Görüş Bildir
Haberler
Yaptığı Etkinlikler ve Faaliyetlerlerle İlgi Çeken Üniversitelerdeki En İyi 10 Kulüp

Yaptığı Etkinlikler ve Faaliyetlerlerle İlgi Çeken Üniversitelerdeki En İyi 10 Kulüp

Üniversite Kulüpler Birliği olarak Türkiye'nin en iyi üniversite kulüplerini sizler için araştırdık.

Sıralama üniversitelerin yayınladığı kulüp faaliyet raporları, kulüplerin web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından yapılan etkinlik paylaşımları, etkinlik ve konuk kalitesi, düzenlenen konferanslarda salon doluluk oranları, basında yer alan haber sayıları göz önünde bulundurularak, tarafsızca yapılmıştır. 

En iyi üniversite kulüpleri listesine giren tüm kulüpleri tebrik ederiz.Birinci olan kulübümüz için hazırladığımız ödül anlaşmalı olduğumuz kargo şirketiyle web sitesinde yer alan adrese gönderilecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu

1. Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu, kurulduğu 2002 yılından bu yana, üniversite öğrencilerinin hem akademik hem de iş yaşamlarına destek olmak, istekleri ve amaçları doğrultusunda iş ve staj konusunda yardımcı olmak ve sosyal sorumluluk alanında duyarlı bireyler olmalarını sağlamanın yanında, sosyal faaliyetler ile de sosyal yaşamlarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Yerel ve Ulusal bir çok kurum ve kuruluşla işbirliği içerisinde çalışmaktadır.

İş, Sanat ve Spor Camiası'nın başarılı isimleriyle söyleşiler, Ulusal Girişimcilik Zirvesi, Sanat ve Kariyer Zirvesi gibi faaliyetlerin yanı sıra mobil uygulama seçeneği ve kulüp radyosu 'Radyo GKT' ile dikkat çekmektedir.

2. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü

2. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere tüm öğrencilere, iş dünyasını tanıtarak kariyer planlamalarını doğru yapmaları için; ilgi alanlarını keşfetmeyi, kendilerini geliştirmeyi, farklı düşünerek sınırlarını zorlamayı, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürerek deneyim kazandıran çalışmalarda bulunmayı amaçlamaktadır.

3. ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu

3. ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu kurulduğu günden bu yana, ODTÜ öğrencisine girişimcilik ruhunu aşılamayı ve girişimciliğin Türk ve Dünya ekonomisi için ne kadar önemli bir kavram olduğu gerçeğini anlatmayı kendisine ana görev edinmiştir. Ayrıca, projeleri olan; fakat uygulama şansına sahip olmayan öğrenciler ile Türkiye'de girişimciliği destekleyen kurum ve kuruluşlar arasında bağlantı kurarak bilgi alışverişine zemin oluşturmak ve bu kurum ve kuruluşların ODTÜ'lü Genç Girişimcilerin projelerine destek vermelerini sağlamak, topluluk üyelerinin aralarında fikir alışverişi yapabilecekleri ve ortak projeler üretebilecekleri bir ortam hazırlamak, öğrencilerin girişimcilikle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak eğitimler vermek Genç Girişimciler Topluluğu’nun diğer amaçları arasında yer almaktadır.

4. ODTÜ İşletme Topluluğu

4. ODTÜ İşletme Topluluğu

12 Şubat 1992 tarihinde kurulan topluluk, “İşletme Bilimine, bölümüne ve öğrencisine hizmet” olarak belirlediği misyonu doğrultusunda “Hep daha iyiye” felsefesi çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. 

ODTÜ İşletme Topluluğu 1992 yılından bu yana yaptığı etkinliklerde her zaman yenilikçi olmayı önde tutmuş, benzer oluşum ve etkinliklere yön vermiş bir topluluk olma yolunda ilerlemiştir. Topluluk, Türkiye çapında düzenlediği Finans, Pazarlama & Reklamcılık, Liderlik, Girişimcilik vs. gibi konular hakkındaki etkinlikleriyle adından söz ettirmiştir. 

