Görüş Bildir
Haberler
Vize Krizi: Öğrenciler, Erasmus Bitince Sığınma Başvurusu Yapıyormuş

Vize Krizi: Öğrenciler, Erasmus Bitince Sığınma Başvurusu Yapıyormuş

Emre Ordu
13.06.2023 - 18:00 Son Güncelleme: 13.06.2023 - 18:01

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, Türkiye'ye yönelik vize kısıtlaması olmadığını ancak vize sahibi olanların sığınma ihtimalinin artması nedeniye vize verirken daha dikkatli olunduğunu söyledi. Landrut, 'Geçen sene ilk kez Erasmus öğrencilerinin süreleri bittiğinde sığınma başvurusunda bulunduklarını gördük' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, vize kriziyle ilgilli Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuştu.

Türkiye'ye yönelik vize kısıtlaması olmadığını söyleyen Landrut 'Geçen yıl başvuru sayısı yüksekti. Bu yıl da yükseliyor. Tek tek vize sorunları için yorum yapamam. Her başvuru o ülke tarafından ele alınıyor. Bireyler zorluk yaşadıysa bilemem. 2022'de Türkiye'den yapılan başvuru 778 binin üzerindeydi. Dünyada tek bir ülkeden Avrupa'ya yapılan en yüksek başvuru. Ret oranı bir önceki yıla göre düşüktü. Hatta 2016'ya göre ilk kez ret oranları düştü. Bu oran dünya ortalamasının altındaydı. Bir de Türkiye'den yapılan ama Türk olmayanların başvuruları var. Onlarda ret daha yüksek' dedi.

"Türklerden sığınma başvurularında büyük artış oldu"

"Türklerden sığınma başvurularında büyük artış oldu"

2023'le ilgili veriler olmadığını söyleyen Landrut, elçiliklerin, “Önceki yıllardan farklı değil. Türklere vize konusunda kısıtlamaya dair siyasi bir karar yok” dediğini aktardı.

Landrut, yaşanan vize retleriyle ilgili ise, “2022'de Türklerden sığınma başvurularında büyük artış oldu. Türkler, Suriye ve Afganistan'dan sonra üçüncü sıraya geldi. Vize işlemi yapan yetkililer başvuruları değerlendirirken, bu durumu göz önünde bulunduruyor” diye konuştu.

"Vizeyi ülkeye giriş noktası olarak kullanıyorlar"

"Vizeyi ülkeye giriş noktası olarak kullanıyorlar"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vize sahibi insanların sığınma ihtimalinin çok arttığını belirten Landrut, 'Görüyoruz, ekonomik sıkıntılar var. İnsan vize alıp Almanya’ya giriyorsa sığınma talep potansiyeli artıyor. Vize sahibi insanların sığınma ihtimali çok arttı. Geçen sene ilk kez Erasmus öğrencilerinin süreleri bittiğinde sığınma başvurusunda bulunduklarını gördük' dedi.

Başvurularda eskiye göre daha fazla sahte belge ile karşılaştıklarını anlatan Landrut 'Vizeyi ülkeye girmek için bir giriş noktası olarak kullandıklarını görüyoruz' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
3
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ozan Özgüven

Acaba neden orospu çocukları hükümetin cebine üç beş kuruş sıkıştırıp bütün mültecileri üstümüze salıp ülkeyi demografik,ekonomik,uluslararası her alanda sik... Devamını Gör

Paul Allen

Sizin gibi Erasmus'a yazılıp oraya sığınmaya gidenler yüzünden nitelikli Türk vatandaşının vizesi kabul görmüyor. Allah belanızı versin Sizin gibiler yüzünde... Devamını Gör

Bulut olsam

Dönüp torpil arayacağına orda kalmanın yollarını arıyor gençler...

Ozan Özgüven

Burda torpilli amir olacağına avrupada bok ayıklasan bile daha iyi. Burda yarının yok garantin yok, çoluğun çocuğun geleceği yok. Dün doğru olan bugün yanlış... Devamını Gör