Görüş Bildir
Haberler
Yaklaşan Dünya Kupası'nda Görsel Şölen Yaşatacak 32 Milli Takım Forması

Yaklaşan Dünya Kupası'nda Görsel Şölen Yaşatacak 32 Milli Takım Forması

Fulin
03.05.2018 - 13:25

2018 yazı yaklaştı ve bu Dünya Kupası anlamına geliyor. Bu sefer Rusya'da gerçekleşecek Dünya Kupası'nda mücadele edecek takımların formaları gün yüzüne çıktı ve hepsi çok şık. Gelin şimdi hep beraber bu formalara birer birer göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu dünya kupasında da iki forma tedarikçisi ön plana çıkıyor.

Bu dünya kupasında da iki forma tedarikçisi ön plana çıkıyor.

Adidas ve Nike en popüler tedarikçi olurken onu Afrika takımlarının sembolü Puma takip ediyor. Diğer markalar da kendilerine yer bulmaya çalışıyor.

1. Rusya

1. Rusya

Mükemmel bir giriş yapalım. Çünkü tüm formalar içinde en dikkat çekici olanlarından biri Rusya'nınki. Buram buram 80'lar kokan bu tasarıma 10 saniyeden fazla bakınca Soğuk Savaş günlerine ışınlanıyorsunuz.

2. Suudi Arabistan

2. Suudi Arabistan

Dünya Kupası'nın gediklisi Suudi Arabistan'ın formasında dikkat çeken detaylar yenilenen federasyon arması ve ülkenin sembolü olan kılıç-hurma ağacı kombinasyonunun minimal şekilde kullanılması. Onun dışında oldukça sade bir tasarıma sahip olan formanın aynı konseptte beyaz versiyonu da bulunuyor.

3. Mısır

3. Mısır

Afrika temsilcisi Mısır'ın da forması olabildiğine sade. Temel anlamda kırmızının hakim olduğu tasarımda siyah ve beyaz detaylar mevcut. Adidas'ın klasik üç çizgisi boşluk bölümünde yer almış. Ayrıca dikkatle bakıldığında kırmızının tonlarıyla ortaya konmuş damalı bir desen de tasarımda görülüyor.

4. Uruguay

4. Uruguay

Uruguay ile özdeşleşen Puma'nın sade tasarımı bu dünya kupasında da devam ediyor. Siyah yaka detayı da ufak değişiklerle korunmuş. Formanın iç ense kısmında İspanyolca #ELEQUIPOQUENOSUNE ibaresi bulunuyor. 'Bizi birleştiren takım' anlamına gelen bu ifadeyle formaya ayrı bir özellik katılmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Portekiz

5. Portekiz

Portekiz de Nike ile devam eden bir başka takım. Nike uzun zamandır Portekiz için yaptığı formalarda farklı bir şey denemiyor. Bu kupada da aynı tasarım ile sahaya çıkacak olan Portekiz'in formasında yaka bölümünde ufak değişim dokunuşları var.

6. İspanya

6. İspanya

Evet yanlış görmüyorsunuz! Yaşı yetenler çok iyi hatırlayacaktır İspanya bu formanın neredeyse aynısını 1994'te ABD'de düzenlenen dünya kupasında giymişti. Buradan da anlayacağımız gibi Adidas 90'lara geri dönüş konseptini oldukça abartmış durumda.

7. Fas

7. Fas

Fas'ın formalarının Adidas tarafından yapılacağı açıklandı; ancak formaların görüntüleri henüz ortaya çıkmış değil. Kaynaklar görselde gördüğünüz gibi kırmızı ağırlıklı sade bir tasarımın olacağını söylüyor.

8. İran

8. İran

İran'ın formasını Alman tedarikçi Uhlsport yapıyor. İran'ın önceki formalarında olduğu gibi bu formasında da formanın ön tarafındaki kaplan detayı çok güzel.

9. Fransa

9. Fransa

Mavilerin forması Rusya 2018'de en çok ilgiyi çekecek formaların başında geliyor. Özellikle ensedeki üç parçalı Fransız bayrağı detayı ve yakadaki tek düğme bu formayı özel kılan özellikler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Avustralya

10. Avustralya

Avustralya'nın uzun soluklu tedarikçisi Nike, yine sade bir tasarım ile ihtiyaçları karşılamışa benziyor. Kollardaki ince detaylar bu formayı özel kılan şeyler arasında. Ayrıca bayrak renklerini formasında taşımayan takımlardan biri olarak Avustralya dikkat çekiyor.

11. Peru

11. Peru

Güney Amerika temsilcisinin imzası olan yan şeritli forma bu kupadada yine sahada olacak. Tek bir değişiklik var bu sefer tedarikçi Umbro markası.

12. Danimarka

12. Danimarka

Geçtiğimiz sene Euro 92 zaferlerinin 25. senesini kutlayan Danimarka, o yıl giydiği efsanevi Hummel forması ile geri dönüş yapmayı planlıyor. Detaylar çok net olmasa da forma görseldekine benzeyecek.

13. Arjantin

13. Arjantin

Arjantin klasik tasarımından vazgeçmiyor. Bu sefer çubuklar biraz daha kalın ve Adidas'ın ironik üç çizgisi sadece omuzlarda yer alıyor. Bize de bu güzel forma içinde Messi'yi izlemek kalıyor.

14. İzlanda

14. İzlanda

Kuzey ülkesi maçların çoğunda bu mavi forma ile sahada yer alacak. Kollardaki mavi kırmızı detaylar ise tedarikçi firma Errea tarafından ülkenin simgesi olan buz ve ateş ile açıklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hırvatistan

15. Hırvatistan

Hırvatistan demek elbette kırmızı-beyaz damalı forma demek. Bu sefer damalar devasa olmuş ve geçiş noktaları da belli belirsiz bir 'blur' efekti ile desteklenmiş. Elbette formanın tedarikçisi Hırvatistan'ın uzun soluklu partneri Nike.

16. Nijerya

16. Nijerya

Nike 90'lar vurgusunu Adidas gibi direkt yapmıyor. Nijerya'nın bu mükemmel tasarımlı formasının ilham kaynağı takımın 1994 Dünya Kupası'nda giydiği efsanevi tasarım olarak gösteriliyor. Merak edenler o tasarımı şuraya tıklayarak görebilir.

17. Brezilya

17. Brezilya

Brezilya'da değişen hiçbir şey yok. Tedarikçi Nike, forma sarı, şort mavi ve takım yine kupanın favorilerinden.

18. İsviçre

18. İsviçre

Kupada ne yapacağı merak edilen İsviçre'nin formaları da en az o kadar merak ediliyor. Basına sızan forma görüntüleri arasında bu klasik tasarım yer alıyor. uzun süredir İsviçre'nin formalarını yapan Puma'nın ürünü olan formanın ön tarafında ince detaylar görülüyor.

19. Kosta Rika

19. Kosta Rika

New Balance ile çalışan Orta Amerika ülkesi, bu siyah beyaz tasarımlı forma ile görsel anlamda en çok ilgi görecek takımların başında geliyor. Birinci forma olarak bu tasarımı mı yoksa klasik kırmızı-mavi-beyaz kombinasyonlu formayı mı kullanacakları ise belli değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Sırbistan

20. Sırbistan

Sürekli tedarikçi değiştiren Sırbistan bu sefer kararı Puma'da kıldı. Puma'nın klasik tasarımı ile giriş yapan Sırbistan birinci forma olarak bu kırmızı tasarımı kullanacak.

21. Almanya

21. Almanya

İtalya 90 kupasını hatırlayan var mı? Oradaki şampiyon takımın giydiği efsanevi formayı da hatırlarsınız o zaman. İşte ona saygı duruşu niteliğindeki bu yeni forma da uzun yıllar konuşulacak cinsten. Bu arada o efsanevi formayı merak edenler şuraya tıklayabilir.

22. Meksika

22. Meksika

Her kupada farklı bir tasarım beklenen Meksika'dan bu sefer nispeten daha sade bir tasarım geldi. Yalnız Adidas bu sade tasarımda dahi 90'lara gönderme olarak sağ ve sol alt taraftan çıkan üçlü çubuklar koymuş.

23. İsveç

23. İsveç

İsveç Adidas'a geri dönüş yaptığı bu kupada boşluk kısmında sadece üç çizgi olan tasarımlarla sahada olacak.

24. Güney Kore

24. Güney Kore

Uzun soluklu tedarikçisi Nike ile yola devam eden Güney Kore'nin birinci forması oldukça sade. İkinci tasarımda ise ön yüzde bayrak renklerini temsil eden ince dokunuşlar mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Belçika

25. Belçika

Bu kupaya görsel anlamda Adidas'ın retro tasarımları damga vuracak. Marka'nın 80'ler ve 90'larda kullandığı baklava desenli tasarımların bir örneği olan bu Belçika forması da en çok ilgi görecek olanlar arasında.

26. Panama

26. Panama

Bir diğer New Balance temsilcisi olan Panama da oldukça sade sadece yakalarında minik dokunuşlara sahip olan bir tasarımı kullanacak.

27. Tunus

27. Tunus

İran gibi Tunus da Uhlsport marka formaları ile sahaya çıkacak. Tasarımlar genel anlamda çok sade ve çok küçük detaylara sahip.

28. İngiltere

28. İngiltere

Bir başka merak edilen ama görüldüğünde o etkiyi kaybeden forma da İngiltere'ninki. Nike imzalı formanın en dikkat çekici özelliği şortta kullanılan mavinin güzel tonu.

29. Polonya

29. Polonya

Nike imzalı Polonya formasını diğerlerinden ayıran özellik, ön yüzde belli belirsiz bir şekilde tasarıma katılmış çapraz renk geçisi. Onun haricinde çok sade bir tasarım ile Polonya karşımızda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Senegal

30. Senegal

Elbette Puma ve elbette Afrika motiflerinin işlendiği detaylar bu formanın üzerinde mevcut.

31. Kolombiya

31. Kolombiya

Kolombiya bu kupada ne yapar bilinmez ama formasıyla görsel şölen yaşatacağı kesin. Adidas, bu tasarımlar ile kuşkusuz bu tasarımlarla diğer rakiplerine fark atmış durumda. Tek kelimeyle muazzam.

32. Japonya

32. Japonya

Adidas'ın herhalde bu kupada retro dokunuşları kullanmadan modern bir tasarım ortaya çıkardığı tek forma bu olsa gerek. Bunda da çok iyi bir iş çıkaran Adidas, bu forma için 'zaferin ruhu' adını uygun görmüş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
7
6
6
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Keyifle izleyeceğiz