Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Araştırmalarında Yapılan Hatalar

Üniversite Araştırmalarında Yapılan Hatalar

parlakbirgelecek.com
25.04.2014 - 09:25 Son Güncelleme: 25.04.2014 - 12:11

Üniversite Araştırmalarında Yapılan Hatalar

Lise hayatının büyük bir bölümünde boş zamanlarını feda ederek ders çalıştın ve sonunda çalıştığın sayısız saatin karşılığını alma vakti geldi. Artık üniversiteye başlayacaksın! Kendine en uygun üniversiteyi seçme aşamasında, öğrencilerin genellikle yaptığı hataları öğrenerek üniversite araştırmalarını daha sağlıklı bir şekilde yürütebilirsin: 

Araştırmamak: Üniversiteye girmeye hazırlanan öğrencilerin yaptıkları en büyük hatalardan biri tercih edecekleri üniversiteyi araştırmamak. Bunun sebebi babanın, annenin ya da tanıdığın birinin orada eğitim almış olması, kulaktan dolma bilgiler çerçevesinde bazı karalar vermek, lise arkadaşlarınla ortak bir karar vermiş olmanız ya da ilkokul hayalini gerçekleştirmek olabilir. Fakat üniversite seçimi yaparken duygularla ya da varsayımlarla bir karar vermek yerine sana en uygun üniversite seçeneklerini değerlendirmek kendi yolunu çizmene yardımcı olacaktır. Üniversite araştırmalarına başlarken Üniversite Tercih Rehberi: Üniversite Seçimimi Nasıl Yapacağım? yazımızda yer alan önerileri mutlaka okumalısın. 

Araştırma için Yeterli Zaman Ayırmamak: Üniversite seçimi, bundan sonraki 4 ya da 5 yılını geçireceğin yeri seçmek anlamına geliyor. Bu kararı aldığında seni kariyerine hazırlayacak bilgi ve becerileri kazanacağın; yemek yiyeceğin, uyuyacağın ve nefes alacağın ortamı da seçmiş olduğunu unutmamalısın. Yeni arkadaşların olacak, kulüplere katılacaksın ve istediğin kişi olma yolundaki adımlarını atacaksın. Bu yüzden kendine en uygun üniversiteyi araştırmak için yeterli süre ayırmalısın. Bir tercih yapmak için en iyi seçecekleri belirlemeli ve seveceğin, mutlu olacağın bir seçim yapmalısın. Üniversite araştırmalarına nereden başlaman gerektiği konusunda yardım almak için Hangi Üniversite yazımıza başvurabilirsin. 

Kampüsü Ziyaret Etmemek: Hangi üniversiteyi seçeceğine karar vermeden önce öğrencilerin yaptığı büyük hatalardan biri de üniversiteleri web sitelerine, fotoğraflarına ve kataloglarına göre değerlendirmek. Bu yıllık fotoğraflarına bakarak arkadaş seçmek gibi. Yıllık fotoğrafları çekilmeden önce saçların düzeltilmesi ve en güzel kıyafetlerin giyilmesi gibi üniversitelerin fotoğrafları da kampüsün en güzel göründüğü günlerde çekilir. Üniversitenin kampüsünü ziyaret etmeden günlük hayatın nasıl olduğunu, üniversitenin kültürünü ve nasıl bir yaşam şeklinin olacağını bilemezsin. 

Üniversite kampüsünü ziyaret etmeden önce, ziyaret sırasında ve sonrasında neler yapman gerektiği ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için Kampüs Ziyaret Rehberi: HazırlıkKampüs Ziyaret Rehberi: Yapılacaklar Listen ve Kampüs Ziyaret Rehberi: Dikkat Etmen Gerekenler yazılarımızı okuyabilirsin. 

Bu hataların yanı sıra öğrenciler araştırma yapmaya geç başlayarak ve sahip olabilecekleri tüm kaynakları değerlendirmeyerek de yanlış tercihler yapabiliyorlar. 

Anne ve babanın, şu an sahip olduğun pek çok kaynağa sahip olmadığını ve bu kaynakların hayatını ne kadar kolaylaştırdığını unutma. Üniversite araştırmaları sırasında Parlakbirgelecek.com’da yer alan üniversite profillerini inceleyebilir; Sana En Uygun Üniversiteyi Ararken Nelere Dikkat Etmelisin yazılarımızda yer alan önerileri okuyabilirsin. 

Unutma, sahip olduğun tüm kaynakları değerlendirmek kendin için en uygun seçenekleri belirlemene ve en doğru seçimi yapmana yardımcı olacaktır.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0