Görüş Bildir
Haberler
Vatandaşın İsyanı: 'Cebimde Bir Lira Yok, Çocuklarıma Meyve Götüremiyorum'

Vatandaşın İsyanı: 'Cebimde Bir Lira Yok, Çocuklarıma Meyve Götüremiyorum'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ağrı’da esnafın ve yurttaşın sorunlarını dinledi. Ağrılı iki çocuk babası genç, işsiz olduğunu belirterek, 'Eşimle boşanma aşamasına gelmişim ben. Çalışamıyorum, boşum. İş bulamıyorum. İş vermiyorlar. Akşam benim çocuklarım meyve istiyor. Cebimde 1 lira yok, evime meyve götüreyim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ağrı’ya gitti, esnafın ve yurttaşın sorunlarını dinledi.

Lokantacı bazı ürünlerin kara borsa olduğunu, aldıkları 10 liralık tabağın 20 liraya çıktığını belirterek fiyatların sürekli değiştiğini aktardı. Lokantacının ortağı ise girdi maliyetlerini yemek fiyatlarına yansıtamadıklarını kaydederek, “Geçen yıl da çorba 7 liraydı, bu yıl da 7 lira. Biz yansıtamıyoruz. Biz fiyatlara yansıtamıyoruz. Yansıtsak kim gelecek ki” dedi. Lokantacı ise fırıncıların ekmek çıkarmadığını belirterek, “350 lira unun torbası. Adam ne yapacak. Ağrı gibi bir yerde bir ekmek 2,5 lira, 3 lira olursa kim alıp yiyecek” dedi. 

Bir telefoncu ise yurttaşların dolardaki yükseliş nedeniyle fiyatına zam gelen telefonları alamadığını anlatarak, 30 liralık telefonun bile 350 liraya çıktığını vurguladı. Telefoncu “Iphone telefon olmuş 23 bin lira. Doğan SLX fiyatına ya. Vallahi adam, geçen gün arabanın arkasına ‘Iphone 3 ile takas edilir’ yazmış' dedi.

Bir fırıncı ise un, yağ ve kömür fiyatlarına sürekli zam geldiğini belirterek, “Bizim işimiz yağ, un ve şekerdir. Üçü de başını almış gidiyor. Bizde zam yok ama zamlı alıyoruz sürekli, şu anda zararına çalışıyoruz. Zam yapmıyoruz. Bir çuval una 200 lira, bir teneke yağa 250 lira geldi. Bir çuval şekere 125, 130 lira geldi. Vergi de başını almış gidiyor” diye konuştu. Fırıncı, sadece kendi BAG-KUR’unu ödeyebildiğini söyleyerek, “Bir kişininkini ödeyebiliyorum şu anda. Bin 500 liraya çıktı şu anda. Ödeyemiyorum” diye durumunu açıkladı.

Bir bakkal caddede dükkanı olmasına rağmen sermayeden yemeye başladığını kaydederek, “Sermayeyi de bitirdik. Sermaye denen bir şey kalmadı. Elimizde ne varsa, hepsini bitirdik. Eski kazanç da gitti. Nüfus da çok. Gelir yok, gider çok. 10 lira iş yapıyoruz, 50 lira masraf çıkıyor. Böyle sıkıntılarla karşı karşıyayız” dedi. Bakkal, dükkânın içerisini göstererek, mal alamadığını söyledi.

"Yaşadığıma bin pişmanım" 🎥

Ağbaba’ya dert yanan 2 çocuk babası bir genç ise “Evimize bir şey götüremiyoruz. Yeminle kafamıza sıkacağız. O duruma gelmişiz. Artık lütfen bu ülkeye bir el atın. Anamızı ağlattılar. Eşimle boşanma aşamasına gelmişim ben. Çalışamıyorum, boşum. İş bulamıyorum. İş vermiyorlar. Akşam benim çocuklarım meyve istiyor, cebimde 1 lira yok evime meyve götüreyim. Her gün zam üstüne zam. Lanet olsun böyle hayata. Böyle hayat, yaşanmaz hale girmişiz. (Boğazını göstererek) Artık buraya geldi” diye konuştu.

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, muhalefetin işsizlik ve enflasyonu abarttığı yönündeki sözlerini anımsattı. Yurttaş, “Biz her şeyi biliyoruz. Millet, vatandaş bilmiyor mu? Siz mi abartıyorsunuz” diye karşılık verdi.

Yurttaş, Ağrı’dan 20 bin kişinin yurt dışına kaçtığını anlatarak, “Ben kaçmayı düşünüyorum ama imkanım yok. 150 bin lira istiyorlar. Ağrı’dan 20 bin kişi gitti” dedi.

Eşi kaçak yollardan yurt dışına giden kadın ise iki çocuğuyla beraber Ağbaba’ya sorunlarını anlattı. Kadın, geçinmekte zorlandıklarını belirterek, “Çalışmıyorum. Eşim de çalışmıyordu, yurt dışına gitti” diye konuştu. Ağbaba’nın “Kaçtı mı” diye sorduğu kadın, “Evet kaçtı” yanıtını verdi.

Kaçak sigara satıcısı ise çatlamış ellerini Ağbaba’ya göstererek, “Bir sigaradan 44 ay cezaevinde kalmışsam sıkıntı yoktur” dedi. Ağbaba’nın “Geçimini sağlayabiliyor musun” diye sorduğu satıcı, “Vallahi yaşadığıma pişman oldum. İki tane çocuk var. Yaşadığıma bin pişmanım. Bir an önce ölsem bunda iyidir. Üç sene önce sakallarımda tel beyaz yoktu, yaşım 42.  Bembeyaz, yorum sizin” diye yanıt verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuzhan uzan

akp ye göre bunun çözümü basit arkadaşlar meyve alamıyorsanız almayın yemeyin

heisenberg

bana abartı geldi ! en az bir kez bile oy verenler geberebilirsiniz hiç sakıncası yok acıyanın amk.