Görüş Bildir
Haberler
Soğuk Bir Ortamda Uyumanın Beraberinde Getirdiği 5 Önemli Fayda

Soğuk Bir Ortamda Uyumanın Beraberinde Getirdiği 5 Önemli Fayda

cakyz
17.11.2014 - 13:53 Son Güncelleme: 19.11.2014 - 17:09

Bilim adamlarına göre, uyuduğunuz ortamın sıcaklığını biraz değiştirerek çok daha sağlıklı bir hayat sürebilirsiniz. Huffington Post'dan doktor Chris Winter'a göre, sıcaklığı 15-19 santigrat derece arasında olan bir ortamda uyumak sağlığınız açısından çok faydalı şeyleri beraberinde getiriyor.

Soğuk bir ortamda uyumaya alışık olanlar bunu zaten biliyordur, onlara selam olsun! Fakat benim gibi, uyumadan önce üstüne birkaç kat battaniye örten ve oldukça sıcak bir ortamda uyuyanlar için dikkate alınması gereken bazı önemli gerçekler bulunmakta. Eğer uyuma ortamınızı soğutursanız, bu durum size hem fiziksel hem de mental açıdan bazı faydalar sağlayacak. İşte o faydalardan dikkat çeken birkaç tanesi;

Kaynak: http://elitedaily.com/life/science-be...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Metabolik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır.

1. Metabolik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır.

Soğuk bir ortamda uyuduğunuz için bedeniniz size teşekkür edebilir. Konu ile ilgili olarak yayınlanan bir araştırmaya göre, eğer yatağa girmeden önce uyuma ortamınızı birkaç derece soğutabilirseniz, şeker hastalığı gibi metabolik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmış olursunuz. Bu alanda yürütülen ve sonuçlanması aylarca süren bir deneyde, daha soğuk bir ortamda uyuyan kişilerin daha sağlıklı olduğu ortaya koyuldu.

Ek olarak, The New York Times'dan Gretchen Reynolds'ın verdiği bilgilere göre, soğuk bir ortamda uyuyan kişiler gün içerisinde daha fazla kalori yakıyor.

2. Olduğunuzdan daha genç görünmenizi sağlar.

2. Olduğunuzdan daha genç görünmenizi sağlar.

Natüropati doktoru ve konu ilgili birçok kitabın yazarı Natasha Turner'e göre, eğer gereğinden daha sıcak bir ortamda uyursanız, bedeninizin uyku ve melatonin salgılama sırasında doğal yollardan soğumasını engellemiş olursunuz.

Melatonin genç kalmak isteyenler için hayati öneme sahiptir çünkü en önemli yaşlanmayı geciktirici hormonlardan bir tanesidir. Gece zifiri karanlığa maruz kalan bedeniniz birkaç derece soğur ve melatonin salgılar. Eğer sıcak bir ortamda uyursanız bunun önüne geçmiş olursunuz.

3. Uykuya daha kolay dalmanıza yardımcı olur.

3. Uykuya daha kolay dalmanıza yardımcı olur.

Soğuk bir ortamda uyumanın tek faydası daha sağlıklı bir hayat sürmeniz değil. Soğuk bir atmosferde uyumamanın beraberinde getirdiği bir takım pratik faydalar da bulunmakta. WebMD Dergisi'nden Kathleen Doheny'e göre, uykuya dalmadan önce bedenimizin sıcaklığı birkaç derece düşüyor. Eğer uyuduğunuz ortam bedeninizin sıcaklığını düşürmesinin önüne geçiyorsa, bedeniniz durumu kontrol etmekte oldukça zorlanacaktır ve bu durum sizi uykuya dalmaktan alıkoyarak güzel bir uyku çekmenizin önüne geçecektir.

4. Çıplak uyuyarak vücut ısınızı düşürebilir ve korzitol salımının önüne geçebilirsiniz.

4. Çıplak uyuyarak vücut ısınızı düşürebilir ve korzitol salımının önüne geçebilirsiniz.

Yatağa girdiğinizde vücudunuzu soğutmanın en kolay ve pratik yollarından bir tanesi çıplak uyumaktır. Eğer çıplak uyusanız, vücudunuz ısı dengesini çok daha kolay bir şekilde kurabilir ve siz de, çok daha kolay bir şekilde uykuya dalabilirsiniz.

Çıplak uyuyarak bedeninizin soğumasına yardımcı olursunuz ve soğuk kalan bedeninizin kortizol salgılamasını önlemiş olursunuz. Kortizol genellikle stres ve kilo alma durumlarıyla özdeşleştirilir. Yani çıplak uyumak, aynı zamanda stresi az ve daha sağlıklı bir hayat anlamına geliyor.

5. Bir başkasıyla çıplak halde uyumanın da birçok faydası var.

5. Bir başkasıyla çıplak halde uyumanın da birçok faydası var.

Bir başkasıyla çıplak bir şekilde uyumanın beraberinde getirdiği birçok diğer fayda da bulunmakta. International Business Times'dan Sarah Thomas'a göre, birlikte çıplak halde uyuyan çiftlerin ilişkileri diğer çiftlere göre daha sağlıklı ve hoşgörülü oluyor. Thomas'a göre çıplak uyuyan çiftler birbirlerine karşı daha dürüst olabiliyor ve hayatlarında olup biten her şeyi birbirleriyle paylaşmaktan çekinmiyor. 

Ek olarak, teninizin bir başka ten ile temas etmesi, oksitosin adı verilen bir hormon salgılamanıza neden oluyor. Oksitosin hormonu cinsel açıdan verilen tepkiselliği güçlendirerek, kişilerin daha sağlıklı bir cinsel hayatı olmasına yardımcı oluyor. Bununla beraber, oksitosin salgılamanın beraberinde getirdiği birçok fiziksel ve zihinsel fayda da bulunmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
15
13
10
9
9
5