5. Bilkent MEC (İşletme ve Ekonomi Topluluğu)

5. Bilkent MEC (İşletme ve Ekonomi Topluluğu)

Faaliyetlerine 1988 yılında başlamış olan ve halen 90 kişilik aktif üye kadrosu, 500'den fazla üyesi ile çalışmalarına devam eden bir öğrenci topluluğu olan Bilkent İşletme ve Ekonomi Kulübü 26 yaşında olup ülkemizdeki en büyük öğrenci organizasyonlarından biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu

6. Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu

Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan en aktif topluluktan biri olan “Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu” (EKAMİT) 2006 yılında kurulmuş ve belli bir süre sonra inaktif konuma geçmiştir. 2011 yılından itibaren tekrar resmi olarak çalışmalarına başlamıştır. Ege Üniversitesi'nde ilk karikatür ve mizah dergisi olan 'Maytap''ı çıkartmıştır. İlk başta dergi çıkarmak amacıyla bir araya gelmiş olan topluluk, zaman içerisinde, mizahi söyleşiler, sosyal sorumluluk projeleri, mizahi içerikli video-yazı, doğaçlama tiyatro gibi bir çok alanda faaliyetler gerçekleştirmiştir. Sosyal üniversiteli imajına destek veren topluluk, öğrencilerin kendisini hobileriyle ifade edebilmesine destekleyen bir sistemle çalışmaktadır.

7. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü

7. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü

Temelleri 1914’te Robert Koleji’nde atılan bu 100 yıllık kültür, son halini 1989’da birçok farklı daldaki mühendislik kulüplerinin tekrar bir araya gelmesiyle almıştır. Kurulduğu ilk günden buralara gelirken her zaman “Think Big” sloganıyla hareket eden ve amatör ruhla profesyonel işlere imza atan ENSO, düzenlediği ulusal ve uluslararası organizasyonlarla Türkiye’nin önemli öğrenci kulüplerindendir.

8. Ege Üniversitesi İşletme Kulübü

8. Ege Üniversitesi İşletme Kulübü

Kurulduğu günden bu yana öğrencileri bilgilendirme, iş olanakları sağlama, onlara takım ve liderlik içgüdüleri kazandırma yolunda büyük adımlar atmıştır. Her yıl düzenlediği konferanslar, etkinlikler, zirveler ve yarattığı uluslararası projeler ile öğrencilerin iş hayatını daha yakından tanımasına olanak sağlamış, aynı zamanda şirketlerin gelecek neslin ihtiyaçlarını, isteklerini öğrenmelerine aracı olmuş ve yarının üst düzey yöneticilerine yaratıcılıklarını serbest bir ortamda açığa çıkarma fırsatı sunup, pratik yapma, deneyim kazanma imkanı sağlamayı amacı ile faaliyetlerine devam etmektedir.

9. KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü

9. KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü

1998 yılında kurulan KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü ekonomi ve iş dünyasının yanı sıra sanat ve kültür alanında da öncü olmuş isimlerle öğrencileri buluşturup deneyim ve yaşam tecrübelerinden faydalanmalarını ilke edinmiş bir kulüptür. Mesleki bilgi, kişisel gelişim, kariyer planlama gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir. Özellikle son 2 yıldır düzenledikleri Medya Ödülleriyle adlarından söz ettirmektedirler.

10. İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü

10. İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü 1992 yılında

kurulduğundan bu yana öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak sosyal ve akademik etkinlikler düzenleyen, her zaman farklı olmayı bir amaç olarak

belirlemiş bir öğrenci kulübüdür. 

Bu amaç doğrultusunda her sene İTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu, UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması, Sektör Günleri, Sektörün İçinden gibi etkinliklerin yanında eğitimler ve söyleşiler düzenlenmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
13
12
10
7
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omerdanovic

Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü burada sayılan kulüplerin çoğundan daha iyi bakmanızı tavsiye ederim ınstagramda @marmaradenetimkulubu diye bulabilirsiniz