Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzda ve Hatta Kafınızın İçinde Yaşayabilecek Görünce Tövbe Dedirten 15 Canlı!

Vücudunuzda ve Hatta Kafınızın İçinde Yaşayabilecek Görünce Tövbe Dedirten 15 Canlı!

Aden
31.07.2023 - 08:23

Dünyada birçok garip canlı var. Bu canlılardan bazıları garip olmalarının yanı sıra bir o kadar ürkütücü. Sebebi ise bu canlıların vücudunuzda ve hatta kafanızın içerisinde yaşaması! Nasıl mı? Gelin bakalım.

Kaynak: https://www.lingq.com/en/learn-englis...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hamamböcekleri

1. Hamamböcekleri

Hamamböecekleri vücudunuzda yaşayabilen canlılardan birisidir. 2014 yılında bir Avustralyalı adam, sabah erken saatlerde sağ kulağında keskin bir ağrı hissetti. Doktorun ofisinde ise kulağında kocaman bir hamamböceği buldular!

2. Örümcekler

2. Örümcekler

2012 yılında Çin'de bir kadın, kulak kaşıntısından dolayı doktora gitti. Kulağına baktıklarında ise içerisinde bir örümceğin yaşadığını gördüler. Ürkütücü.

3. Kurtçuk

3. Kurtçuk

Kurtçuklar birçok canlılın içinde yaşamaları ile bilinir. 2012 yılında olanlar ise insanları şoke etti. 90 yaşındaki bir kadının kulağında 57 kurtçuk bulundu. Kadın, Illinois'deki bir bakım evinde yaşıyordu ve Alzheimer nedeniyle özel bakım evinde kalıyordu. Ailesi, bakım evine ihmal ve duygusal travma nedeniyle dava açtı.

4. Bit

4. Bit

Bu küçük böcekler saçınızda yaşayabilir ve saç derinizden kan emebilir. Genellikle tehlikeli olmasalar da, kaşıntı yaparlar ve bulaşıcıdırlar. İlkokul çocuklarında yaygındır.

5. Saçkıran

5. Saçkıran

Halk arasında saçkıran olarak bilinen bu canlı türü vücudunuzun herhangi bir bölgesine bulaşabilecek bir mantardır. Halka deseninde saç dökülmesine neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kancalı Solucan

6. Kancalı Solucan

Kancalı solucan larvaları genellikle Asya, Afrika ve Orta Doğu'da bulunur ve vücudunuza girebilir. Genellikle enfekte olmuş dışkının olduğu toprakta çıplak ayakla yürüdüğünüzde bulaşır. Bağırsaklarınızda yaşarlar ve genellikle tehlikeli olmadan tedavisiz geçerler.

7. Tenye

Bu paraziti, enfekte olmuş sığır eti, domuz eti veya balıktan kapabilirsiniz. Eğer Tenye ile enfekte olduysanız dışkınızda minik yumurtalarını ve solucan parçalarını göreceksiniz. Erken tedavi önemlidir çünkü bu parazit; baş ağrısına, nöbetlere ve kafa karışıklığına neden olan beyin kistlerine yol açabilir. Ayrıca hayati riski olan hastalıklara da yol açabilir.

8. Yüz Akarları

8. Yüz Akarları

Ayrıca demodex olarak bilinirler ve yaşlandıkça üzerimizde yaşamaya başlayan minik mikroskobik örümceklerdir. 60 yaşına geldiğinizde, yüzünüzde birkaç bin küçük akar yaşar.

9. Uyuz

9. Uyuz

Evet, uyuz da dışarıdan kaptığımız ve üzerimizde yaşayan küçük canlılardır. sekiz bacağını kullanarak cildinizin üst tabakasına yerleşir ve kasık, koltuk altı gibi yerlerde beslenir. Böylece vücudunuz kaşıntılı bir döküntüyle tepki gösterir.

10. Giardia

10. Giardia

Bu canlılar bağırsaklarınızda yaşayan minik parazitlerdir. Bazı akarsu ve göllerden yüzerek veya içerek kapabilirsiniz. Giardia size kramp, gaz, kilo kaybı, kükürt kokan geğirmeler ve kötü kokulu ishal verebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Candida

11. Candida

Bu canlılar, ağzınız, cildinizin kıvrımları ve kasık bölgeniz gibi karanlık, sıcak ve nemli yerlerde yaşar. Kuruluk ve kaşıntı yaparak ciltte döküntüye neden olur. 

Özellikle ağzınızda kolayca büyüyebilen bu canlılar, dilinizde, boğazınızda veya yanaklarınızın içinde kaşıntılı beyaz kabarcıklara neden olabilir. Doktorlar bunu 'aft' olarak adlandırır.

12. Laktobasiller Bakterisi

12. Laktobasiller Bakterisi

Vajinada yaşayan çeşitli mikroskobik canlıların ince bir dengesi vardır. Bu mikroskobik canlılar, kötü kokulu vajinal akıntı ve kaşıntı veren diğer mikroplara karşı ilk savunma hattıdır. Özellikle Laktobasiller bakterisi, asitlik seviyelerini korumaya yardımcı olur. Bu da, bakteriyel vaginozis ve mantar enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir.

13. Ağzınızdaki Çeşitli Bakteriler

13. Ağzınızdaki Çeşitli Bakteriler

Benzer olarak ağzınızda da bakteriler, mantarlar ve virüslerin hassas bir dengesi vardır. Çürükler veya ağız yaraları gibi sorunlar, bu dengenin bozulmasıyla başlar.

14. Akarlar

14. Akarlar

Kulakdaki akar istilası aslında otoakariyazis adı verilen nadir bir durumdur. 2012 yılında Tayvan'da 70 yaşındaki bir adam sağ kulağındaki garip his nedeniyle doktora gitti. Meğerse adamın kulak kanalında yaşayan ve beslenen mikroskopik ev tozu akarları ve akar yumurtaları vardı.

15. Koltukaltınızdaki Canlılar

15. Koltukaltınızdaki Canlılar

Vajinadaki ve ağızdaki mikroskobik canlıların dengesi tek önemli olan değil. Koltuk altınızda da, kokunun bir kısmından sorumlu olan bir mikrobiyom bulunur. Bu mikroskobik canlılar, genellikle 'staph' bakterisi tarafından domine edilir. Ancak deodorant kullanırsanız bu denge büyük ölçüde değişebilir.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın