Görüş Bildir
Haberler
Yiğit Bulut'tan 'Döviz' Açıklaması: 'Çok Ciddi Spekülasyon Yapılıyor'

Yiğit Bulut'tan 'Döviz' Açıklaması: 'Çok Ciddi Spekülasyon Yapılıyor'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, piyasalarda yaşanan dalgalanmalarla ilgili olarak 'Çok ciddi spekülasyon yapılıyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Hiçbir zaman 128 milyar dolarlık satılabilir rezerv olmadı'

'Hiçbir zaman 128 milyar dolarlık satılabilir rezerv olmadı'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) başkan değişimi sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmayla ilgili olarak Habertürk TV canlı yayınına çıktı.

Ebru Baki'nin sorularını yanıtlayan Bulut, 'Çok ciddi spekülasyon yapılıyor' dedi ve şunları ekledi:

'Cumhurbaşkanımız yarın bir toplantı yapacağını duyurdu. Son birkaç yılda nasıl taviz verilmediyse serbest piyasa ekonomisinden kopulması mümkün değildir. Bunlar değişmeyecek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu bellidir. Nasıl iç ve dış piyasa koşularına bağlı kalınmışsa yine taviz verilmeyecek.

Rezerv iddiaları hakkında bazı konular var. Her türlü eleştiriyi kabul ediyoruz ancak yalan söylemesinler. Türkiye'nin brüt rezervi 135 milyar dolara çıktı. Hiçbir zaman 128 milyar dolarlık satılabilir rezerv olmadı.'

'Türkiye'nin döviz sorunu yoktur'

'Türkiye'nin döviz sorunu yoktur'

'Ekonomiyi büyüterek, içerden ısıtarak büyüteceğiz. Dolar 7.69 liraya geldi biz konuşurken. 7.50'de doların dengelenmesi normal. Türkiye'nin döviz sorunu yoktur, siyasi sorunu yoktur.

Enflasyonla mücadelede dönem dönem yavaşlamalar oldu. Açık seçik itiraf etmek lazım. Ama enflasyonla mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmedik. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu cümleyi söyledi 'Faiz enflasyonun sebebidir' dedi. Yüzde 22 faizle kredi alıyorsanız üretim yapıyorsanız satarken o faizi fiyatın üstüne koymak zorundasınız.

Boş ekranlarda atıp tutmayın. Gelin paradigmayı tartışalım. Faiz yukarı gittikçe, enflasyon da yukarı gidiyor. Faizler düştüğünde enflasyonda da düşüşler görülecek. Yüzde 20 faizin olduğu ortamda enflasyonun yüksek olması normal.

Bu ülkede yüzde 4.61 faiz gördük biz. Faizin ve enflasyonun tek haneye düştüğü modeli, çalışmayı ortaya koymak gerekiyor. Asla ve asla radikal zorlamalarla değil, ekonominin gerçekleri doğrultusunda. Ekonominin büyüdüğü, büyütüldüğü, ihracatın arttığı, dövizin bollaştığı, faizin düşerek enflasyonu aşağı bastığı modelden bahsediyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
23
11
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kyle-reese

Tahammül edemiyorum artık

rcpbyrm

yahu nasıl bir yüzsüzsün çıkıp konuşabiliyorsun !

Caps

MB başkanını görevden al, sürekli faiz düşüreceğiz açıklaması yap, sonra spekülasyon. Ne de olsa inananı var. Bu kadar da olmaz.