Görüş Bildir
Haberler
Hazırlanın Uçuşa Geçiyoruz! Ufkunuzu Evrenin Sınırlarına Kadar Genişletecek En İyi Uzay Belgeselleri

Hazırlanın Uçuşa Geçiyoruz! Ufkunuzu Evrenin Sınırlarına Kadar Genişletecek En İyi Uzay Belgeselleri

EC was here.
05.02.2017 - 20:32 Son Güncelleme: 29.04.2022 - 14:14

Bugün kendinize 'belgesel izle' demeniz için şahane bir sebebiniz var. Çünkü sizin için 'en iyi uzay belgeselleri nelerdir?' sorusuna yanıt bulduk! Elbette hayvan belgeselleri, yaşam belgeselleri, insan belgeselleri, köy belgeselleri, vahşi belgeseller, insan belgeselleri gibi pek çok türden belgesel bulunuyor. Ancak özellikle uzay belgesellerine olan ilginiz doymak bilmiyorsa bu ufuk açıcı belgesellere de bir göz atmalısınız. Hayatı daha iyi anlamak isteyenler için... 👽🌌

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evrenin Harikaları / Wonders of the Universe

1. Evrenin Harikaları / Wonders of the Universe

Fizikçi Brian Cox'ın sunduğu, BBC tarafından hayata geçirilen bir televizyon yapımı. Yapım dört bölümden oluşmakta ve her bir bölüm evrenin harika olarak görülen bir yönü üzerinde durmakta.

http://www.imdb.com/title/tt1854226/

2. Evrenin Ucuna Yolculuk / Journey to the Edge of the Universe

2. Evrenin Ucuna Yolculuk / Journey to the Edge of the Universe

Dünyamız sıcak, rahat, tanıdık bir yer. Ama ondan uzaklaşıp, yukarı baktığımızda düşüncelerimiz, kısa zamanda bizleri terk ediyor. Bizler yalnızca değersiz zerrecikler miyiz? Evren misafirperver mi yoksa düşman mı? Burada sonsuza kadar durup merak edebiliriz. Ya da sırtımızı bir sahile dönüp dünyamızdan ayrılabilir, evreni en uç noktasına kadar görebiliriz.

http://www.imdb.com/title/tt1363109/

3. Solucan Deliği / Through the Wormhole

3. Solucan Deliği / Through the Wormhole

Sunuculuğunu Morgan Freeman'ın yaptığı, Discovery Science'ta yayınlanan bir belgesel. Her bir bölüm Morgan Freeman'ın bir anısıyla başlayıp daha sonra bilimsel açıklamalara giden bir dizi uzman tarafından farklı şekillerde yorumlanıyor. Belgesel sadece bilim meraklıları için değil genel bir izleyici kitlesine hitap etmek için hazırlanmış. Tanrının var olup olmama ihtimali, zaman yolculuğu, varoluşumuz ve fazlası belgeselde konu ediliyor.

http://www.imdb.com/title/tt1513168/

4. The Universe

4. The Universe

Bilimsel veriler ışığında, Büyük Patlama'dan galaksilere, yıldızlardan gezegenlere ve uydulara kadar, her bölümde farklı astronomik konuları işleyen son derece eğitici bir belgesel çalışma. Açıklayıcı yalın anlatımı, zengin görselliği ve bilgi tekrarına kaçmayan içeriğiyle arşivinize girmeyi hak ediyor.

http://www.imdb.com/title/tt1051155/

5. Evren Nasıl İşler / How the Universe Works

5. Evren Nasıl İşler / How the Universe Works

Her bir sezonu 8 bölümden oluşan 3 sezonluk Discovery Channel belgeseli. Büyük Patlama, kara delikler, galaksiler, solar sistemler, süper novalar, evrenin sonu gibi pek çok konuyu içinde barındırıyor.

http://www.imdb.com/title/tt1832668/?ref_=fn_al_tt_1

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uzay / Hyperspace

6. Uzay / Hyperspace

BBC'nin hazırladığı, aktör Sam Neil'ın sunduğu belgeselde evrende yalnız olup olmadığımız, yıldız tozu, kara delikler ve dahası işleniyor. Kullandığı görsel efektlerle de seyir zevki artıyor.

http://www.imdb.com/title/tt0273608/

7. Ay'ın Gölgesinde / In the Shadow of the Moon

7. Ay'ın Gölgesinde / In the Shadow of the Moon

Amerika'nın Ay'a gönderdiği uzay aracı macerasını işleyen, Ron Howard'ın yapımcısı olduğu bir belgesel. Çoğu daha önce hiç görülmemiş özgün NASA çekimlerinden görüntüler ve hâlâ hayatta olan astronot söyleşileri bulunuyor.

http://www.imdb.com/title/tt0925248/?ref_=nv_sr_1

8. Bilinen Evren / Known Universe

8. Bilinen Evren / Known Universe

National Geographic yapımı bu belgeselde evrenin genişliği, yıldız fırtınaları, uzayda yaşam, evrende hız gibi konular irdeleniyor.

