Görüş Bildir
Haberler
Yemeğe Olan Sevginizi ve Merakınızı Arşa Çıkaracak Birbirinden Güzel 15 Netflix Yemek Programı

Yemeğe Olan Sevginizi ve Merakınızı Arşa Çıkaracak Birbirinden Güzel 15 Netflix Yemek Programı

Ceren
07.03.2022 - 15:04

Yemek programlarını ve belgesellerini bayılarak izleyenlere müjde! Netflix'te birbirinden güzel ve çok eğlenceli içerikler bulunuyor. Eğer ne izlesem diye düşünüyorsanız, bu yemek içerikli programlara göz atın deriz! 👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/rossyoder/be...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tuz Yağ Asit Isı

1. Tuz Yağ Asit Isı

Tuz, Yağ, Asit, Isı, Samin Nosrat'ın hazırladığı bir yemek belgeselidir. Aynı adlı kitabı 2017 yılında yayınlanmış ve dört bölümlük dizinin prömiyeri 11 Ekim 2018'de Netflix'te yapılmıştır.

Belgeselin ve kitabın adı, Nosrat'ın başarılı pişirme için önerdiği dört unsurdan geliyor: Tuz, yağ, asit ve ısı. Serinin her bölümü, belirli bir öğeye odaklanıyor ve Nosrat, her bir öğenin yerel mutfakta nasıl kullanıldığını göstermek için farklı bir yere seyahat ediyor. Burada hem ders niteliğinde detaylar verirken ona yerel rehberler eşlik ediyor.

2. Nadiya's Time to Eat

2. Nadiya's Time to Eat

Great British Baking Show'un en sevilen yarışmacılarından biri olan Nadiya Hussain'in büyüleyici, yararlı ve her yönüyle ağız sulandıran yemek şovu. Bu programda lezzetli yiyecekleri mümkün olduğunca çabuk masaya koymaya yönelik ipuçları ve püf noktaları veren Nadia, yemek pişirme meraklılarının zamanından tasarruf ettirmeyi amaçlıyor.

3. Somebody Feed Phil

3. Somebody Feed Phil

Phil Rosenthal, yemeğin harika bir bağlantı olduğuna inanıyor ve seyahatle yemeği birleştiriyor! Bu belgesel dizisinde ziyaret ettiği yerler ve denediği yiyecekler o kadar değişik ve ilgi çekici ki... Mississippi'de kızarmış ıstakozun tadına bakıp, Vietnam'da nilüfer sapı toplamaya kadar geniş bir yelpazede her şeyi deniyor! 

Aynı zamanda Rosenthal buradaki gösterinin gerçek yıldızı. Doğal karizması ve merakı, onu bu türden bir gösteri için mükemmel bir ev sahibi yapıyor ve her bölümü büyük bir keyifle izleyeceğinize eminiz.

4. Waffles ve Mochi

4. Waffles ve Mochi

Waffles ve Mochi, çocuklara yönelik bir bir dizi olmasına rağmen sadece çocukların değil yetişkinlerin de gözdesi haline geldi bile! Baş yapımcısı eski Amerikan first lady'si Michelle Obama olan bu programda, Waffles ve Mochi isimli iki kukla dünyayı dolaşarak yiyeceklere ve kültürlere dair bilgiler ediniyor. Bu iki sevimli dostun yemek pişirmeyi öğrenme maceralı hem çok samimi hem de sıcacık. Çocuğunuzla birlikte izleyebileceğiniz oldukça öğretici bir program, aynı zamanda eğlenceli de!

5. High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America

5. High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America

Ev sahibi Stephen Satterfield'ın programın fragmanında söylediği gibi, 'birçok Amerikan yemeğinin kökleri Afrika kökenli Amerikan yemeklerinde, geleneklerinde ve yaratıcılığındadır.' 

