Görüş Bildir
Haberler
Yeni Haftaya Başlarken Piyasalarda Takip Edilecek Önemli Veriler Neler?

Yeni Haftaya Başlarken Piyasalarda Takip Edilecek Önemli Veriler Neler?

Piyasalar yılın ikinci haftasının ilk işlem gününde yurt içi verileri izleyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Verileri yurt içinde yoğunlaşıyor

Verileri yurt içinde yoğunlaşıyor

Haftanın ilk günü Türkiye'de işgücü verileri ve Hazine ihaleleri takip edilecek.

Yurt dışında öne çıkan bir veri bulunmazken, Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi ve işsizlik oranı izlenecek.

Piyasalarda öne çıkan başlıklar

Piyasalarda öne çıkan başlıklar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), Destek Yatırım Bankası'na faaliyet izni verdi.

Çin'de nakit sıkıntısı içindeki gayrimenkul geliştirme şirketi Shimao Group, konut ve ticari amaçlı tüm projelerini satışa çıkardı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, artan enerji fiyatlarının ECB'yi yüksek enflasyonu görmezden gelmeyi bir tarafa bırakmaya ve fiyatlardaki artışı azaltmak için harekete geçmeye zorlayabileceğini söyledi.

AB Komisyonu'nun iç piyasalardan sorumlu üyesi Thierry Breton, AB'nin karbon salınımını azaltma hedeflerini yakalaması ve büyüyen enerji talebini karşılaması için gelecek 30 yılda nükleer enerjiye büyük yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD'de Senatör Joe Manchin'in Beyaz Saray'a Aralık ayında önerdiği 1,8 trilyon dolarlık harcama paketi, Beyaz Saray ile Manchin arasındaki görüş ayrılıklarının aşılamaması sonrası artık masada değil.

Yurt içinde işsizlik açıklanacak

Yurt içinde işsizlik açıklanacak

Haftanın ilk gününe yurt içinden gelecek önemli bir veriyle başlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Kasım ayına ilişkin işgücü rakamlarını açıklayacak. Bir önceki ay mevsimsel düzeltilmiş verilerle işsizlik oranı yüzde 11,2 olarak açıklanmıştı (10.00). 

İstanbul Sanayi Odası(İSO) ve IHS Markit işbirliğinde Türk sanayisini çevreleyen küresel ortamın değerlendirilmesini amaçlayan İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi Aralık ayı verisi de aynı saatte yayımlanacak. Endeks Kasım ayında 55,1 seviyesinde gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yılın ilk ihalelerini gerçekleştirecek. Hazine, 12 aylık kuponsuz tahvili ilk kez piyasaya sunarken, 5 yıllık sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç edecek.

Hazine'den gelecek diğer veri ise Aralık ayına ilişkin iç borçlanma istatistikleri olacak. İç borçlanmanın ortalama maliyeti, vadesi ve iç borç çevirme oranları açıklanacak (17.30).

Yurt dışında Euro Bölgesi başrolde

Yurt dışında Euro Bölgesi başrolde

Euro Bölgesi'nde yatırımcısı güvenini ölçen ve Sentix tarafından hesaplanan Yatırımcı Güven Endeksi verisi takip edilecek. Aralık ayında Endeks 13,5 puan seviyesinde açıklanmıştı. Endeks, yatırımcıların 2022 yılına bakışı için ilk veri olması açısından önem taşıyor (12.30).

Euro Bölgesi için beklenen diğer veri Kasım ayı işsizlik oranı olacak. Bölgede işsizlik oranı Ekim ayında yüzde 7,3 olmuştu (13.00). Piyasalar işsizlik oranının yüzde 7,2'ye ineceğini tahmin ediyorlar.

İsveç, Finlandiya, Danimarka ve Yunanistan sanayi üretimi, Norveç ve Litvanya enflasyonu, Avrupa'da izlenecek diğer veriler olacak.

Günün tek faiz kararı Romanya Merkez Bankasından gelecek. Banka'nın faiz artırımına devam ederek, 25 baz puan daha bir yukarı hareket yapacağı tahmin ediliyor.

ABD'de analistler Kasım ayına ilişkin toptan stok verilerini takip edecekler. Stok verileri geriden geldiği için çok öne çıkmasa da, piyasalar tarafından izlenecek. Ekim ayında stoklarda yüzde 2,3 artış yaşanmıştı.

Conferance Board İstihdam Trend Endeksi, New York Fed tarafından açıklanan tüketici enflasyon beklentisi, gündemde yer alan diğer veriler olacak. 

ABD'de 13 ve 26 haftalık bono ihaleleri de takvimde yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın