Görüş Bildir
Haberler
Yakını, Şehidin Tabutunun Üzerindeki Kağıda 'Şehit' Yazdı

Yakını, Şehidin Tabutunun Üzerindeki Kağıda 'Şehit' Yazdı

ATKN
21.09.2015 - 12:35 Son Güncelleme: 21.09.2015 - 19:12

Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlara katılan birlikte bulunan Uzman Erbaş Galip Ünsal, operasyonda rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Zatürre ve akciğer enfeksiyonu nedeniyle verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Ünsal'ın, şehit statüsünde sayılması için adli tıp raporunun beklendiği kaydedildi. Karşıyaka mezarlığında düzenlenen ve askerlerin de katıldığı törenle toprağa verilen Ünsal'ın bir yakınının tabutun üzerindeki kağıda 'şehit' yazması dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari Yüksekova'da görev yapan Uzman Erbaş Melih Galip Ünsal, Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlara katıldı. Operasyon sırasında olumsuz hava şartlarından dolayı rahatsızlanan Ünsal, helikopterle önce Yüksekova'ya oradan da askeri hastaneye sevk edildi. Durumu ağırlaşan uzman erbaş Ünsal, daha sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Galip Ünsal, burada 14 gün verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. 

Baba Baki Ünsal, oğullarının ölümünün ardından bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Benim çocuğum Hakkari Yüksekova'da uzman erbaş olarak görev yapıyordu. En son Dağlıca operasyonuna katıldı. Dağlıca operasyonunda donma tehlikesi geçirmiş benim çocuğum. Oradan zatürre ve akciğer enfeksiyonu oluyor. Şehit helikopteri ile Yüksekova'ya getiriliyor. Yüksekova'dan askeri hastaneye sevk ediliyor. 8-10 saat sonra da Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesine sevki var. 14 gün orada yattı. 13 günde ben başında bekledim. Ondan sonra benim çocuğum vefat etti. Dün de askeri uçakla Etimesgut Havaalanı'na getirdik. Sağolsunlar orada törenimizi yaptılar. Fakat benim çocuğum buradan sapasağlam gitti. Benim çocuğumun tabutu geldi. Benim çocuğumun karşısına adli tıp sorunu çıkardılar. 

'Çocuğumun onuru, gururu verilmesi lazım'

Efendim şehit midir? Değil midir? Allah aşkına bu çocuk başka nedir? Biz her zaman diyoruz. Tabi ki vatanımız milletimiz sağ olacak. Vatanımız milletimiz sağ olmasa biz sağ olabilir miyiz? Ama benim çocuğumda bu şekilde hayatını orada bırakıp geldiyse, 28 yaşındaydı benim çocuğum. Benim çocuğumun onuru, gururu verilmesi lazım. Annesinin babasının da ölene kadar bu onurla, gururla yaşaması lazım. Bu onuru taşıması gerekir. Biz sadece bunu istiyoruz. Yetkililerden özellikle rica ediyorum, benim çocuğumun benim ailemin onuru verilsin.

Şehit statüsü için Adli Tıp raporu beklenecek

Uzman erbaş Melih Galip Ünsal'ın şehit statüsünde sayılması için operasyonda mı rahatsızlandığı, yoksa daha önce herhangi bir rahatsızlığının bulunup bulunmadığının tespiti için otopsi raporunun bekleneceği kaydedildi. 

Cenazeye çok sayıda askeri yetkili katıldı

Ünsal için Karşıyaka Mezarlığında askerlerinde katıldığı bir tören düzenlendi. Törende başta  Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak olmak üzere Ankara'da görevli general rütbesinde çok sayıda askeri yetkili törende hazır bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılarak aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Ünsal'ın bir yakını ise tabutun üzerindeki kağıda ‘şehit’ yazması dikkat çekti.

Kardeşleri ise Ünsal'ın naaşının başında göğsünden Türk Bayrağını çıkararak öptüler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit gibi uğurlandı

Kılınan cenaze namazının ardından Uzman Erbaş Melih Garip Ünsal'ın Türk Bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından omuzlara alınarak askeri araca götürüldü.

Dağlıca'da çıktığı operasyonda rahatsızlanarak hayatını kaybeden Ünsal için henüz resmi olarak şehit statüsü verilmese de şehit gibi uğurlandı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0