Görüş Bildir
Haberler
Yılbaşını Evde mi Kutlayacaksınız? Misafirlerinizi Tertemiz Bir Evde Ağırlamanızı Sağlayacak Temizlik Tüyoları

Yılbaşını Evde mi Kutlayacaksınız? Misafirlerinizi Tertemiz Bir Evde Ağırlamanızı Sağlayacak Temizlik Tüyoları

30.12.2021 - 06:15

Yeni yıl geldi çattı. Yılbaşını evde geçirecekleri ise ufak bir hazırlık bekliyor. Misafirlerinizi temiz bir evle karşılamak istiyorsanız sizin için hazırladığımız A'dan Z'ye temizlik tüyolarına mutlaka göz atmalısınız. Bu tüyolarla hem misafirleriniz evinize girdiğinde mis gibi temizlik kokusunu alsın ve gönül rahatlığıyla evinizde vakit geçirebilsin hem siz rahat olun. Hijyenin her zamankinden daha önemli olduğu bu günlerde siz de temizlikten ödün vermeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Salonunuz pırıl pırıl olsun.

1. Salonunuz pırıl pırıl olsun.

Evinize gelen misafirlerin en çok vakit geçireceği yer şüphesiz salonunuz olacak. Bu da en çok dikkat edecekleri yer demek oluyor. Bu yüzden en detaylı temizliği salonunuzda yapmanızda fayda var. İşe koltuklarınızla başlayabilirsiniz. Bulaşık makinesi tableti, soda ve sirke ile hazırlayacağınız karışımla koltuklarınızı silebilirsiniz. Bu sayede koltuklarınız pırıl pırıl parlayacak ve etrafa ferah bir koku yayılacak. Sıra geldi yerlere. Yerler kire en çok maruz kalan alanlar ama endişelenmeyin, temizlemesi de bir o kadar kolay. Evinizi iyice süpürdükten sonra bir kovaya sirke ve karbonat ekleyin. Bu suyla evinizin yerlerini silin. Parkeler ışıl ışıl olacak. Son işlem ise toz alma. Bu işlem için bir kapta su ve ahşap temizleyiciyi karıştırın. Karışımla toz biriken tüm yüzeyleri kolayca temizleyebilirsiniz.

2. Artık tuvaletler mikrop yuvası değil.

2. Artık tuvaletler mikrop yuvası değil.

Misafirleriniz için evinizi hazırlarken mutlaka dikkat edilmesi gereken bir diğer alan ise banyo. Tuvaletlerde oldukça fazla mikrop ve bakteri bulunur. Ancak onlarla mücadele için sirkeyi kullanabilirsiniz. Beyaz sirke ve su karışımıyla tuvaletlerinizi temizleyebilirsiniz. Yerleri de bu karışımla silebilirsiniz. Ancak derzlerin beyazlığına dikkat etmelisiniz çünkü kirli olması banyonuza eski bir görünüm verebilir. Eğer sararmış derzlerle başınız beladaysa özel olarak üretilen temizleyicileri kullanarak bembeyaz bir görünüm elde edebilirsiniz. Lavabolar için ise en etkili çözüm, çamaşır suyu kullanmak olabilir.

3. Baş belası yağlı mutfaklar.

3. Baş belası yağlı mutfaklar.

En zor temizlenen kir olan yağlar, mutfakta her yere yayılır ve birçok temizlik ürünü de kullanılsa yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle misafirlerinizi çağırmadan önce en detaylı temizlemeniz gereken yer, mutfağınız. İşe mutfak dolaplarını silmekle başlayabilirsiniz. Mutfak dolapları bir mutfağa girince göze ilk çarpan alan. Hal böyle olunca misafirleriniz de önce buraya dikkat edecekler. Dolaplarda oluşan inatçı yağlar için bulaşık tabletini sıcak suyla seyreltip kullanabilirsiniz.

4. Çöp kutularını boşaltmayı ihmal etmeyin.

4. Çöp kutularını boşaltmayı ihmal etmeyin.

Evinizde birden fazla yerde çöp kovası bulunabilir. Ancak misafirleriniz gelmeden önce mutlaka çöpleri boşaltmalı ve kovaları temizlemelisiniz. Aksi halde yayacağı kötü koku ile sizi mahcup edebilir. Ama endişelenmeyin, çöp kovalarını temizledikten sonra içerisine biraz bebek pudrası serperek kötü kokuyu en aza indirebilirsiniz.

5. Yatak odanızı unutmayın.

5. Yatak odanızı unutmayın.

Yatak odanızın evinizdeki en özel alanınız olduğu aşikar. Temizliği de bir o kadar özel olmalı. Çarşaflarınızı değişerek işe koyulabilirsiniz. Yeni çarşaflarınızı serince üzerine bir miktar bebek pudrası serpin. Böylece çarşaflarınızın daha uzun süre temiz kaldığını hissedebilirsiniz. Aynı şekilde bebek pudrasını ince bir çorap içerisine doldurun. Ağzını bağlayıp elbise dolabının bir kenarına yerleştirin. Bu sayede nem ve rutubeti engelleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Halılar, ince çizgimiz.

6. Halılar, ince çizgimiz.

Eviniz ne kadar temiz olursa olsun halılarınız temiz olmadan temiz görünmez. Halınızı temizlemeye süpürme işlemiyle başlayın. Üzerindeki tozun iyice gittiğinden emin olun. Ardından bir kabın içinde karbonat, sirke ve toz deterjanı karıştırın. Bu karışımla halılarınızın yüzeyini silin ve duru suyla üstünden geçin. Bu yöntemle halılarınız yeni gibi olacak! İsterseniz karışımın içine yumuşatıcı da ekleyebilirsiniz. Böylece her bastığınızda eve mis gibi bir koku yayılabilir.

7. Camlar, ilk göze çarpan yerlerden biri.

7. Camlar, ilk göze çarpan yerlerden biri.

Her evin bir dış görünüşü vardır. Evinizin güzelliğini, dışarıdan bakanlar camlarınızın temizliğine göre yorumlayabilir. Misafirlerinizi davet etmeden önce mutlaka camları silmeniz gerekir. Özellikle çerçeveler için bulaşık deterjanından faydalanabilirsiniz. Camları özel cam temizleyicilerle sildikten sonra su lekesi kalmaması için gazeteyle kurulayabilirsiniz.

8. Bu harika koku perdelerden geliyor.

8. Bu harika koku perdelerden geliyor.

Camları temizledik. Peki, ya perdeler? Elbette onlara da bir el atmanız gerekecek. Özellikle üst kısımları zor temizlenen tül ve perdeler için de bir çözümümüz var. Bulaşık makineniz için kullandığınız tablet deterjanı tül ve perdelerinizi yıkarken de kullanabilirsiniz. Ayrıca bir miktar rendelenmiş beyaz sabun, tüllerinizi bembeyaz yapmaya yeter. Yumuşatıcıyı da unutmayın ki eviniz mis gibi koksun!

9. Hiç yorulmayın, daha duvarlar var.

9. Hiç yorulmayın, daha duvarlar var.

Yoruldunuz, biliyoruz. Ama sıra geldi duvarlara. Öncelikle boş bir sprey şişesine bir litre suyu doldurun. Üzerine 1 çay bardağı sirke ekleyin. 1 paket karbonatı da ilave edin ve karıştırın, ardından karışımla duvarları silin. Duvarlarda lekeden eser kalmayacak. Mutfakta bile kurumuş yağ lekelerine meydan okuyan bu karışımla duvar silmek, sandığınızdan daha kolay!

10. Son dokunuş, dış kapı

10. Son dokunuş, dış kapı

Evinizin dış kapısı da tıpkı evinizin içi kadar önemli. Bu yüzden temizlik yaparken dış kapınızı temizlemeden temizliği bitirmeyin. Misafirlerinizi karşılayacağınız ilk yer olan dış kapınız mutlaka temiz olmalı. Bütün evi dip köşe temizlediniz. Son dokunuşu dış kapınıza yapınca bu iş tamam! Bazı kapılar oymalı ve işlemeli olduğu için temizliğini zor gibi gösterse de aslında çok kolay. Bir kulak pamuğu yardımıyla dış kapınızın oymalarını kolayca temizleyebilirsiniz. Artık mis kokan ve daha kapıdan girmeden bile temizliği belli olan bir evle misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Yeni yıl sizin için tertemiz başlayacak. Mutlu yıllar...

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın