Görüş Bildir
Haberler
Beslenme Rutininize Dâhil Edebileceğiniz Birbirinden Faydalı Düşük Karbonhidratlı 21 Sebze

Beslenme Rutininize Dâhil Edebileceğiniz Birbirinden Faydalı Düşük Karbonhidratlı 21 Sebze

Çoğu sebze, kalorisi düşük olmasına rağmen vitaminler, mineraller ve diğer önemli besinler açısından zengindir. Düşük karbonhidratlı bir diyette olsanız da olmasanız da, daha fazla sebze tüketmek her koşulda sağlığınıza iyi gelecektir. İşte beslenme alışkanlığınıza dâhil etmeniz gereken 21 düşük karbonhidratlı sebzenin bir listesi...👇

Kaynak: https://www.healthline.com/nutrition/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dolmalık biber

1. Dolmalık biber

Dolmalık biber, inanılmaz derecede besleyicidir. Enflamasyonu ve kanser riskini azaltabilen antioksidanlar içerir. Dolmalık biberler iltihap önleyicidir. A ve C vitaminleri bakımından zengindirler. Servis başına 6 gram sindirilebilir karbonhidrat içerirler.

2. Brokoli

2. Brokoli

Brokoli, porsiyon başına 4 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Yüksek miktarda C ve K vitaminleri içerir. İnsülin direncini azaltabilir ve kanseri önlemeye yardımcı olur.

3. Kuşkonmaz

3. Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, porsiyon başına 4 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Birkaç vitamin için iyi bir kaynaktır ve belirli kanser türlerine karşı korunmaya yardımcı olur.

4. Mantar

4. Mantar

Mantar porsiyon başına 1 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Metabolik sendromlu kişilerde iltihabı azaltır.

5. Kabak

5. Kabak

Kabak ve türleri, porsiyon başına 3 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir ve yüksek C vitamini içerir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ispanak

6. Ispanak

Pişmiş ıspanak porsiyon başına 3 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir, K vitamini açısından çok zengindir. Kalp ve göz sağlığının korunmasına yardımcı olur.

7. Avokado

7. Avokado

Avokadoda porsiyon başına 3 gram karbonhidrat vardır. Doygunluk hissine katkısı vardır. Sağlıklı yağ ve lif bakımından zengindir.

8. Karnabahar

8. Karnabahar

Karnabahar, porsiyon başına 2 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Aynı zamanda K ve C vitaminine de sahiptir. Kalp hastalığı ve kanseri önlemeye yardımcı olur.

9. Yeşil fasülye

9. Yeşil fasülye

Yeşil fasulye, porsiyon başına 6 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Kanseri önlemeye ve beyni korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir.

10. Marul

10. Marul

Marul, porsiyon başına 1 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Kalp hastalığı riskini azaltabilen folat da dahil olmak üzere çeşitli vitaminler yüksek miktarda bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sarımsak

11. Sarımsak

Sarımsak, 1 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Kan basıncını düşürebilir ve bağışıklık fonksiyonunu iyileştirir.

12. Kale bitkisi

12. Kale bitkisi

Kale, kara lahananın farklı bir türüdür. Kale, porsiyon başına 6 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Antioksidan oranı yüksektir. A ve C vitaminleri için günlük alınması gereken miktarın %100'ünden fazlasına sahiptir.

13. Salatalık

13. Salatalık

Salatalık, porsiyon başına 4 gramın hemen altında sindirilebilir karbonhidrat içerir. Kansere karşı korur ve beyin sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

14. Brüksel lahanası

14. Brüksel lahanası

Brüksel lahanası porsiyon başına 4 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. C ve K vitaminleri bakımından yüksektir ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.

15. Kereviz

15. Kereviz

Kereviz, porsiyon başına 1 gram sindirilebilir karbonhidrata sahiptir. Ayrıca kanser önleyici özelliklere sahip olan luteolin içerir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Domates

16. Domates

Domates porsiyon başına 4 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Vitamin ve potasyum bakımından yüksektir. Kalp sağlığını korumaya ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.

17. Turp

17. Turp

Turp porsiyon başına 2 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir ve ileri yaştaki kadınlarda meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur.

18. Soğan

18. Soğan

Soğan, porsiyon başına 5 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.

19. Patlıcan

19. Patlıcan

Patlıcan porsiyon başına 6 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Kalp ve beyin sağlığının korunmasına yardımcı olur.

20. Lahana

20. Lahana

Lahana, porsiyon başına 2 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. C ve K vitaminleri bakımından zengindir. Bazı kanser risklerini azaltır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Enginar

21. Enginar

Enginar porsiyon başına 4 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Bağırsak ve kalp sağlığını iyileştirir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
64
52
47
35
34
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın