Görüş Bildir
Haberler
Yaptıkları ve Düşündükleri ile Dünyayı Değiştiren Başarılı Kadınların Hikayesini Anlatan 12 Film

Yaptıkları ve Düşündükleri ile Dünyayı Değiştiren Başarılı Kadınların Hikayesini Anlatan 12 Film

Begüm
09.03.2022 - 08:30

Yaptıkları, düşündükleri ve etki ettikleri ile dünyalarını ve çevrelerini değiştiren başarılı kadınların hikayelerini biliyor musunuz? İşte başarılı kadınları konu alan birbirinden enfes filmleri listeledik, keyifli izlemeler!

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Coco Chanel'den Önce (2009)

1. Coco Chanel'den Önce (2009)

IMDb: 6,7

Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat.

Gerçek adı Gabriella Chanel olan Coco Chanel ’in Paris’e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitleri sergileniyor.

2. Gizli Sayılar (2016)

2. Gizli Sayılar (2016)

IMDb: 7,8

Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson tarihin anlatılmayan hikayelerinden birine sahiptir. 3 siyahi kökenli kadın NASA'da büyük işlere imza atmaktalardır. Uzay ve bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyük rol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn'in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır.

Yönetmen koltuğunda Theodore Melfi'nin oturduğu Gizli Sayılar filmi dramatik-biyografik yapımların bir örneği. Filmin başrollerini Taraji P. Henson, Octavia Spencer ve Janelle Monáe üstlenirken filmin kadrosunda ise Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge ve Glen Powell gibi başarılı isimler yer alıyor.

3. Kaldırım Serçeci (2007)

3. Kaldırım Serçeci (2007)

IMDb: 7,6

Ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın hayatını konu alan Kaldırım Seçesi, şarkıcının çocukluğundan ölümüne kadar olan sürede, başarılarını, özel hayatındaki çöküşleri ve hayalkırıklarını ele alıyor. 

Olivier Dahan imzalı film, genç oyuncu Marion Cotillard’ın etkileyici performansına sahne oluyor.

4. Milyonluk Bebek (2004)

4. Milyonluk Bebek (2004)

IMDb: 8,1

Milyonluk Bebek'te Frankie Dunn, tüm hayatını ring üzerinde dehşet dövüşçüler yetiştirerek geçirmiştir. Boksörlerine öğrettiği en önemli ders hayatın temel kuralıdır : Her şeyin ötesinde daima kendini koru! Zaman içinde kızından kopmanın acısı ile uyanışa geçen Frankie, uzun zamandır hiç kimseyle fazla yakınlaşmayı tercih etmeyen bir adamdır. Frankie’nin salonuna bakan tek arkadaşı eski boksör Scrap, onun hırçın mizacının ardında 25 yıldır affedilmeyi bekleyen bir adamın var olduğunu bilir. Bir gün Maggie Fitzgerald kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler.

5. Frida (2002)

5. Frida (2002)

IMDb: 7,4

Sanat dünyasının 'ilk'lerinden ve en özel kişilerinden biri... Bir ressam: Frida Kahlo... Kocası Diego Rivera ile oldukça ilginç ve modern bir ilişkisi vardır. Bunun yanısıra politik ve cinsel özgürlüğün asla kısıtlanamayacak özgürlükler olduğuna inanmaktadır. Peki Frida, baskıcı dönemin 'önemli' ve 'tek' kadın ressamı olurken neler yaşanmış, neler düşünmüş ve neler konuşmuştur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Demir Çeneli Melekler (2004)

6. Demir Çeneli Melekler (2004)

IMDb: 7,4

Yönetmenliğini Katja Von Garnier’ın yaptığı bu ABD yapımı dram filmi, Amerikan tarihindeki önemli bir olayı konu alırken,  cesur, başarılı ve genç eylemci Alice Paul ve Lucy Burns’ün gerçek yaşam hikâyelerini anlatıyor. Amerikan kadınlarının oy kullanma hakkını elde etmesi için pek çok riski göze alan Alice ‘e ünlü oyuncu Hillary Swank hayat verirken, Lucy i ise Frances O’Conner canlandırıyor.

7. Radyoaktif (2019)

7. Radyoaktif (2019)

IMDb: 6,2

Nobel Ödüllü Marie Curie, daha gençken 1893'de kendisi gibi bilim insanı olan Pierre Curie ile tanışır. Evlenip iki kız çocuğu büyüten çift, 1903'te radyumu keşfederek birlikte Nobel ödülü kazanır ve bilimin seyrini sonsuza dek değiştirir. Kocasının ölümünün ardından araştırmalarına devam eden Marie, bir diğer ünlü bilim insanı Paul Langevin ile ilişkisi olduğu için skandallara davetiye çıkarır. Ancak Marie'nin bilime olan bağlılığı ve dünyayı değiştiren keşiflerle birlikte gelen sorumluluk her şeyi gölgede bırakacaktır.

8. Tatlı Bela (2000)

8. Tatlı Bela (2000)

IMDb: 7,4

Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Farkındadır ki bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunmakta ve daha iyi bir insan olmaktadır. Film, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor.

9. Diren! (2015)

9. Diren! (2015)

IMDb: 6,9

Sarah Gavron'ın ikinci uzun metrajlı kurmacası, tarihin ilk feminist hareketlerinden birini başlatan kadınların, gittikçe acımasızlaşan hükümete karşı yürüttükleri mücadeleye odaklanır. Gizli buluşmalarla bir araya gelen bu grubun üyeleri işçi sınıfı kadınlarıdır ve hareketin ilk safhalarında barışçıl yöntemler izlerler. Ancak hem çalışma koşulları hem de kişisel hayatları için verdikleri eşitlik savaşı, zamanla daha radikal bir boyuta taşınmak zorundadır. Film bu ekibin bir üyesi olan Maud'un hikayesini ele alıyor. Bir paketi teslim etmeye giderken eylem yapan süfrajetlerin arasında kalan Maud, eylemciler arasında kendisiyle aynı çamaşırhanede çalışan Violet’ı görür. Maud’un harekete olan ilgisini fark eden Violet, onu süfrajet hareketine ve oy haklarını savunmaya ikna etmek için çabalar. Tüm risklerin farkında olan Maud, oy hakkını kazanmadan kadınlar için iyi bir gelecek olmayacağını anladığında, ilham verici bir lider olan kimyager Edith ile tanışır ve hareketin içine daha fazla dahil olur. Bundan sonra süfrajetlerin içinde hem sözcülük yapması hem de eylemlerde ön plana çıkması nedeniyle göze batan Maud, bir gösterinden sonra tutuklanır ve bir hafta boyunca hapiste kalır. Bu travmatik deneyim boyunca tanıştığı süfrajetlerin adanmışlığı onu hem ürkütür, hem de hayran bırakır. Kendini hareketten ne kadar uzak tutmaya çalışsa da, bu adaletsizliğe karşı duyduğu öfke, onu hareketin içine daha çok çekip hareketin lideri olan Emmeline Pankhurst ile tanışmaya dek götürür. Filmin oyuncu kadrosunda Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Carey Mulligan, Ben Whishaw ve Brendan Gleeson gibi yıldız isimler başı çekiyor.

10. Sahil Gözden Kaybolurken (2017)

10. Sahil Gözden Kaybolurken (2017)

IMDb: 7,4

Nisan 2015’te Pasifik Okyanusu’nu kürek ile geçmeye karar veren 4 kadının hayatını konu alan belgesel 9 ay boyunca okyanus ortasındaki hikayeyi izleyiciye sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hannah Arendt (2012)

11. Hannah Arendt (2012)

IMDb: 7,1

Nazi lideri Adolf Eichmann'ın Kudüs'teki yargılanması üzerine 'The New Yorker' için muhabirlik yapan filozof ve siyaset teorisyeni Hannah Arendt'in hayatına bir bakış sunuyor.

12. Adımı Malala Koydu (2015)

12. Adımı Malala Koydu (2015)

IMDb: 7,0

Nobel Barış Ödül’ü alan en genç kişi olan Malala Yusufzay’in kız çocuklarının eğitimi için verdiği mücadele anlatılıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın