Görüş Bildir
Haberler
Uzun Yaşamanın 13 Formülü

Uzun Yaşamanın 13 Formülü

pınar yeşilova
17.08.2014 - 13:02 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 02:33

Yaşamak elbette çok güzel ama nasıl? Tabi ki sağlıklı ve huzur dolu olursa. Biz mutlu olduğumuz zaman bu dünya bize cennet ve kendimizi zinde hissettiğimiz bir aşk serüveni.. Uzmanların bizim için önerdiği uzun yaşam kurallarını okuduktan sonra uygulamaya başlayanlardan güzel bir serüven bekliyoruz. Günlük tutmayı unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düzenli Uyuyun

Uzmanlar, düzenli uykunun metabolizmamız için en önemli şey olduğunu söylüyor. Organlarımızın, beynimizin ve bedenimizin dinlenmesi için her gün aşağı yukarı aynı saatlerde uyumaya ve aynı saatlerde uyanmaya özen göstermeliyiz.

2. Su için

Uzmanlar suyun hayati önem taşıdığını özellikle vurguluyor. Vücudumuzun dörtte üçü su ve içinde bir sürü bize ait parçalar yüzüyor. İçimizdeki suyu yalnız bırakmayalım ve günde en az 8 bardak su içelim.

3. Spor yapın

Spor yapmanın bedenimiz için sağladığı yararların yanı sıra, ruh halimize de çok iyi geliyor ve mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlıyor. Üşeniyorum ve vaktim yok diyenleri duyar gibiyiz. En azından günde sadece 10 dakika ip atlayarak, pek çok kardiyo hareketini bir anda yapabilir ve çok hızlı kilo verebilirsiniz.

4. Gülümseyin

Gülümsemek hem cildinizin kırışmasını hem de ruhunuzun buruşmasını önler. Olumlu enerjinin ilaçlardan daha etkili olduğunu çok iyi bildiğimiz bu yıllarda, etrafınıza ve kendinize karşı nazik olun, sürekli gülümseyin. Keşke ve ama kelimesine elveda demek sizi genç kılacak. Unutmayın; üzülmek, gülümsemekten daha zor.

5. Lifli gıdaları tüketin

Sindirim sistemimizi düzenleyen, kandaki yüksek kolestrolü düşüren ve kilo almamızı engelleyen lifli gıdaları günlük yaşamınıza mutlaka dahil edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kahvaltıda proteine yer verin

Sağlığınız için çok büyük bir önem taşıyan protein, günün en önemli öğünü olan kahvaltıda mutlaka tabağınızda olmalı.

7. Sevdiğiniz işi yapın

İşinizde mutlu değilseniz ve ayrılamıyorsanız üzülmeyin. Her gün bıkmadan usanmadan iş başvurusu yapın, belki iki hafta belki 5 ay sonra yeni işinize kavuşacaksınız, denemeden bilemezsiniz. İşi bulduğunuz süreçte eski işinize elveda demek sizi çok mutlu edecek.

8. Affedin

Ne olursa olsun, geçmiş geçmiştir. Kin gütmek ve intikam gibi duygulardan uzak olanlar hem mutlu, hem de sağlıklı oluyor. Bir noktada takılı kalmak sizi yolunuzdan eder, affedin ve yaşamın tadına varın. Affetmek ilk zamanlarda çok zor gelebilir ama kesinlikle imkansız değil. Zaman ve sevgi her şeyin ilacı..

9. Hazır gıdalara elveda deyin

Monosodyum glutamat gibi bir tehditi her gün, her an hayatımıza dahil ediyoruz. Hazır gıdalardan ve kimyasallardan uzak organik bir yaşam sizin elinizde.

10. Hobilerinize zaman ayırın

Gün içinde yapmak istemediğimiz pek çok şeyi yapmak zorunda olabiliyoruz. Peki ya biz ne olacağız? Kendimize de zaman ayırmayı hak etmiyor muyuz? Sizi mutlu eden hobilerinize hiç değilse günde yarım saat zaman ayırın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Check up yaptırın

6 ayda bir check-up yaptırmaya çalışın. Hastalığın önceden teşhisi hayat kurtarıcı bir önem taşıyor.

12. Multivitamin alın

Vitaminlerin kilo aldırdığına dair korkuları bir kenara bırakıp, ihtiyacınız olduğuna doktor kontrolünde karar verildiği takdirde multivitamin kullanın.

13. Alkol ve sigarayı hayatınızdan uzak tutun

Alkol, ayda yılda birciler için keyif, sürekli tüketenler içinse bir ölüm tuzağı maalesef. Alkolü ve içinde 4000 zehir barındıran sigarayı hayatımızdan uzaklaştırırsak sağlığımıza en büyük iyiliği yapmış oluruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
the

ayyyyyyyyyyyyy