http://www.imdb.com/title/tt1375408/

9. Yörünge: Dünya’nın Olağanüstü Yolculuğu / Orbit: Earth’s Extraordinary Journey

9. Yörünge: Dünya’nın Olağanüstü Yolculuğu / Orbit: Earth’s Extraordinary Journey

BBC yapımı 3 bölümlük bu belgeselde Dünya'nın Güneş etrafındaki yolculuğun önemini vurguluyor. Gezegenimizin eşsiz eğimini, bunun iklimsel değişimlerdeki etkisini, yörüngedeki yolculuk boyunca geçirilen tüm süreci gözler önüne seriyor.

http://www.imdb.com/title/tt2286877/

10. Evrenin Ötesinde

10. Evrenin Ötesinde

Brian Greene, hepimizi yanılgıya düşüren, gizemlerle dolu bir dünyanın kapılarını aralıyor. Zaman ve uzay algımız çoğu zaman aldatıcıdır. Evren hakkında tüm bildiklerimiz; geçmişin çoktan yaşanmış olduğu, geleceğin yaşanacak olması, uzayın sonsuz bir boşluk olduğu ve evrenimizin var olan tek evren olduğu gibi bilgiler tam anlamıyla doğru olmayabilir. Tanınmış fizikçi ve yazar Brian Greene'nin kitabından esinlenerek çekilen dört bölümlük belgesel dizi 'Evrenin Ötesinde' izleyicileri fiziğin sınırlarına götürerek bilim insanlarının uzayı, zaman kavramını ve evreni anlamak için parçaları nasıl birleştirdiğini gözler önüne seriyor. Programı izledikçe günlük yaşamımızda yalnızca küçük bir kısmını algılayabildiğimiz bazı kavramların gerçekte ne denli sürprizlerle dolu ve karmaşık olabileceğini daha iyi anlayacaksınız. (National Geographic)

http://www.imdb.com/title/tt2033759/

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Stephan Hawking Büyük Tasarım / Stephen Hawking’s Grand Design

11. Stephan Hawking Büyük Tasarım / Stephen Hawking’s Grand Design

Discovery Channel yapımı belgeselde fizikçi Stephen Hawking'in konuğu oluyoruz. Hawking, insanlığın en çok ilgilendiği sorulara cevap arıyor; evreni bir tanrı mı yarattı, hayatın anlamı nedir, evren enden vardır ve dahası... Kendi kişisel evren fikrini açıklarken 40 yılı aşkın süredir yaptığı araştırmalar, gözlemler ve teorik buluşlarla, Hawking orijinal ve tartışmaya yol açan teorilerini gözler önüne seriyor.

http://www.imdb.com/title/tt2203380/

12. Bilimin Ta Kendisi / Naked Science

12. Bilimin Ta Kendisi / Naked Science

National Geographic yapımı bu belgesel aslında her konuya değiniyor, ki 9 sezondan oluşuyor. Bu sezonlar içinde uzay hakkında kaçırılmaması gereken bölümler bulunuyor. Uzay sondaları, ölümcül gezegenler, uzak gezegenler, paralel evrenler gibi konular yer alıyor.

http://www.imdb.com/title/tt0462125/

13. Hubble

13. Hubble

Kennedy Uzay merkezinden fırlatılacak olan Atlantis uzay mekiğinde olan 7 astronotun Hubble teleskobunun arızasını gidermek üzere yaptıkları güzel bir macera anlatılıyor. Anlatıcısı ise, Leonardo DiCaprio.

http://www.imdb.com/title/tt1433813/

14. Cosmos

14. Cosmos

Pek az sayıda bilim insanı bilimin merak, heyecan ve coşkusunu geniş kitlelere aktarmada Carl Sagan kadar başarılı olabilmiştir. Pulitzer Ödülü'ne sahip Sagan'ın milyonların düş gücünü yakalama ve zor kavramları anlaşılır bir biçimde aktarabilme yetisi izleyiciler açından gerçek bir kazanımdır.

http://www.imdb.com/title/tt0081846/

15. Cosmos: Bir Uzay Serüveni / Cosmos: A Spacetime Odyssey

15. Cosmos: Bir Uzay Serüveni / Cosmos: A Spacetime Odyssey

Cosmos: Bir Uzay Serüveni; evrenin görkemini ortaya çıkarmak ve Kozmik Takvim ve Hayal Gücü Gemisi de dahil olmak üzere orijinal serilerin bilinen yönlerini tekrar keşfetmek için bilimsel hikaye anlatımının yeni yollarını buluyor. Neil deGrasse Tyson'ın anlatımıyla daha da izlenesi oluyor.

http://www.imdb.com/title/tt2395695/

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Farthest

16. The Farthest

Voyager Uzay Sondaları, kuşkusuz ki insanlığın en önemli başarılarından biri. Voyager 1 ve 2'nin güneş sistemindeki yolculukları, beraberinde büyük keşifleri de getiriyor. Belgesel, bu insan yapımı nesnelerin uzayın derinlerindeki yolculuğunu anlatırken insanlık bir adım daha ileri atıyor.

https://www.imdb.com/title/tt6223974/?ref_=nv_sr_srsg_0

17. Einstein's Big Idea

17. Einstein's Big Idea

Belgesel, insanlığa büyük katkıları olan Albert Einstein'ın ünlü E=mc2 denklemini takip ediyor. Kabaca enerji, ışık ve madde arasındaki bağı açıklayan formül sayesinde evrenin sırları bir bir keşfediliyor. https://www.imdb.com/title/tt0476209/?ref_=nv_sr_srsg_1

18. Black Hole Apocalypse

18. Black Hole Apocalypse

Astrofizikçilerin evrenin nasıl evrimleştiğini ve insanın varoluşuna sebep olan olaylar silsilesini takip ettiği belgesel, ayrıca kara deliklerin evrenin gelişimine, dünyanın oluşumuna ve insanlığın ortaya çıkışına katkılarına da yanıt arıyor.

https://www.imdb.com/title/tt7851500/

19. Death Dive to Saturn

19. Death Dive to Saturn

Cassini uzay sondası, Satürn'ün nefes kesici halkalarını ve gizemli uydularını keşfe çıkıyor. Uzun yıllar süren bu riskli görevde Cassini, dünyaya muazzam görüntüler gönderiyor.

https://www.imdb.com/title/tt7381692/

20. Apollo 11

20. Apollo 11

Apollo 11 belgeseli, komutan Neil Armstrong ve pilotlar Buzz Aldrin ile Michael Collins liderliğindeki Apollo 11'in aya iniş görevine bir bakış sunuyor. 1969 yılındaki ay yolculuğunu anlatan belgeselde deneyimli astronotların yaşadıkları da anlatılıyor.

https://www.imdb.com/title/tt8760684/?ref_=nv_sr_srsg_0

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Space’s Deepest Secrets

21. Space’s Deepest Secrets

Bu belgesel bilim insanlarının yaratıcılıkları ve merakları sonucu uzay araştırmaları tarihindeki en çığır açıcı bulgulardan bazılarını ortaya çıkarma serüvenlerini anlatıyor. David O’Brien’in sunumuyla aktarılan belgeselde Mars'ın keşfi ve üzerine yürütülen çalışmalar, Güneş Sistemi'nde gerçekleşen patlamalar, karanlık enerji, kara delikler gibi pek çok konu işleniyor.

https://www.imdb.com/title/tt5673912/

22. 8 Days: To the Moon and Back

22. 8 Days: To the Moon and Back

8 gün, 3 saat, 18 dakika, 35 saniye... Şimdiye kadar uçulan en ünlü uzay görevinin, yani Apollo 11'in aya yolculuğunun süresini oluşturuyor. Belgesel, bu benzersiz yolculuğun ayak izlerini talip ediyor.

https://www.imdb.com/title/tt9769254/?ref_=nv_sr_srsg_3

23. The Most Unknown

23. The Most Unknown

Bilim insanları, insanlığın en çok merak ettiği sorulara yanıt bulmak için okyanusun dibinden uzayın derinliklerine bir keşfe çıkıyor.

https://www.imdb.com/title/tt8126390/?ref_=nv_sr_srsg_0

24. The Mars Generation

24. The Mars Generation

Mars'a yolculuk düşündüğünüzden çok daha yakın. Bu belgeselde hevesli genç astronotların astronot olma tutkularından uzay simülasyonunda deneyimledikleri pratiklere konular anlatılırken Mars'a yapılacak bir yolculuğun detayları da aktarılıyor. 

https://www.imdb.com/title/tt6333096/?ref_=nv_sr_srsg_0

25. Mercury 13

25. Mercury 13

NASA'nın ilk kadın astronot eğitim programına kaydolan kadın pilotlar, bir dizi sıkı eğitim ve testten geçtikten sonra karşılarında erkek astronotlardan bir engelle karşılaşırlar. Bu belgesel, kadınların hikâyesini ve yaşadıkları zorlukları anlatıyor.

https://www.imdb.com/title/tt8139850/?ref_=nv_sr_srsg_0

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
265
103
26
7
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KaraHusO

Brian Greene'in sicim teorisi ile ilgili bi kiitabını okumuştum.. Anladığım kadarıyla yakın gelecekte evrenin yapısını, nasıl çalıştığını tam olarak anlayama... Devamını Gör

feyk

belkide hic bir zaman anliyamiyacaz. ornegin bundan 1 trilyon yil sonra ortaya cikacak bir medeniyet samanyolu galaksinin otesinde hic bir seyi goremiyecek. ... Devamını Gör

Yakup

vay be hepsini izlemişim.

KaraHusO

:))

duygu olur

Mars'ta kolonileşmeyle ilgili güncel ve sürükleyici bir seri. http://www.imdb.com/title/tt4939064/