Görüş Bildir
Haberler
Wembley'de Johan Cruyff'a Saygı Duruşu

Wembley'de Johan Cruyff'a Saygı Duruşu

Onedio Medya
29.03.2016 - 23:05

Wembley'de oynanan İngiltere-Hollanda maçında geçtiğimiz günlerde kanserden ölen efsanevi futbolcu Johan Cruyff unutulmadı. 14. dakikada binlerce taraftar onu alkışladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dakikalar 14'ü gösterdiğinde Wembley'deki binlerce taraftar Johan Cruyff'u alkışladı. Stadın hem dışında hem de skorbordda Cruyff'un fotoğrafı yer aldı.

Hollandalı spor adamı 14 numaralı formasıyla hatırlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Futbol hayatına Ajax'ta başlayan Cruyff, Hollanda kulübüyle oynadığı 9 sezonda 6 şampiyonluk kazandıktan sonra Katalan ekibi Barcelona'ya transfer oldu. 5 sezonluk Barcelona kariyerinde 1 şampiyonluk kazanan Cruyff daha sonra ABD'nin yolunu tuttu. 2 sezon ABD'de oynayan Cruyff daha sonra kısa bir süre için İspanya'ya döndü ardından futbola başladığı kulüp olan Ajax'a transfer oldu.

Ajax ile 2 şampiyonluk daha kazanan Cruyff, kariyerini Feyenoord'da sonlandırdı.

Emekli olduktan sonra Ajax'ın ve Barcelona'nın başına teknik direktör olarak geçen Cruyff, Ajax'ta 2, Barcelona'da 4 lig şampiyonluğu kazandı. 1998 yılında teknik direktörlük kariyerini sonlandırdı.

Cruyff bir süredir kanser tedavisi gördüğü Barcelona'da hayatını kaybetti.

Cruyff'un futbol kariyerindeki unutulmaz performanslarından biri de Wembley'de yaşanmıştı. 1977'deki maçı Hollanda 2-0 kazanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın