Görüş Bildir
Haberler
Uruguay'da Marihuana Satışına Bir Adım Daha Yaklaşıldı

Uruguay'da Marihuana Satışına Bir Adım Daha Yaklaşıldı

Gürol Sakaoğlu
03.05.2014 - 15:32 Son Güncelleme: 03.05.2014 - 18:44

Uruguay'da Marihuana Satışına Bir Adım Daha Yaklaşıldı

Uruguay hükümeti marihuana satışına izin veren kararnamenin detaylarını belirledi.

Hafta başında bakanlar kurulunda onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek olan kararnameye göre, Uruguay vatandaşları eczanelerden haftada 10, ayda ise 40 gramı geçmemek üzere marihuana satın alabilecek. Dijital parmak izi ile belirlenecek satışlarda kotayı geçmeye çalışan kişilere cezalar verilecek. Satış fiyatlarını ise hükümet belirleyecek.

Böylece Hollanda marihuana satışına izin veren tek ülke olma özelliğini yitirecek. Ancak Uruguay’dan farklı olarak, Hollanda’da sadece kafelerde marihuana satışı yapılabiliyor.

BARLAR ÖZEL LİSANSLA SATACAK Uruguay Bakanlar Kurulu ayrıca eğlence yerlerinde uyuşturucu tüketimine de yeni düzenlemeler getirdi. Bar ve gece kulübü gibi eğlence yerlerinde marihuana kullanımına müsaade eden iş sahiplerinin özel lisans çıkartması gerekecek. Bu kulüpler iş yerlerinde yılda yarım kiloya kadar marihuana satabilecek.

Uruguay hükümeti ayrıca uyuşturucu yapımında kullanılan bitki türlerine de açıklık getirdi. Yaklaşık yüze yakın bitki türünden üretim yapmak isteyen firmalar hükümete başvurarak ihaleye girebilecek.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/2634...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0