Görüş Bildir
Haberler
TV
TRT1'in Yeni Dizisi Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli Konusu Nedir? Hacı Bayram-ı Veli Oyuncuları Kimler?

TRT1'in Yeni Dizisi Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli Konusu Nedir? Hacı Bayram-ı Veli Oyuncuları Kimler?

CansinA
11.02.2022 - 17:26

TRT 1'de yayınlanan Aşkın Yolculuğu: Yunus Emre dizisinin devamı niteliğindeki yeni tarih dizisi Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli’nin ilk bölümü bugün akşam, (11 Şubat) TRT 1 ekranında izleyiciyle buluşuyor. Bu akşam izleyicinin karşısına çıkacak olan yeni dizi daha başlamadan izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı.  Başarılı ve güçlü oyuncu kadrosu ve fragmanları ile büyük dikkat çeken Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli dizisi yoğun ilgi görüyor. Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği dizinin hazırlıklarına yaklaşık altı ay önce başlanmıştı. Çok uzun soluklu olmayacağı söylenen bu dizinin oyuncu kadrosu ve konusu, Aşkın Yolculuğu: Yunus Emre dizisi sevenleri tarafından araştırılmaya başlandı. Peki yeni dizi Hacı Bayram-ı Veli oyuncuları kimler? Hacı Bayram-ı Veli konusu nedir? Hacı Bayram-ı Veli saat kaçta yayınlanacak? İşte bu soruların cevapları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

TRT 1 ekranlarında, Aşkın Yolculuğu: Yunus Emre dizisinin devamı niteliğinde yeni bir dizinin çekimlerine başlanılmıştı. İşte haberimizde ilk bölümüyle, TRT 1 ekranlarında bu akşam (11 Şubat) yayınlanacak olan yeni dizi Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli’nin oyuncu kadrosu ve konusu...

Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli'nin Konusu

Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli'nin Konusu

26 bölümden oluşacak dizide;

 Ankara Kara Medrese’de bir molla olan Numan’ın, Somuncu Baba ile yolunun kesişmesinin ardından tasavvufla tanışmasını anlatıyor. Senaryosunu İsa Yıldız’ın kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini ise Kamil Aydın ve Yücel Hüdaverdi üstleniyor.  

Hazırlıklarına aylar önce başlanan dizinin çekimleri için İstanbul’da kurulan bir platoda Ankara, Bursa ve Adana şehirlerinin tarihi halleri aslına uygun olarak inşa edildi.

Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli Oyuncu Kadrosu

Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli Oyuncu Kadrosu

Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği dizinin hazırlıklarına yaklaşık altı ay önce başlanmıştı. Başrollerinde Burak Sevinç ve Derda Yasir Yena’ın yer alacağı dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Sena Çakır, Fırat Kopkorur, Sinan Albayrak, Kemal Başar ve Hüseyin Soysalan yer alıyor.

Oyuncular;

Burak Sevinç

MOLLA NUMAN 

Hüseyin Soysalan

SOMUNCU BABA

Atakan Yarımdünya

ABDAL MURAT

Sinan Albayrak

MEVLÜT BEY

Sena Çakır

AYŞE HATUN

Fırat Topkorur

MOLLA RÜSTEM

Kemal Başar

ŞEYH MURAT

Oyuncuların Canlandırdığı Karakterler Hakkında;

Oyuncuların Canlandırdığı Karakterler Hakkında;
  • BURAK SEVİNÇ (MOLLA NUMAN)

Kara Medrese’nin takdir edilen müderrislerindendir. Başına gelecek olan badirelerden sonra büyük bir manevi arayış içine girecektir. Somuncu Baba ile tanışmasından sonra hayata bakışı değişecektir.

  • HÜSEYİN SOYSALAN (SOMUNCU BABA)

Yaşına rağmen dinç ve kuvvetli bir adamdır. Mesleği fırıncılık olduğu için Somuncu Baba olarak anılmaktadır. İnsanlara mesafelidir. Temel düsturu “Şöhret afettir!”

  • ATAKAN YARIMDÜNYA (ABDAL MURAT)

Abdal Murat, Molla Numan’ın öz ağabeyidir. Ankara ahalisi ona meczup gözüyle bakar. Onun muhabbeti bir tek Somuncu Baba’yadır ama gözü her zaman kardeşinin üstündedir.

  • SİNAN ALBAYRAK (MEVLÜT BEY)

Mevlüt Bey Peçenek boyuna bağlı bir obanın Yörük beyidir. Obasının iyiliği için uğraşır. Yardımsever, eli açık bir adamdır. Somuncu Baba’nın fırıncıdan fazlası olduğunun farkındadır.

  • SENA ÇAKIR (AYŞE HATUN)

Mevlüt Beyin kızıdır. At biner, kılıç kuşanır, ok atar. Doğru bildiğini söylemekten çekinmez. Molla Numan ile karşılaştıkları andan itibaren oluşan bağ onu da olayların içine çekecektir.

  • FIRAT TOPKORUR (MOLLA RÜSTEM)

Molla Rüstem Kara Medrese’de hocadır. Molla Numan’ın yakın arkadaşıdır. Sermüderris olma hırsı gözünü kör edecek ve Molla Numan’a kurulan tuzaklara ortak olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın