Görüş Bildir
Haberler
2020'nin İlk Yarısında Yayın Hayatına Başlamış 21 Kore Dizisi

2020'nin İlk Yarısında Yayın Hayatına Başlamış 21 Kore Dizisi

Kore yapımı dizilerden vazgeçemeyenlere...

İçeriğin Devamı Aşağıda

*Diziler güncel IMDb puanlarına göre sıralanmıştır.

21. Rugal

21. Rugal

IMDb: 6.6 

28 Mart 2020 tarihinde yayınlanan dizi bir suç çetesi yüzünden her şeyini kaybeden polis dedektifi etrafında dönüyor. Dedektif biyoteknoloji sayesinde özel yetenekler kazanıyor ve intikam peşine düşüyor. Boşrolde Choi Jin-hyuk'u izlediğimiz dizinin ilk sezonu Netflix'te de yer alıyor.

20. A Piece of Your Mind

20. A Piece of Your Mind

IMDb: 7.3 

İlk bölümü 23 Mart 2020'de yayınlanan A Piece of Your Mind,12 bölümden oluşan bir melodram dizisi. Karşılıksız aşkları ve dostlukları konu edinen, melankolik bir hikayeye sahip olan dizinin başrollerini Jung Hae-in ve Chae Soo-bin paylaşıyor.

19. Eccentric! Chef Moon

19. Eccentric! Chef Moon

IMDb: 7.4

27 Mart 2020’de yayına başlayan bir romantik komedi dizisi olan Eccentric! Chef Moon’un ilk sezonu 16 bölümden oluşuyor. Dizi dünyaca ünlü bir moda tasarımcısıyla ünlü bir mutfak şefinin aşkını konu ediniyor. Dizinin başrollerini Go Won-hee ve Eric Mun paylaşıyor.

18. Welcome

18. Welcome

IMDb: 7.5

Bir gençlik dizisi olan Welcome, 25 Mart 2020'de seyircisiyle buluştu. Dizi, insana dönüşme yeteneği olan bir kediyi ve onun sahibesini ele alıyor. Zor durumda kalan bir kediyi evine alması hem kedinin hem de onun hayatını değiştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Tell Me What You Saw

17. Tell Me What You Saw

IMDb: 7.5

Tel Me What You Saw isimli dizi, 1 Şubat itibariyle seyircisiyle buluştu. Yayınlanan sezonunda 16 bölüm bulunan aksiyon ve gizem temalı dizide öldüğü sanılan bir seri katilin tekrar ortaya çıkmasıyla onu yakalamak için çalışan bir ikilinin başından geçenler konu edilir.

16. Good Casting

16. Good Casting

IMDb: 7.6

27 Nisan 2020'de gösterime giren Good Casting Park Ji-ha tarafından kaleme alınmış bir aksiyon ve komedi dizisi. Şirkette meydana gelen yolsuzlukları gizlice araştıran üç tane kadın NIS ajanının yaşadıklarını konu edinen dizinin ilk sezonu 16 bölümden oluşuyor.

15. Extracurricular

15. Extracurricular

IMDb: 7.7

29 Nisan 2020’de yayına giren Extracurricular’da bir lise öğrencisinin ağır suçlarla dolu hayatı konu ediliyor. İki farklı hayatı bulunan Oh Jihoo’nun hayatı sırlarla doludur. Bu sırların sınıf arkadaşının ilgisini çekmesiyle ise hayatı alt üst oluyor.  Aksiyonlarla dolu bu gençlik dizisinin birinci sezonu 10 bölümüyle Netflix’te izleyicilerle buluşuyor.

14. Memorist

14. Memorist

IMDb: 7.7

Jae Hoo’nun webtoon hikayesinden uyarlanan Memorist, dokunduğu insanların anılarını okumak gibi özel bir güce sahip bir dedektif ile bir profilcinin gizemli bir seri katili yakalama çalışmalarını konu ediniyor. 11 Mart tarihinde yayınlanan dizi 16 bölüm ile seyirci karşısına çıkıyor.

13. Find Me in Your Memory

13. Find Me in Your Memory

IMDb: 7.8

18 Mart itibariyle seyircinin karşısına çıkan Find Me in Your Memory, sezonu 32 bölümden oluşan bir Kore drama dizisi. Dizi hipertimezi nedeniyle anormal bir şekilde yaşadığı her anı canlı bir şekilde hatırlayan bir adam ile psikolojik savunma mekanizması nedeniyle hayatındaki en önemli anıları unutan bir kadının arasındaki aşkı konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Oh My Baby

12. Oh My Baby

IMDb: 7.8

Romantik komedi severler için 13 Mayıs 2020 tarihinde yayına başlayan Oh My Baby,  bir derginin müdür yardımcısı olan Jang Ha-ri’nin aradığı aşkı bulmasını konu ediniyor.  Şimdiye kadar aşkı bulamamış ve evlenmekten umudunu kaybetmiş ama çocuk sahibi olmayı çok isteyen bir kadın olan Jang Ha-ri, mantık evliliği için yola çıkıyor. Bu yolculuk ona yıllardır beklediği aşkı karşısına çıkarıyor.

11. When the Weather is Fine

11. When the Weather is Fine

IMDb: 8.0

24 Şubat 2020 itibariyle yayına başlayan When the Weather Is Fine,  Seul’deki yaşamdan sıkıldığı için küçük bir kasabaya taşınan kadın ile bu kasabadaki kitapçıyı işleten adam arasındaki ilişkiyi konu ediniyor. Dizi 16 bölümden oluşuyor.

10. Hi Bye, Mama!

10. Hi Bye, Mama!

IMDb: 8.0

Dram, komedi ve olağanüstü durumları bir arada barındıran Hi Bye, Mama, dünyada ikinci şansı hakeden bir kadının eşinin yeni hayatına dahil olmasını konu ediniyor. Cha Yoo-ri 49 gün sürecek bu şansı eşinin yeni ailesinin yanında kullanıyor. 24 Şubat’ta yayınlanmaya başlayan dizinin ilk sezonunda 16 bölüm bulunuyor.

9. Born Again

9. Born Again

IMDb: 8.0

İlk sezonu 20 Nisan'da yayına giren Born Again, yıllar önce kaderleri birbirine bağlanmış olan üç kişi, yıllar sonra başka kişiliklerde yeniden dünyaya gelişini konu ediniyor. Bu üç kişi yeni hayatlarında birbirlerini tanımasalar da kader bağları değişim göstermiyor. Dram ve gizem odaklı olan dizinin ilk sezonu 32 bölümden oluşuyor.

8. Mystic Pop-Up Bar

8. Mystic Pop-Up Bar

IMDb: 8.1

Mystic Pop-Up Bar, gizemli bir seyyar satıcı tezgahında gerçekleşen olayları konu ediniyor. Bu tezgahın diğerlerinden bir farkı bulunuyor. Yalnızca yaşayan insanlar değil ölüler de tezgahı ziyaret eden müşteriler arasında yer alıyor. 20 Mayıs 2020 tarihinde başlangıç yapan dizinin yayınlanan sezonunda 12 bölüm yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Hyena

7. Hyena

IMDb: 8.1

İlk bölümü 21 Şubat 2020’de yayınlanan Hyena, ilk sezonu 16 bölümden oluşan bir kore draması… Yüksek kesimden müvekkilleri olan iki rakip avukatın hırsları doğrultusunda önlerine çıkan her engeli aşmaya çalışıyor. Bu çekişmeli hikaye de ekranlara yansıyor.

6. Itaewon Class

6. Itaewon Class

IMDb: 8.2

Ocak ayında ekranlara kavuşan Itaewon Class'ın birinci sezonu 16 bölümden oluşuyor. Itaewon'da bulunan bir restoran zincirinin sahibi ve varisi olan oğlu Park Sae-ro-yi'nin hem hayatını mahveder hem de babasının ölümüne sebep olurlar. Park Sae-ro-yi da onlardan intikam almak uğruna aynı bölgede bir restoran açarak meydan okuyor.

5. Nobody Knows

5. Nobody Knows

IMDb: 8.3

2 Mart 2020 tarihinde ilk sezonuyla seyircinin karşısına çıkan Nobody Knows'ta 19 yıl önce cinayet sonucu vefat eden arkadaşının katilini yakalamak için tekrar dava açan bir dedektifin yaşadıkları konu ediliyor. SBS tarafından yayınlanan dizinin yayınlanan sezonu 16 bölümden oluşuyor.

4. 365: Repeat the Year

4. 365: Repeat the Year

IMDb: 8.3

Bilim kurgu türüne yeni bir soluk getiren 365: Repeat the Year, Kurum Inui'nin romanından televizyona uyarlanıyor. Dizide hayatlarını düzenlemek için zamanda yolculuk yapan 10 kişinin bir yıl geriye gitmesi konu ediliyor. Kaderleri değişen ve gelecekleri belirsizleşen insanlar için bu yolculuk bir yaşam savaşı haline geliyor. 23 Mart tarihinde yayına giren dizinin 24 bölümüyle seyirci karşısına çıkıyor.

3. The World of the Married

3. The World of the Married

IMDb: 8.4

İlk bölümü 27 Mart 2020'de yayınlanan The World of Married, Güney Kore'de yüksek reytinglere sahip olduktan sonra ünü tüm dünyaya yayıldı. Dizi, rüya gibi bir hayata sahip olduğu görülen bir doktorun arkadaşları ve eşi tarafından ihanete uğramasını konu ediniyor. Dizi yayınlanan 16 bölüm sonunda final yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Hospital Playlist

2. Hospital Playlist

IMDb: 8.7 

12 Mart 2020 itibariyle ekranlara merhaba diyen Hospital Playlist tanıdık olduğumuz bir senaryo ile karşımıza çıkıyor. 1999 yılında aynı üniversitede okumaya başlayan 5 doktorun aynı hastanede çalışma süreçlerini konu ediniyor. Doktorların hayatlarını ve umutsuzca verdikleri mücadele anlatılıyor. Dizinin 12 bölümü bulunuyor.

1. The King: Eternal Monarch

1. The King: Eternal Monarch

IMDb: 8.7

Kim Eun-sook'un yeni dizisi olan The King: Eternal Monarch, 17 Nisan 2020 tarihinde izleyicisiyle buluştu. Dizi iki paralel dünya arasında geçiyor. İnsanların yaşadığı dünyada serbest kalan şeytanın paralel dünyaya geçmeye çalışıyor ancak Kral Lee Gon bu geçişi engellemek için çaba sarfediyor.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
53
9
6
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Sütüseven

yakında türkler uyarlamasını yapar kanal D'de izleriz gerek yok

Lina

Rugal gayet iyiydi bence niye pek beğenilmemiş anlamadım 🤔 Bir tek 2. Sezon gelmezse finali yarım, o yüzden umarım gelir.