Aynı adı taşıyan kitaba dayanan High on the Hog, dört ilham verici bölüm boyunca Satterfield'ın görüşünü etkileyici bir şekilde kanıtlıyor ve her biri, Amerika'yı tanımlamak için büyüyen gıdalar ve geleneklerde Afrika kökenli Amerikan mutfağının ne kadar köklü olduğunu gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Chef's Table

6. Chef's Table

Chef's Table, ilk orijinal Netflix belgesel dizilerinden biri. Dizi, izleyicileri dünyanın en beğenilen ve başarılı uluslararası şeflerinin çeşitli yaşamlarına ve mutfaklarına götürüyor ve her bölümü tek bir şefe ışık tutuyor ve onların yemek pişirme tarzlarını etkileyen benzersiz yaşamları, yetenekleri ve tutkuları keşfediyor. Chef's Table 8 Emmy adaylığıyla birlikte pek çok ödüllere aday gösterildi ve buralardan eli boş dönmedi!

Çekimleri ve yemekleriyle bu programı resmen gözleriniz dola dola izleyeceksiniz!

7. Nailed It

7. Nailed It

Nailed It, tartışmasız dünyanın en komik yemek yarışmalarından biri! Her programda gülmek istiyorsanız muhakkak bu yarışmayı izleyin. Bu yarışmanın amacı, değişik ve birbirinden farklı gösterilen tatlıların aslına uygun yapılması. Kazanan $10,000'ı evine götürüyor.

8. The Chef Show

8. The Chef Show

Jon Favreau'nun 2014 yapımlı ünlü filmi Chef'ten sonra doğan bu program, Jon Favreau ve Roy Choi başarılı şefler ve ünlü arkadaşlarıyla mutfakta ve mutfak dışında yemeği keşfediyor!

9. Taco Günlükleri

9. Taco Günlükleri

Taco günlükleri, Meksika'nın ve artık neredeyse tüm dünyanın en sevilen sokak lezzeti olan tacolara odaklanan bir Amerikan-Meksika belgesel akışlı televizyon dizisidir. Her taco çeşidinin arkasında zengin bir tarih ve kültüre odaklanan bu dizi, yemek yazarları, uzmanlar ve sokaklarda görülen stant sahipleri ile yapılan röportajlar aracılığıyla farklı türler ve nereden geldikleri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Dikkat: Feci halde ağız sulandırır!

10. Dersimiz Çikolata

10. Dersimiz Çikolata

Ünlü çikolata şefi Amaury Guichon'nun çikolata sanatının en ince detaylarına kadar anlattığı bu programda sekiz profesyonel şef çikolata sanatı üzerine ders alıyor. Yalnızca biri bu yarışmayı kazanıp hayatının fırsatını elde edecek. Not: Bu program aşırı derecede çikolata yeme isteği doğurur!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Final Table

11. The Final Table

Küresel bir yemek yarışması olan The Final Table, seçkin şefleriyle dokuz ülkenin birbirinden lezzetli yemeklerini hazırlayarak dünyanın en zor beğenen gurmelerinin beğenisine sunuluyor...

12. Ugly Delicious

12. Ugly Delicious

Ugly Delicious, Netflix'te seyahat, yemek pişirme ve tarihi birleştiren orijinal bir dizidir. Her bölüm bir yemeği veya konsepti vurgular ve farklı bölgelerde nasıl yapıldığını ve nasıl geliştiğini araştırır. Yıldız Şef David Chang dünyanın en tatmin edici yemeği için uluslararası bir ava çıkıyor.

13. Street Food: Asya

13. Street Food: Asya

Bu programda Asya'nın sokak lezzetlerinin tek tek tadına bakılıyor!

14. Street Food: Latin Amerika

14. Street Food: Latin Amerika

Tıpkı Asya versiyonunda olduğu gibi bu seride de Latin Amerikalı şefler birbirinden lezzetli sokak yemeklerinin hikayelerini anlatıyor.

15. Çıtır Çıtır Kızartmalar

15. Çıtır Çıtır Kızartmalar

Yemek tutkusu ve eğlenceli karakteriyle tanınan eleştirmen Daym Drops, en iyi ve en yeni kızartmaları bulmak için Amerika'nın en popüler yerlerini geziyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Baştan uyaralım, bu diziler ağzınızın suyunu akıtır! Diğer içeriklerimize de bakabilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın