Görüş Bildir
Haberler
Yeni Maliye Bakanı Nebati, Fethullah Gülen ile Görüşmeye Nasıl Gitti?

Yeni Maliye Bakanı Nebati, Fethullah Gülen ile Görüşmeye Nasıl Gitti?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Nureddin Nebati’nin 2013 yılında FETÖ lideri Fethullah Gülen'i ziyaret ettiği fotoğraf yeniden gündem oldu. Nebati'yle birlikte aynı fotoğrafta bulunan Ekrem Erdem ziyaretin nasıl gerçekleştiğini anlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP ve CHP'li milletvekilleri Mart 2013'te THY sponsorluğunda ABD'ye gitti. Senato'da ve Temsilciler Meclisi'nde toplantı yapıldı. FETÖ'cü Rumi Forum'un yemeğine gidildi. Bu arada, cezaevinde bulunan eski AKP İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, dönemin AKP Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ve eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile Nureddin Nebati, Pensilvanya'da Gülen'i ziyaret etti.

Halk TV'den İsmail Saymaz, bugün Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı olan Ekrem Erdem'i arayıp ziyareti sordu. 

Pensilvanya'da çektirdiğiniz fotoğrafın hikayesi nedir?

Türkiye'nin ucuzluğundan başka bir şey değil İsmail Bey, geçin bunları. İnsanları bir fotoğraftan dolayı mahkum etmenin anlamı yok. İşe bakalım. Türkiye'ye hizmet edelim. Ki fotoğrafın merkezinde ben varım, bunlara takılmanın anlamı yok. Ömrümüz FETÖ'yle, FETÖ gibi yapılarla mücadeleyle geçti. Bunun kimse üzerinde durmuyor. Bir fotoğraf! Bunu da servis eden FETÖ'dür.

Kendi isteğinizle mi Pensilvanya'ya gittiniz, davet üzerine mi?

O kadar ısrarcı şekilde şey yaptılar ki. Hem ısrar ettiler, hem servis ettiler.

Ziyarette bir şey alıp veriyorsunuz, o nedir?

Karşılıklı hediyeleşme yaptık, o kadar. Ya İsmail Bey, geçin bunları. Fotoğrafı tetkik edene kadar ülkeye hizmet edelim ya. Nureddin Bey çekirdekten siyasetçi bir arkadaşımız. Çalışkandır, gayretlidir. İsabetli bir atama olmuştur. Tebrik ediyoruz.

"Yaka paça götürdüler"

"Yaka paça götürdüler"

Vazife gereği soruyorum; fotoğrafın hikayesi nedir?

ABD'ye davet ettiler, gittik. (Şimdi) içeride olan İzmir Milletvekili İlhan İşbilen de vardı. Israrlı şekilde, neredeyse bizi yaka paça ederek götüren adam da odur. İyi niyetle gidilmiş.

Resmi ziyaret miydi?

Devlet adına gidilmiş değil. Yurtdışına gittiğimizde bir çok davete icabette bulunuruz. CHP'liler de vardı. O zaman bu grubun CHP'lilere daha farklı yaklaştığını gördük.

CHP'liler Pensilvanya'ya sizinle beraber geldi mi?

Nasıl ifade edeyim, doğru bir şey söylemek açısından...

Geldiler mi, gelmediler mi?

Hep testten geçtiğimiz için iki şıktan birini şey yapıyorsunuz. Ben ABD'de FETÖ'nün organize ettiği bazı programlarda gördüm onları.

Sizinle beraber mi?

Evet.

Peki Pensilvanya'ya geldiler mi?

Beraber gitmedik.

Görüşmede ne söyledi, Gülen?

Çok fazla bir şey konuşmadık. Biraz da rahatsızdı.

Siz ne söylediniz?

'Bir soru' diyorsun, şey yapıyorsun. Teşekkür ederim. Söylemem gerekeni söyledim.

CHP'li Öğüt: "Biz gitmedik, teklif de olmadı"

CHP'li Öğüt: "Biz gitmedik, teklif de olmadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmail Saymaz daha sonra geziye katılan CHP eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile görüştü. 'Fetullahçılarla buluşma oldu mu?' sorusuna Öğüt, 'Hayır. Bir kere Rumi Forum'a gittik. Fotoğraf çektiler. Tekil görüşme olmadı. Yararlı çalışma yaptıklarını anlattılar' yanıtını verdi. Öğüt, AKP'lilerin Pensilvanya ziyaretine ilişkin şu yanıtı verdi:

'Biz gitmedik. Teklif de olmadı. Onların gittiğini duyduk. Biz Temsilciler Meclisi ile görüştük. Başkanlık sistemini anlattık. Emperyalizmden söz ettik.'

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
24
14
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?