Görüş Bildir
Haberler
Yeşilçam'ın En Güzel Kötü Kadınları

Yeşilçam'ın En Güzel Kötü Kadınları

Asia Baldassare
15.10.2014 - 01:40 Son Güncelleme: 19.10.2014 - 17:42

Yeşilçam sinemasının güzelleri denilince akla hep filmlerin kusursuz 'esas' kadınları, başrol oyuncuları gelir: Türkan Şoray, Hülya Avşar, Filiz Akın ... Onlar hep doğrudur, güzeldir, çekicidir, sevgilidir, anadır, kardeştir, evlattır. Peki ya şuh kahkahalarıyla, abartılı makyajları ve kıyafetleriyle, sinsi tavırlarıyla tüm filmlerde 'öteki' kadın rolüne hapsedilen diğer güzel oyuncularımız?  İşte karşınızda Yeşilçam'ın birbirinden güzel ve bir o kadar da kötü 5 kadını...

Kaynak: http://sinema.mynet.com/fotoanaliz//408
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suzan Avcı

Suzan Avcı

Annesi Kırım Tatarı, babası da Kazan Tatarı olan 1937 Bursa doğumlu güzel oyuncu Yeşilcam'da 'vamp kadın' imajıyla bütünleşmiş, 1962 yılında Şehvet Uçurumları filmiyle büyük çıkış yakalamıştır.

1966 yılında Turist Ömer filminde oynamış ve daha sonra Çirkin Kral,  Ağlayan Kadın, Aşkların En Güzeli, Malkoçğolu Cem Sultan, Sözde Kızlar gibi bir çok yapımda rol almıştır. Onu son olarak 2007 yapımı Beyaz Melek filminde izledik.

Neriman Köksal

Neriman Köksal

Vamp kadın demişken Neriman Köksal ve o şuh kahkahasını unutmak olmaz. Yeşilçam'ın hiç şüphesiz en alımlı, boylu poslu güzellerinden birisi olan Köksal, Fosforlu Cevriye filmiyle elde ettiği başarı nedeniyle Fosforlu lakabıyla tanınır ve gençliğinde rol aldığı filmlerde yuva yıkan kadını canlandırır.

1999 yılında kaybettiğimiz emektar sanatçı olgunluk döneminde ise daha çok anne rollerini üstlenmiş, 18. İstanbul Film Festivalinde Onur Ödülü'ne layık görülmüştür. Son olarak rol aldığı Bizim Mahalle ve Evdekiler dizileriyle 90 kuşağı çocuklarının da hafızasında yer edinmiştir.

Lale Belkıs

Lale Belkıs

Kötü kadın denilince akla ilk gelen isimlerden birisi de Altın Portakallı Lale Belkıstır. Kendisi aynı zamanda Türkiye'nin ilk mankenlerindendir de. Sarı saçları ve alkolik tavırlarıyla 70'li yılların unutulmaz kötü kadınlarından biri olmuş; güzelliğiyle yer aldığı filmlerde yüzlerce yuva yıkmış, yüzlerce çocuğu anasız-babasız bırakmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suçlular Aramızda (1964) , Devlerin Kavgası (1965) ve Kadın Düşmanı (1967) gibi filmlerde seslendirmeler de yapan oyuncu, 1970 yapımı Kalbimin Efendisi filmiyle 7. Antalya Film Festivali kapsamında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olmuştur. Son olarak The Sopranos dizisinin yerli uyarlaması olarak adlandırılan 2013 yapımı Altındağlı dizisinde Neriman karakterini canlandırmıştır.

Leyla Sayar

Leyla Sayar

60'lar ve 70'lerin baştan çıkaran vamp ve ateşli kadını Leyla Sayar konservatuar eğitimi almış tescilli bir güzeldir de. 1952'de plaj güzeli seçilen Sayar okul hayatına son vermiş, sinemaya geçiş yapmıştır.

9 yıllık kısa sinema hayatında 170 film sığdıran Leyla Sayar en son 1970 yılında Ankara Expresi filminde Irma karakterini canlandırmış ve 1972'de dansözlük yapmaya başlamıştır. Dansçılık kariyerinde aradığı mutluluğu yakalayamayan Sayar 1976 yılında geçmişe sünger çekmiş ve örtünerek muhafazakar bir hayat yaşamaya başlamıştır.

Sevda Ferdağ

Sevda Ferdağ

Kendisini bol bol vamp kadın rollerinde izleyebileceğimiz bir diğer güzel oyuncu Sevda Ferdağ'ı 150 ye aşkın filmiyle 'Yeşilçam emektarı' olarak adlandırmamız yanlış olmaz. O da filmlerin yuva yıkan, baştan çıkaran kadını olarak adını altın harflerle Yeşilçam tarihine yazdırmıştır.

1979'da Seninle Son Defa filmiyle 16. Antalya Film Şenliği'nden En İyi Kadın Oyuncu ödülüyle dönen Ferdağ, 1982'de Ağır Roman filmiyle 35. Antalya Film Şenliği'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Son olarak 2011 yapımı Bul Beni filmiyle sevenlerinin karşısına çıkmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aliye Rona

Aliye Rona

Esas kızların 'esas' olmasını sağlayan, filmlerin vazgeçilmez kötüsü Aliye Rona'yı da unutmak olmaz. 1947'de 'Kerim'im Çilesi' filmiyle sinema hayatına başlayan 1921 Suriye doğumlu emektar oyuncu yaşamı boyunca 204 filmde rol aldı. 1969'da rol aldığı 'Hepimiz Kardeşiz' filmiyle Ankara Film Festivalinde, 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülüne layık görülen oyuncu, ayrıca 3 Altın Portakal sahibidir de.

1996 yılında kaybettiğimiz oyuncu, listede yer alan diğer oyunculardan farklı olarak güzelliğiyle ön plana çıkmak yerine genellikle otoriter ve sert anne tiplemesiyle seyircinin karşısına çıkmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0