Görüş Bildir
Haberler
Yeşilin Yerini Betonarmenin Aldığı Uzungöl'de Yeni Proje: Tabiat Macera Parkı Yapılacak

etiket Yeşilin Yerini Betonarmenin Aldığı Uzungöl'de Yeni Proje: Tabiat Macera Parkı Yapılacak

Emre Ordu
11.08.2017 - 18:21 Son Güncelleme: 12.08.2017 - 23:15

Son yıllarda artan yapılaşmalarla yeşilin yerini giderek grinin aldığı Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden Uzulgöl'e, Tabiat Macera Parkı yapılıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin ihalesi 6 Eylül'de yapılacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün, bölgenin en önemli turizm noktalarından biri olduğunu belirtti. 

Burada yaklaşık 9 bin 200 metrekarelik alanda hayata geçirilecek 'Uzungöl Tabiat Macera Parkı' projesinin hazırlandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, ihalenin 6 Eylül'de gerçekleştirileceğini bildirdi. 

Parkın yüksek ve alçak ip parkurları, dev salıncak, tırmanma duvarları, survivor parkuru ve paintball alanı olmak üzere 6 ana bölümden oluşacağına işaret eden Gümrükçüoğlu, proje kapsamında ayrıca otopark, idari yönetim binası, kameriye, soyunma kabinleri, tuvalet, malzeme teslim noktaları ve depolar yapılacağını kaydetti.

"Bu proje bölgeyi dünya çapında bir merkez haline getirecek"

"Bu proje bölgeyi dünya çapında bir merkez haline getirecek"

Parkın, bölgedeki turizm çeşitliliğini artıracağını söyleyen Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: 

'Doğayla bütünlük arz eden bir proje hazırladık. Yerli ve yabancı turistlerin dinlenme, eğlenme ve sportif aktivitelerini gerçekleştirebilmelerine yönelik planladığımız projenin en önemli amacı, bölgedeki turizm çeşitliliğini artırmaktır. Bu önemli yatırım, bölgeyi macera turizmi konusunda dünya çapında bir merkez haline getirecektir. Bölgedeki konaklama süresini uzatacak, tabiat parkımızın ve şehrimizin marka değerini yükseltecektir. Ayrıca doğa sporları konusunda farkındalık oluşturacak, gelecek nesillere doğa ve doğa sporu sevgisini aşılayacaktır.'

"Yapılar doğanın siluetini bozmayacak şekilde inşa edilecek"

"Yapılar doğanın siluetini bozmayacak şekilde inşa edilecek"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gümrükçüoğlu, ihalenin ardından parkın yapım çalışmalarına başlanacağını belirterek, 'Yapılarda doğal mimariye uygunluğa dikkat edilecek. Çevreyle uyumlu ahşap ve çağdaş malzemeler bir arada kullanılacak. Yapılar, planlama açısından doğanın siluetini bozmayacak şekilde, tek katlı inşa edilecek. Doğayla bir bütün içinde tasarım ilkesi izlenmiştir. Şehrimizin marka değerine önemli katkılar sağlayacak park, Trabzon ve bölgemize hayırlı olsun' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Uzungöl'de kentsel dönüşüm yapılacağının mesajını vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Uzungöl'de kentsel dönüşüm yapılacağının mesajını vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tabii ve beşeri güzelliklerinin mutlaka korunması gerektiğini belirterek 'Şu anki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka. Biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Ayder'i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşüm ve değişimle inşallah hakikaten şanına yakışır bir hale getireceğiz. Aynı değişim ve dönüşümü Uzungöl'de de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı. Bunu yaptığımız anda buraya gelip gidenlerin sayısı çok fazla olur' demişti.

Uzungöl, kentsel dönüşüm ve Tabiat Macera Parkı haberlerinin ardından sosyal medyanın da gündeminde...

Uzungöl, kentsel dönüşüm ve Tabiat Macera Parkı haberlerinin ardından sosyal medyanın da gündeminde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
471
192
89
37
28
18
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin

Yeni betonlar geliyor desenize şuna. Karadenizliler artık bir ses çıkarın o bölgeyi de bitirirlerse Türkiye'nin yeşili kalmayacak.

Pasif Kullanıcı

niye çıkarsınlar ki? işin ucunda maddiyat var.

Mehmet R

Önce ağzına sıçıyorlar sonra müjde diye kentsel dönüşüm diyorlar. Bir bırakın kendi haline aq bi kendine haline bırakın

Ziya Akbaş

Kentsel dönüşüm yapacaklarmış... ya allahın yaylasında ne kenti??? Kentsel dönüşüm deprem için yaratıldı güvenli evler yapılsın diye... Hoş, ÖTV de deprem za... Devamını Gör

kartacali

Bence komple ülkeye beton dökelim akpliler mutluluktan kafayı yer kafayı