiler içerdikleri tatlandırıcılar, şekerler, şuruplar ve tozlar yüzünden sağlık açısından oldukça zararlıdırlar.

5. Granola

5. Granola

Granolar lif ve demir açısından zenginlerdir ancak faydalarının yanı sıra granolanın kalorisi oldukça yüksektir. İhtiyacınızdan fazla yağ ve şeker içerebilir.

4. Muz

4. Muz

Muzun sağlıklı bir meyvedir fakat daha düşük glisemikli bir seçenek arayan insanlardan biriyseniz avokado, muzdan sağlık bir seçenektir. Ayrıca daha az kaloriye sahiptir.

3. Peynir

3. Peynir

Peynir lezzetli ve sağlıklı bir seçim gibi gözükebilir ancak kalorisi ve yağ oranı yüksektir. Ayrıca çok fazla da sodyum içerir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Iceberg marul

2. Iceberg marul

Marul çok fazla su içerir ve genel olarak sağlık için iyidir ama diğer yeşilliklerle kıyaslandığında çok fazla besin değeri yoktur. Marul vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayamaz.

1. Meyve suyu

1. Meyve suyu

Çoğu insan hemen hemen her gün meyve suyu içmenin sağlıklı olduğunu düşünür. Bu yüzden taze sıkılmış meyve suyu içmenin sağlığınıza iyi geleceğini düşünebilirsiniz ancak ister evde kendiniz sıkın ister marketten alın meyveler soyulduğunda fazla miktarda vitamin ve mineral yok olur. Bu yüzden meyve suyu içmek yerine meyve yemek sizin için daha sağlıklıdır. Çünkü meyveyi sıktığınızda tüm doğal enzimler yok olur. Ayrıca marketten alınan hazır meyve suları çok fazla miktarda şeker içerir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
7
5
4
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?