Görüş Bildir
Haberler
İstanbul, Ankara ve Bursa'da Açık Alanlarda Maske Takmak Zorunlu Oldu

İstanbul, Ankara ve Bursa'da Açık Alanlarda Maske Takmak Zorunlu Oldu

Ulaş
17.06.2020 - 23:18

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildiğini açıkladı.  Öte yandan Ankara ve Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamalarda da açık alanlarda maske takma zorunluğu getirildiği duyuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda İstanbul'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Vali, alınan kararı Twitter hesabından duyurdu 👇

Açıklamada, şöyle denildi:

'Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi (salgın) ilan edilen ve ülkemizde salgın riski olan Koronavirüs (COVID-19) hastalığının en temel özelliğinin; fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının çok hızlı artması olduğu, salgının yayılmasını engellemenin en etkili yolunun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlaması olduğu, aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksiniminin artması sonucu vatandaşların hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin bozulmasına sebep olacağı gerekçesi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda; 1. Kamu kurumları ve özel sektör iş yerlerinin kapalı alanları ile toplu ulaşım araçlarında maske takılması zorunluluğu kararlarımıza ilaveten, ilimizde sokağa çıkan her vatandaşın açık alanlarda da ağız ve burunu kapatacak şekilde, usulüne uygun maske takmasının zorunlu olması, 2. Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması, Kararları alınmıştır.'

Ankara Valiliği: Maske takmak zorunlu

Ankara Valiliği: Maske takmak zorunlu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada “Bilim Kurulunun önerisi ve UHK kararınca Ankara ili içinde cadde, sokak, açık alanlar ile toplu bulunulan kapalı mekanlarda maske takma zorunlu kılınmıştır. Karara aykırı davrananlar hakkında ilgili mevzuatta belirtilen yaptırımlar uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Bursa'da da zorunlu kılındı

Bursa'da da zorunlu kılındı

Bursa Valiliği’nden yapılan son dakika açıklamasında ise “17 Haziran 2020 tarihinde toplanan ‘Bilim Kurulu’nun tavsiye kararlarına istinaden koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla daha önce alınmış kararlara ilave olarak tüm ilimiz sınırları içerisinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanı Koca'nın bugün Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar için👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
36
22
18
16
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
falancı

yaw iyide ula ya kış günü durudnuz yaz sıcağında maske zorunlulu getirdiniz. 3 ay önce almanız lazımdı bu kararı.

Melih

Maske takmak zorunlu sosyal mesafe kuralı var birçok kurumda cafede işyerinde önlemler var ama sokaga cikma yasagi yok bu ne demek bunla yasayin olmeniz hiç ... Devamını Gör

Malum Şahıs

aynen arkadaş katılıyorum sana bu söylediğin ihtimallerden bir veya birkaçı gerçekleşecek

rcpbyrm

bitti hocam bitti ! kaç zamandır yapmadınız bunu ! zorunluluk şarttı ama bu hastalık çıkınca yapılmalıydı ! geçmiş olsun !