Görüş Bildir
Haberler
Yeni Annelerin En Büyük Korkulu Rüyalarından Biri Olan Laktasyon Krizi Nedir ve Nasıl Başa Çıkılır?

Yeni Annelerin En Büyük Korkulu Rüyalarından Biri Olan Laktasyon Krizi Nedir ve Nasıl Başa Çıkılır?

İlayda
19.07.2021 - 08:15

Yeni annelerin %80'i bebeklerini emzirmektedir ve pek çoğu emzirirken laktasyon krizi ile karşı karşıya kalıyor. Bu, çocuklarının sürekli ağlayıp öfkelendiği ve hatta kendi ebeveynlik becerilerini sorgulamak zorunda kaldıkları zor ve stresli bir dönem olarak biliniyor. Biz de Onedio olarak bu zorlu süreç hakkında bilgilendirmek ve birkaç tavsiyede bulunmak istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Laktasyon (Emzirme) Krizi nedir?

Laktasyon (Emzirme) Krizi nedir?

Bu, bebeğin anne sütünden memnun olmadığı bir dönemdir. Bebekler, uzun süre yemek yemezler ve daha sık acıkırlar. Ayrıca daha az kilo alırlar ve çok ağlarlar. Anne sütü eksikliğini ve ayrıca annenin üzerinde çok fazla baskı ve stres olduğunu hissederler. Bu süreçte birçok kadın annelik konusunda başarısız olduklarını bile düşünebilir.

Neden olur?

Neden olur?

Bunun nedeni, çocukların daha fazla süte ihtiyaç duymasıdır. Emme yetenekleri büyürken gelişir ve yemek için daha az zamana ihtiyaç duyarlar. Annenin vücudu bu sinyalleri alır ve daha az süt depolar. Bu durumun sonunda ise bebekleri için yeterli süt olmadığı ortaya çıkar.

Ne zaman olur?

Ne zaman olur?

Bir bebeğinin hayatının ilk yılında yaklaşık 5 kez olabilir. Bunun nedeni laktasyon (emzirme) krizinin büyüme dönemleriyle bağlantılı olmasıdır.

  • 1-3. hafta arasında

  • 6.haftada

  • 3.ayda

  • 6.ayda

  • 9.ayda

Laktasyon Krizi ile nasıl başa çıkılır?

Laktasyon Krizi ile nasıl başa çıkılır?

Çözüm olarak ilk akla gelen şey, bebeği mama ile beslemektir. Ancak süt üretiminde azalmaya neden olabileceğinden bundan kaçınmalısınız. Bunun yerine şu ipuçlarını deneyebilirsiniz:

  • Çocuğunuzla daha fazla vakit geçirin, daha fazla dinlenin ve sakin kalmak için mümkünse ev işlerinden biraz uzaklaşın.

  • Bebeklerinizi yemeleri için zorlamayın, sadece isterlerse besleyin. Bebeğinizin aç olduğunun belirtilerini fark ederseniz ağlamaya başlamadan önce onu beslemeye çalışabilirsiniz.

  • Yeni emzirme pozisyonları deneyin ve çocuğunuzun kendisi için en rahat olanı bulmasına izin verin.

  • Bunun geçici bir şey olduğunu unutmayın ve bebeğinizi besleyemeyeceğinizi düşünerek kendinize olan güveninizi kaybetmeyin.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın