Görüş Bildir
Haberler
Yaratılan Dizisiyle Harika Bir Yönetmen Olduğunu Tüm Dünyaya Gösteren Çağan Irmak'ın En İyi Film ve Dizileri

Yaratılan Dizisiyle Harika Bir Yönetmen Olduğunu Tüm Dünyaya Gösteren Çağan Irmak'ın En İyi Film ve Dizileri

Beyza
05.11.2023 - 12:01

Dram, hüzün ve sevgiyi iliklerinize kadar hissedeceksiniz! İzlerken mutlaka yanınızda peçete bulundurmanız gereken Çağan Irmak'ın en iyi filmlerini sizler için derledik. Keyifli seyirler efendim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Benim Adım Feridun (2016)

20. Benim Adım Feridun (2016)

IMDb: 5,3

Özet: Uzun süreli bir ilişkinin içindeki Ersan artık sevgilisine ilgi göstermeyi ve romantik olmayı bırakmıştır. Uzun ilişkinin rahatlığının keyfini süren adam günün birinde uzun süreli sevgilisi Ayla tarafında terk edilince sudan çıkmış balığa döner. Birkaç hafta boyunca sevdiği kadını geri kazanmaya çalışsa da sonuç nafiledir. Ayla geri dönmeyi kabul etmez. Bunun üzerine artık ayrılığı kabullenmesi gerektiğini anlayan Ersan farklı bir yerin iyi geleceği umuduyla uzun zamandır gitmediği Erdek'teki çocukluğunun geçtiği eve gider. Ancak burada da aradığı teselliyi bulamayan Ersan sahilde dolaşırken yakınlarda bir düğün olduğunu fark eder. Bir şeyler için çıkma düşüncesiyle düğüne giren Ersan, düğündeki damadın babası tarafından yıllar önce küsüp Almanya’ya yerleşen kardeşinin oğlu Feridun sanılır. İlk başta bu rolden memnun olan Ersan ilk fırsatta kaçarım diye düşünürken damadın kuzeni Hayal’i görür. Geceyle birlikte ilginç ve komik olaylar da bir bir başına gelecektir...

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Halil Sezai Paracıkoğlu, Büşra Pekin, Özge Borak

19. Çocuklar Sana Emanet (2018)

19. Çocuklar Sana Emanet (2018)

IMDb 5,5

Özet: Bir trafik kazasının travmasını atlatmaya çalışan iç mimar Kerem’in şifacı bir kadın ve köylülerle geçirdiği arınma sürecinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Çağan Irmak üstleniyor. Engin Akyürek, Şerif Sezer, Hilal Altınbilek, Birsen Dürülü, Osman Alkaş'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin senaryosu da Çağan Irmak'a ait.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Engin Akyürek, Şerif Sezer, Hilal Altınbilek

18. Asmalı Konak (2002)

18. Asmalı Konak (2002)

IMDb: 5,9

Özet: Seymen ve Bahar, Amerika'da tanıştıklarında gözleri birbirlerine kitlendiğinde, yaşayacakları bu aşkın onları bu denli hırpalayabileceğinden habersizlerdi. Bahar sanat eğitimi için geldiği Amerika'da tanıştığı Seymen'in peşine takılıp, Kapadokya'ya gidecek kadar gözü kara bir kızdı. Kısa sürede tanışıp evlendiler ama, Bahar gibi özgür ruhlu birini, Seymen gibi sahiplenen bir adamla bir konağa koyunca aşk bazen yara alır.

Yönetmen: Çağan Irmak 

Oyuncular: Özcan Deniz, Nurgül Yeşilçay, Selda Alkor

17. Nadide Hayat (2015)

17. Nadide Hayat (2015)

IMDb: 6,3

Özet: Nadide Hanım, 30 yıllık hayat arkadaşını ani biçimde kaybedince, hayat karşısında ne istediğinin boşluğunu yaşar. Bir dönem kendisine hobiler edinmeye çalışsa da, hepsi birer geçici heves olarak kalır. Dikiş kursundan, koroya; gezilerden kabul günlerine hiçbir aktivitede aradığı mutluluğu bulayan Nadide Hanım, gazetede gördüğü bir haberle kendisini önce okul sıralarında, ardından mavi sulara kendini atar. Bir grup genç ve gizemli bir kaptan ile 'yeni bir başlangıca' yelken açar!

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Demet Akbağ, Sevil Akı, Efecan Şenolsun

16. Sevda Mecburi İstikamet (2023)

16. Sevda Mecburi İstikamet (2023)

IMDb: 6,6

Özet: Sevda Mecburi İstikamet, kızıyla yarım kalmış hikayesini tamamlamak için bir yolculuğa çıkan ünlü bir oyuncunun hikayesini konu ediyor. Yeşilçam’ın başarılı oyuncularından olan Selim, bir film çekimi sırasında tanıştığı Sevda’ya aşık olur. İkilinin ilişkisi çok geçmeden evlilikle sonuçlanır ve çiftin Suna adında bir kızı olur. Hayatlarında her şey yolunda giderken, Suna’ya 4 yaşına geldiğinde otizm teşhişi konur. Eşi ve kızını korumak ve kariyerine zarar gelmesini önlemek için çaresiz kalan Selim, Sevda ve Suna’yı Çanakkale’ye ailesinin yanına gönderir. Kendisini tamamen işine kaptıran Selim’in hayatı, Sevda’nın hastalık haberini alınca değişir. Sevda’nın ölümü ile Selim, her şeyi bırakıp artık bir yetişkin olan kızı Suna ile yarım kalan hikayesini tamamlamak için çabalar.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Kubilay AkaSelin Şekerci, Elif Ceren Balıkçı

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Prensesin Uykusu (2010)

15. Prensesin Uykusu (2010)

IMDb: 6,7

Özet: Bir kütüphanede memur olarak çalışan Aziz, kendi küçük dünyasında sakin ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Bir gün, mahalleye yeni açılan kuaförün sahibi Seçil ve 10 yaşındaki kızı Gizem, Aziz'in oturduğu apartmana taşınır. Aziz'in yeni komşularıyla renklenen hayatı, küçük kızın daldığı uzun uykuyla gölgelenir. Gizem'in daldığı uykunun tetiklediği bambaşka olaylarla, sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bu insanlar birlik olup, kaderi değiştirmeye çalışırlar.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Sevinç Erbulak, Ayşenil Şamlıoğlu, Genco Erkal

14. Issız Adam (2008)

14. Issız Adam (2008)

IMDb: 6,8

Özet: Bir kitap dükkanında tesadüf eseri karşılan, birbirinden tamamen farklı iki karakter olan Alper ve Ada'nın hayatları o günden itibaren bambaşka bir yöne evrilir. Varlıklı Alper önemli bir restoranda, yüksek mertebeli bir aşçıdır. Hayata dair pek bir beklentisi olmayan yalnız adamın tek tutkusu eski plakları dinlemektir. Cinsel hayatı sorunlu olan bu adam aşkı hiç tatmamıştır.Ada ise hayat dolu, zeki ve sosyal ilişkileri kuvvetli olan münzevi bir kızdır. Hayatını Beyoğlu'ndaki küçük dükkanında diktiği çocuk kostümleriyle kazanmaktadır. Bu iki farklı kişiliğin arasında o ilk anda filizlenen şey, ikisini de yıllar sürecek bir drama doğru sürükler.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Melis Birkan, Cemal Hünal, Yıldız Kültür

13. Ulak (2008)

13. Ulak (2008)

IMDb: 6,8

Özet: Zamanın olmadığı bir yerde, harita üzerinde nerede olduğunu bilmediğimiz isimsiz bir köye bir gezgin gelir. Yorgun gezgin, bir ulaktır. Anlatacak hikayeleri vardır, söyleyecek sözleri... Hikayelerini en çok çocuklar sever. Kusursuz bir hayalgücüyle yazılmış bu büyülü ve ürkütücü hikayeler Ulak Zekeriya'nın dilinde efsanevi destanlar dönüşürler. Çocukların sevdiğini büyükler sevmez elbet, ya da tam tersi. Köy halkı Zekeriya'nın getirdiği sırları taşıyamaz, gizemli bir sis çöker köyün üzerine...

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Hümeyra, Çetin Tekindor, Yetkin Dikinciler

12. Yaratılan (2023)

12. Yaratılan (2023)

IMDb: 6,9

Özet: Maceraperest, heyecanlı ve zeki bir tıp talebesi olan Ziya’nın en büyük isteği iyi bir helim olup, çaresiz birçok hastalığa çözüm bulabilmektir. İhsan adında dahilik ve delilik arasındaki sınırda duran hekim ile tanışan Ziya, onu kendisini anlayabilen tek kişi olarak görür. Birlikte gizli ve yasaklı bir deney yapan Ziya ve İhsan, ağır bir bedel ödemek zorunda kalır. Birlikte kodlarını çözmeye çalıştıkları kadim bir yazı, onları felakete sürükler.

Yaratıcı: Çağan Irmak

Oyuncular: Taner Ölmez, Erkan Kolçak Köstendil, Şifanur Gül

11. Karanlıktakiler (2009)

11. Karanlıktakiler (2009)

IMDb: 7

Özet: Otuzlu yaşlardaki bir adam ile yaşlı annesinin arasındaki saplantılı ilişkiye odaklanan filmin başkarakteri bir ajansta sıradan bir görevde çalışan Egemen'dir. İlerlemekte olan yaşına rağmen kendisine sıkıca bağlı olan kıskanç ve takıntılı annesiyle birlikte yaşamak zorunda kalan Egemen, bu durumdan hiç hoşnut değil. Egemen kendisine cehennem azabı yaşatan bu ilişkiden ve evden kaçıp gitmek istese de bir türlü uzaklaşamaz. Kendini rahat hissedebildiği tek yer patronuna aşık olduğu o şirkettir, fakat yine de sonunda eve döneceğini bilmek Egemen'i umutsuzluğa sürüklemektedir.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Erdem Akakçe, Meral Çetinkaya

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tamam mıyız? (2013)

10. Tamam mıyız? (2013)

IMDb: 7

Özet: İhsan bedensel engeli nedeniyle annesine bağımlı olarak yaşamak zorunda olan ve içerisinde kısılıp kaldığı bu hayata günbegün daha fazla küsen genç bir adamdır. Hayalleri vardır; asla gerçekleşmeyeceğini düşündüğü bu hayallerin uktesi ve annesine yük olduğu fikrinin ağırlığıyla yaşamdan kopmaktadır. Temmuz ise idealleri doğrultusunda baba evinden ayrılan ve bu süreçte ayaklarının üzerinde durmak için çabalayan bir heykeltıraştır. Geçinebilmek amacıyla çocuk romanlarında çizerlik yapar ve iyi gittiğini sandığı bir ilişkisi de vardır. Bir anda sevgilisi tarafından terk edilmesi ve elindeki işi kaybetmesi hayatını daha da altüst eder. Temmuz ve İhsan'ın yolları hayatlarının böylesine karanlık bir döneminde kesişir ve bu tesadüf ikisinin de yeniden doğmasını sağlar.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Aras Bulut İynemli, Sumru Yavrucuk

9. Bizi Hatırla (2018)

9. Bizi Hatırla (2018)

IMDb: 7,3

Özet: Çalışkan bir adam olan Kaan, sahip olduğu başarılı kariyerini dişi tırnağıyla gerçekleştirmiştir. Bulunduğu noktaya gelebilmek için yıllarca çalışmış ve sonunda istediği mevkiye gelmeyi başarmıştır. Eşi, iki çocuğu ve işiyle kurduğu sakin hayat onun için yeterlidir. Bu stresli yoğunluk içindeyken, bir sahil şehrinde yaşayan yaşlı babası Eşref’i biraz ihmal etmiş durumdadır. Ancak bu durum, günün birinde babasının geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında değişir. Yaşanan rahatsızlık Eşref'i babasının yanına gitmeye zorlar, ancak yoğun iş temposu buna müsaade etmemektedir. İşten vakit ayıramadığından ötürü babasını İstanbul’a, evine getirmeyi tercih eder. Baba Eşref ise oğluna ve ailesine yük olmaktan çekinmektedir, bu nedenle de geldiği gibi kendi evine geri dönmek ister. Bu alışık olmadıkları durumun içinde nasıl davranacaklarını bilemeyen baba-oğlu, birbirlerine ne kadar yabancılaştıklarını fark ederler. 

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk

8. Çalıkuşu (2013)

8. Çalıkuşu (2013)

IMDb: 7,4

Özet: Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri olan, Reşat Nuri Güntekin imzalı Çalıkuşu, bir kez daha uyarlanıyor. Çalıkuşu Feride ve Kâmran'ın dillere destan sevgileri, sınanmaya hazır..

Yaratıcı: Çağan Irmak

Oyuncular: Fahriye EvcenBurak Özçivit, Mehmet Özgür

7. Unutursam Fısılda (2018)

7. Unutursam Fısılda (2018)

IMDb: 7,5

Özet: Bizi Hatırla, ihmal ettiği babasının rahatsızlanmasının ardından onunla yeniden bağ kurmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Çalışkan bir adam olan Kaan, sahip olduğu başarılı kariyerini dişi tırnağıyla gerçekleştirmiştir. Bulunduğu noktaya gelebilmek için yıllarca çalışmış ve sonunda istediği mevkiye gelmeyi başarmıştır. Eşi, iki çocuğu ve işiyle kurduğu sakin hayat onun için yeterlidir. Bu stresli yoğunluk içindeyken, bir sahil şehrinde yaşayan yaşlı babası Eşref’i biraz ihmal etmiş durumdadır. Ancak bu durum, günün birinde babasının geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında değişir. Yaşanan rahatsızlık Eşref'i babasının yanına gitmeye zorlar, ancak yoğun iş temposu buna müsaade etmemektedir. İşten vakit ayıramadığından ötürü babasını İstanbul’a, evine getirmeyi tercih eder. Baba Eşref ise oğluna ve ailesine yük olmaktan çekinmektedir, bu nedenle de geldiği gibi kendi evine geri dönmek ister. Bu alışık olmadıkları durumun içinde nasıl davranacaklarını bilemeyen baba-oğlu, birbirlerine ne kadar yabancılaştıklarını fark ederler. Babasıyla tekrar bağ kurmaya çalışırken aynı çatı altında kalmak Kaan için zor kararlar alma gerekliliğini ve sıkı bir vicdan muhasebesini beraberinde getirecektir...

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk

6. Mustafa Hakkında Herşey (2004)

6. Mustafa Hakkında Herşey (2004)

IMDb: 7,5

Özet: Dışardan bakıldığında Mustafa için hayat sanki toz pembe gözükmektedir. Zira başarılı bir iş yaşamı görülmektedir. Bu yüksek kariyer, mutlu giden bir evlilik hayatıyla taçlanmıştır. Dünyalar tatlısı bir çocuk da adeta aşkının meyvesidir. Dolayısıyla Mustafa çoğu kişinin imrenerek baktığı bir hayata sahiptir. Bu mükemmellik içerisindeki saklı kusurlar karısının geçirdiği bir kaza sonrasında gün yüzüne çıkmaya başlar. Karısı bu trafik kazasında hayatını kaybettiğinde yalnız değildir; yanında Mustafa'nın daha önce hiç görmediği Fikret isimli bir yabancı bulunmaktadır. Nedenlerini öğrenmek isteyen Mustafa, Fikret'i kaçırıp durumu aydınlığa kavuşturmaya çalışır. Issız bir yerde karşı karşıya gelen iki adam Fikret'in dilinden dökülen sözlerle birlikte bir sinir harbinin içerisine girerler. Fikret'in anlattığı gerçekler hem karısının hem de Mustafa'nın yaşamlarındaki sır perdesini ortadan kaldıracaktır.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Nejat İşler, Fikret Kuşkan, Başak Köklükaya

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yeşilçam (2020)

5. Yeşilçam (2020)

IMDb: 7,8

Özet: Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı, tozpembe gözüken Yeşilçam sinemasının perde arkasında yaşananları konu ediyor. Kendisine fazlasıyla güvenen, 'bir film yaparım, hastalar iyileşir, mevsim değişir” diyen uslanmaz âşık Semih Ateş’e odaklanıyor.

Yaratıcı: Çağan Irmak

Oyuncular: Çağatay UlusoySelin Şekerci, Afra Saraçoğlu

4. Dedemin İnsanları (2011)

4. Dedemin İnsanları (2011)

IMDb: 8

Özet: Ozan, Ege'nin sevimli ve küçük bir sahil kentinde geniş ailesiyle yaşayan 10 yaşında bir çocuktur. Ailesinin kökenleri şimdi Yunanistan'a bağlı olan Girit adasına dayanmaktadır ve dedesi Mehmet Bey zamanında mübadele ile Türkiye'ye göçmek durumunda kalan Giritli bir göçmendir. Bu yüzden mahallede Ozan'a arkadaşları 'gavur' diye seslenmektedir. Dışlanmaktan korkan Ozan ise gavurluğu reddederek 'Biz Türküz!' diye ailesine ve dedesine kafa tutar.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz

3. Babam ve Oğlum (2005)

3. Babam ve Oğlum (2005)

IMDb: 8,2

Özet: Babam ve Oğlum'da, 12 Eylül darbesinin yıktığı hayatlardan birinde yetişmektedir küçük Deniz. Annesini henüz doğmadan önce kaybetmiş, bir gazetede yazar olarak çalışan babası tarafından mütevazi bir evde yetiştirilmiştir. Babası dışında tanıdığı tek bir akrabası bile yoktur. Taki babası Sadık, bir gün Deniz'i şaşırtacak bir haberle gelene kadar... Deniz artık babasıyla birlikte, hiç görmediği dedesinin yanında, küçük bir kasabada yaşayacaktır. Köye vardıklarında Sadık yıllar önce küstüğü babasını ilk kez görüyordur. Aralarındaki bu üskünlük kolay kolay geçecek cinsten bir durum değildir. Sadık'ın dönüş sebebini anlamlandıramayan aile bir yandan çok mutluyken diğer yandan tedirgindir de. Zamanla Deniz bu hiç görmediği ailesine alışırken ve her şey düzelmeye başlamışken yaşanan bir dram herkesi derinden etkileyecektir.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Hümeyra, Özge Özberk

2. Çemberimde Gül Oya (2004)

2. Çemberimde Gül Oya (2004)

IMDb: 8,6

Özet: 1970'lerden 12 Eylül 1980 darbesine uzanan bir hikayenin merkezinde olan Yurdanur ile Mehmet farklı siyasi görüşlere sahip fakat birbirlerine aşık iki gençtir. Yurdanur, Mehmet için bütün ailesini karşısına alarak onunla evlenir.

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Selda Alkor, Özge Özberk, Mehmet Ali Nuroğlu

1. Şaşıfelek Çıkmazı (1996)

1. Şaşıfelek Çıkmazı (1996)

IMDb: 8,7

Özet: Güçlü kadın karakterleri ve neredeyse doğaçlama tadındaki diyalogları ile, adı Yeditepe İstanbul ve Sultan Makamı ile birlikte anılan samimi bir hikayeye sahip dizi.

Yaratıcı: Çağan Irmak

Oyuncular: Derya Alabora, Zuhal Gencer Erkaya, Füsun Demirel

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

Sinemaya çok düşkün değilim ama Çağan Irmak'ın filmlerini seviyorum Babam ve Oğlum , Dedemin İnsanları filmlerinden çok etkilendim... Issız Adam güzel aynı z... Devamını Gör

metin tan çözer

Çınar ağacı. Sanırım şimdi tekrar izleyeceğim

kubrickss

Şaşıfelek Çıkmazı✌🏻😍

Arwen

Dedemin insanları 🤍 Mübadele trajedisi, ‘orda Türk tohumusun, burda Yunan gavuru’ 🥺