Görüş Bildir
Haberler
Kilo Verirken Aynı Zamanda Mükemmel ve Sağlıklı Bir Vücuda Sahip Olmak İçin Uzak Durmanız Gereken Besinler

Kilo Verirken Aynı Zamanda Mükemmel ve Sağlıklı Bir Vücuda Sahip Olmak İçin Uzak Durmanız Gereken Besinler

Aybk Y.
12.07.2022 - 08:39

Çoğu yiyecek masum görünür fakat kalp hastalıklarından kolesterole kadar çeşitli rahatsızlıkların sebebi olabilir. Aynı zamanda kilonuz için de yediğiniz yiyeceklere dikkat etmek önemlidir. Yazın gelmesiyle birlikte açılan tatil sezonunda siz de vücudunuza dikkat etmek ve fazladan kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız hazırladığımız bu liste tam size göre. Buyurun içeriğe...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Makarna

1. Makarna

Karbonhidrat tüketmek önemlidir ama dengeli miktarda olması püf noktasıdır. Yüksek karbonhidrat alımı kalp hastalıklarının riskini arttırabilir ve çeşitli sorunlara neden olabilir. Kilo verirken dengeli miktarda karbonhidrat alınması gerekir bu yüzden makarna yerken ölçülü olmaya dikkat edilmelidir.

2. Hayvansal protein

2. Hayvansal protein

Hayvansal proteinler vücudumuz için oldukça önemlidir ancak her şeyin azı karar çoğu zarar olduğu gibi hayvansal proteinin de çoğu zararlıdır. Hayvansal protein, böbrek ve kemik komplikasyonlarına yol açabilen yüksek miktarda fosfor içerir. Bu yüzden etlerin sebze veya meyveden çok daha ağır olduğu göz önüne alındığında, böbreklere aşırı yüklenmeye neden olabilir. Bu gıdaları çok fazla yemekten kaçınarak ölçülü tüketmeye dikkat etmeniz gerekir.

3. Diyet gazozlar

3. Diyet gazozlar

Bu içeceklerin şeker alımını azalttığı düşünülse de şekerin yerini yapay tatlandırıcılar alıyor. Bu yüzden tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarına yol açabilirler. Bu içecekleri hayatınızdan çıkarmanız oldukça önemlidir.

4. Kiremit balığı

4. Kiremit balığı

Tüm balıklar bir miktar cıva içerir, ancak köpekbalığı, kılıç balığı ve kiremit balığı gibi balıklar, daha uzun yaşadıkları için ortalama balıklardan daha fazla cıva içerir ve bu yüzden daha fazla cıva biriktirirler. Cıva birikiminin zamanla yüksek tansiyonda, yüksek kolesterol seviyesinde ve kalp krizi riskinde artışa neden olabileceği için kiremit balığı asla yenmemesi gereken yiyecekler arasındadır.

5. Pirinç

5. Pirinç

Dengeli miktarda pirinç yemek zararsız olabilir, ancak aşırı miktarda tüketildiğinde kaçınmak istediğiniz yiyeceklerden biri haline gelebilir. Çünkü yüksek trigliserit seviyesi ve yüksek tansiyon gibi birçok soruna neden olabilir. BU yüzden pirinç tüketirken miktarına dikkat etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hazır noodle

6. Hazır noodle

Hazır eriştelerin sodyumu yüksektir. Tek bir porsiyon erişte 861 mg'a kadar sodyum içerir ve tüm paketi yerseniz, bu neredeyse 1.722 mg'a kadar çıkar. Ayrıca, yüksek sodyum alımı, tuza duyarlı kişilerde çeşitli sorunlara neden olabilir. Bu kişiler için yüksek tansiyon riski oldukça yüksektir. Ayrıca sodyum alımını azaltmak sizin için daha sağlıklıdır. Hazır erişteler kilo vermeye çalışırken kaçınılması gereken yiyecekler arasındadır.

7. Mikrodalga yiyecekleri

7. Mikrodalga yiyecekleri

Dondurulmuş yiyecekler pratik olsa da kilo kaybı istiyorsanız tüketmeniz gereken en son yiyeceklerden biridir. Dondurulmuş ve mikrodalgada pişirilebilen yemekler genellikle büyük miktarlarda sodyum ve şekerin yanı sıra taze kalmaları için kimyasallar ve koruyucular içerirler. Ayrıca plastik kutularda olduklarından dolayı yemeğinize girebilecek plastik katkı maddeleri de içerirler. Bu yüzden uzak durmanız gerekir.

8. Meyve suları

8. Meyve suları

Meyve suları sağlıklı gibi görünse de kilo vermek istiyorsanız, meyve sularından uzak durmak isteyebilirsiniz çünkü fazla miktarda şeker içerirler. Ayrıca meyve suları içerdiği söylenen meyveleri bile içermeyebilir. Bu yüzden meyve suları yerine direkt meyve yemeyi tercih edebilirsiniz. Bu sağlığınız için çok daha iyi olacaktır.

9. Beyaz un bazlı mısır gevrekleri

9. Beyaz un bazlı mısır gevrekleri

Mısır gevreği, güne başlamak için harika bir yol gibi görünse de, bol miktarda rafine tahıl ve şeker içerir. Bu tür mısır gevreği reklamlarının hedef kitlesi genellikle çocuklar olduğunu düşünürsek mısır gevreği kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve karaciğer sorunları gibi sorunlara neden olabilir. Ayrıca lifleri de düşüktür ve insanların yemekten sonra tok hissetmek için liflere ihtiyacı vardır.

10. Dondurulmuş yoğurt

10. Dondurulmuş yoğurt

Sağlıklı gibi görünse dondurulmuş yoğurt gibi yoğurt türleri  sade yoğurtla aynı faydaları sağlamaz. Dondurulmuş yoğurt genellikle çok fazla şeker içerdiğinden dolayı sağlığınızı kötü etkileyen besinler arasında yer alabilir. Eğer kilo vermek istiyorsanız bu tarz yoğurtlardan kaçınarak sade yoğurt yemenizi tavsiye ederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İşlenmiş et

11. İşlenmiş et

İşlenmiş et çok fazla nitrat içerdiğinden kilo vermeyi zorlaştırabilir ve kanser de dahil olmak üzere birçok soruna neden olabilir. Bu yüzden kilo vermek istiyorsanız asla yememiz gereken ürünlerden biri işlenmiş etlerdir.

12. Granola barlar

12. Granola barlar

Çoğu granola bar, gerçek protein içermeyen sade şeker ve hidrojene yağlardır. Ayrıca kalorileri bir öğünden daha düşüktür ve öğün yerine geçmezler. Lezzeti iştahınızı açmaya yeterken sizi doymaktan çok uzaktırlar. Granola bar yerine iyi bir protein barı sizin için daha sağlıklı olacaktır.

13. Füme peynir

13. Füme peynir

Füme peynirler çok fazla tüketildiğinde çeşitli sorunlara neden olabilir çünkü bu peynir türü polisiklik aromatik hidrokarbonlar içerir. PAH'lar genellikle benzin, kömür veya ham petrolde bulunan bir kimyasal türüdür. Bu kimyasalları içeren füme peynirin kesinlikle yemek istemeyeceğiniz bir şey olduğunu söylemek yeterli.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Spook

Dondurma? Çeviri bilen birileri el atsın. Yazık yahu.