Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzun Hasta Olduğunuzda Size Verdiği ve Asla Görmezden Gelmemeniz Gereken İşaretler

Vücudunuzun Hasta Olduğunuzda Size Verdiği ve Asla Görmezden Gelmemeniz Gereken İşaretler

Şeyma Abay
12.06.2022 - 07:13

Vücudumuz bazen bizimle birçok farklı şekilde konuşabilir. Bizimde her zaman onu dinlememiz gerekir. Acil bir durumda, çeşitli değişikliklerle bizimle “konuşmaya” başlayabilir: gözlerimiz aniden renk değiştirebilir veya belirli yerlerde yumrular ortaya çıkabilir. Tek yapmamız gereken bunlara dikkat etmek ve hızlı hareket etmektir.

Detaylar yazımızda...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sarılık

1. Sarılık

Çoğunlukla sarılık ve karaciğer problemlerinden kaynaklanan sarımsı bir cilt tonu, bu duruma yol açan şeydir. Yüksek düzeyde bilirubin (safra pigmenti) vücudunuzun onu atık olarak ortadan kaldırmasını imkansız kılar. Sonuç olarak, gözleriniz ve cildiniz sarımsı bir renk alır.

2. Tırnaklarda beyaz noktalar

2. Tırnaklarda beyaz noktalar

Bir tırnak yaralanmasından sonra veya tırnaklarınızı ısırmanın bir sonucu olarak ortaya çıkabilirler. Ancak, bunların hiçbiri sizin için doğru değilse ve hala bunları alıyorsanız, gizli bir sağlık sorunu olabilir. Çoğu zaman, çinko, kalsiyum veya protein eksikliğinden sorumlu tutulabilir.

3. Çatlamış dudaklar

3. Çatlamış dudaklar

Dudakların köşelerindeki çatlaklar veya kabarcıklar birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Susuz kalmış veya çok fazla güneş ışığına maruz kalmış olabilirsiniz. Dahası, sık kullandığınız normal bir diş macunu veya ruj bile hatalı olabilir.

4. Şişmiş tırnaklar

4. Şişmiş tırnaklar

Parmakların etrafında kavisli tırnaklar, kronik akciğer problemleri olan insanlar için tipiktir. Bazı gastrointestinal durumlar nedeniyle de ortaya çıkabilir. Zamanında tedavi edilmezse, tırnaklar genişler ve aşağı doğru bükülür.

5. Ağız içi yaraları

5. Ağız içi yaraları

Ağız içindeki ağrılı yaralar hormonal değişikliklerden veya duygusal stresten kaynaklanabilir. Ek olarak, aileden de gelebilir. Bu yüzden sadece buna yatkın olabilirsiniz. B-12 vitamini eksikliği, yaraların ortaya çıkmasına neden olabilecek başka bir nedendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göz kapağı şişikleri

6. Göz kapağı şişikleri

Göz kapaklarınızdaki küçük sivilcelere arpacık denir. Genellikle kirpiklere çok yakın büyürler ve göz kırpmanızı acı verici hale getirirler ayrıca kaşıntılı da olabilirler. Şeker hastalığınız veya çok kuru cildiniz varsa genellikle ciltte görünürler. Ayrıca, lenslerinizi veya makyaj fırçalarınızı değiştirmeniz gerektiğinin bir işareti olabilir.

7. Korneanın etrafında halka oluşumu

7. Korneanın etrafında halka oluşumu

Korneanıza daha yakından bakarsanız ve çevresinde mavimsi, gri veya beyaz bir halka görürseniz, arcus senilis'iniz olabilir. Bu 'halkalar' aslında yağ birikintileridir. Yüksek kolesterol seviyeleri gözlerinizin üzerinde görünmesini sağlar.

8. Parlak renkli dil

8. Parlak renkli dil

Kırmızı bir dil sadece bir enfeksiyon belirtisi değil, aynı zamanda akne ve vitamin eksikliğinin sebebi olabilir. Bir başka olası neden, dilinizi soluklaştırabilen ancak parlak kırmızı lekelere de sebep olan kızıl hastalığı olabilir. Ayrıca, ağız uçuğu da parlak renkli bir dile yol açabilir.

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın