Görüş Bildir
Haberler
Kimyasalsız ve Zehirsiz de Temizlik Mümkün! A'dan Z'ye Banyo Temizliği ve Doğal Temizlik Ürün Tarifleri

Kimyasalsız ve Zehirsiz de Temizlik Mümkün! A'dan Z'ye Banyo Temizliği ve Doğal Temizlik Ürün Tarifleri

16.12.2021 - 08:45

Pandemiyle birlikte, kişisel hijyenin yanında ev temizliğinin de ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anladık. Evlerimizde en sık temizliğe ihtiyaç duyan alanlardan biri de banyo. Doğal olarak banyo temizliğinde daha bir özenli davranıyoruz. Mikropların zaman geçirmeyi en sevdiği yerlerden biri olan banyoları, kimyasal içermeyen ürünlerle de temiz tutmak mümkün. Hem doğal hem ekonomik tariflerle hazırlanan, zehirsiz temizlik ürünleriyle banyolardan mikropları arındırıp ışıl ışıl parlayan yüzeylere kavuşabilirsiniz. A'dan Z'ye doğal ürünlerle ve derinlemesine banyo temizliği için doğru yerdesiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tuvaletlerinizi sık sık yıkayın.

1. Tuvaletlerinizi sık sık yıkayın.

Tuvaletler, mikropların en sevdiği ve en uzun süre barındığı alanlar. Sık sık yıkamak gerektiği için de kimyasal temizlik ürünlerinin en çok kullanıldığı yerlerin başında geliyor. Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın. Bu tarifle mikropları hem tuvalet giderinden hem yüzeylerden kovalamış olacaksınız.

2. Lavaboların temizliğine dikkat edin.

2. Lavaboların temizliğine dikkat edin.

Pandeminin başlangıcından beri sürekli ellerinizi yıkamakla meşgul olabilirsiniz. Peki, ellerinizi temizlediğiniz lavaboların ve bataryaların yeterince temiz olduğundan emin misiniz? Suyla ne kadar durulasanız da, bir süre sonra sabun kalıntılarında da mikrop birikebiliyor. Bu yüzden lavaboları düzenli olarak dezenfekte etmekte fayda var. Zehirsiz temizlik için lavabonuza 2 yemek kaşığı karbonat serpin. Üzerine biraz limon suyu dökün. Temiz bir süngerle ovalayıp sıcak suyla güzelce durulayın. Bu yöntemle hem lavabo giderinizin açılmasına yardımcı olacak hem mikropsuz, ışıl ışıl bir lavaboya kavuşacaksınız.

3. Çöp kovanızı temiz tutun.

3. Çöp kovanızı temiz tutun.

Çöp poşetlerinizi her gün değiştirmenize rağmen etrafa hala kötü bir koku yayılıyorsa bu, çöp kovanızın kendisinden kaynaklanıyor olabilir. Banyolarda çöp kutusuna atılan her türlü atık, uzun süre kaldığında mikrop birikmesine neden olur ve kötü bir koku yayar. Çöp poşetinizi her değiştirdiğinizde, çöp kovanıza bir miktar sirke koyup bekletin. Daha sonra sirkeyi su ile durulayın. Ayrıca, kovanızı yıkadıktan sonra ve çöp poşetini yerleştirmeden önce mutlaka kovanızı kurulayın. Nemli kalan çöp kovasının tabanı da mikroplara davetiye çıkarabilir.

4. Derzleriniz sirkeyle bembeyaz olsun.

4. Derzleriniz sirkeyle bembeyaz olsun.

Sizin için de banyo temizliğinde en uğraştırıcı kısım derz ovalamak olabilir. Uzun süreli kullanım ve sürekli suyla temas halinde olmasından dolayı banyolardaki derz araları kararabilir ya da aşınıp kötü bir görüntüye bürünebilir. Bunun önüne geçmek için banyonuzun derzlerine sirke döküp üzerine pamuk yerleştirin. Bir gece bekletip telle ovun. Bol suyla durulayın, derzlerin anında beyazladığını göreceksiniz. Daha etkili bir temizlik için sirkeyi, yeteri kadar limon suyu ve kabartma tozuyla karıştırıp derzlerin üzerine dökün. Temiz bir fırça yardımıyla ovalayın ve ılık suyla durulayın.

5. Avizelerinizi sık sık temizlemeyi unutmayın.

5. Avizelerinizi sık sık temizlemeyi unutmayın.

Banyo avizeleri, ulaşılması zor alanlarda olduğu için temizlikleri de göz ardı edilebiliyor. Ancak tozlu bir avizeden etrafı aydınlatmasını bekleyemezsiniz. Banyonuz için dış kısımları çıkarılabilen avizeler tercih ederek temizliğini kolaylaştırmanız mümkün. Parçaları çıkarıp bulaşık makinesinde çabucak yıkayabilirsiniz. Avizenizin üzeri leke tutmuşsa ve tek yıkamayla çıkmıyorsa biraz sirke ekleyerek tekrar bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Makineden çıkan banyo avizeniz ilk günkü gibi parlak olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Banyo dolaplarının kuru kalmasına özen gösterin.

6. Banyo dolaplarının kuru kalmasına özen gösterin.

Kapağı olmayan banyo raflarına havlu yerleştirmek, hijyen açısından pek de doğru bir davranış olmayabilir. Banyolardaki nem ve buhar, bir süre sonra dolaplarınızın içindeki havlulara ıslaklık verebilir. Islak kalan havlular da yüzeylerinde bakteri üremesine sebep olabilir. Aynı zamanda bu buhar, dolapların dış kısımlarında su izi gibi bir görüntü bırakabilir. Karbonat, limon tuzu ve sıcak su ile hazırlayacağınız bir karışımı sprey şişesine doldurarak dolaplarınızın dış yüzeylerini silebilirsiniz. Banyodaki nemin önüne geçmek için banyonuzu düzenli olarak havalandırın ya da havlularınızı başka bir alanda muhafaza edin.

7. Duş kabininin düzenli temizliği önemli.

7. Duş kabininin düzenli temizliği önemli.

Duş kabini temizliğinde en önemli nokta, temizliğin düzenli yapılması. Sabun ve kullanılan diğer kişisel bakım ürünleri, temizlenme aralıkları uzadıkça duş kabininde kalıntı bırakabiliyor. Bunun için temizliğini yaptığınız duş kabinini, tekrar kir tutmasına fırsat vermeden temizlemeniz gerekiyor. Cildinizin en çok temas ettiği yerlerden biri de bu alanlar, kimyasalsız temizlik bu alanlarda çok daha önemli. Biraz karbonatı suyla karıştırıp macun kıvamına getirin. Karışımı temiz bir bez veya süngerle duş kabininin her yerine sürün. 15 dakika bekletip ılık suyla durulayın ve sonrasında mutlaka kurulayın. Islak kalan zeminler, mikrop tutmaya daha elverişli alanlar haline gelebilir.

8. Paspaslarınız bakteri barındırmasın.

8. Paspaslarınız bakteri barındırmasın.

Banyolarda kullanılan paspaslara ıslak ayakla bastığınızda, paspasın nemlenmesine sebep olup mikroplara davetiye çıkarmış oluyorsunuz. Bunun için kullanacağınız paspasların su tutmayan malzemelerden yapılmış olmasına dikkat edin. Eğer kumaş paspas kullanıyorsanız, bunları çamaşır makinesinde sabun rendesiyle yıkayarak hijyen sağlayabilirsiniz.

9. Banyo terlikleri kişiye özel olmalı.

9. Banyo terlikleri kişiye özel olmalı.

Banyo terliğinizin size özel olmasına dikkat edin. Ortak kullandığınız banyo terlikleri ayak sağlığınız için oldukça zararlı. Size özel banyo terliğinizin sürekli kuru olmasına özen gösterin. Böylece ayaklarınızı birçok mantar çeşidinden koruyabilirsiniz. Ayrıca kullanmadığınız zaman banyo terliklerinize bebek pudrası serpmek de kuru kalmalarına yardımcı olur.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın