Görüş Bildir
Haberler
Ülkemizde "Hangi Bölüm Hangi Üniversitede Okunur?" Sorusuna Verilebilecek 13 Yanıt

etiket Ülkemizde "Hangi Bölüm Hangi Üniversitede Okunur?" Sorusuna Verilebilecek 13 Yanıt

Fulin
25.05.2017 - 13:38

Ülkemizdeki üniversite sayısı her geçen sene artıyor; ancak bu okulların eğitim kalitesi en büyük tartışma konusu. Biz de eğer aklınızda okumak için bir bölüm varsa, o bölümü en iyi şekilde okuyacağınız okulları bir araya getirdik. Bu seçimlerde bölüm puanları, genel kanı ve mezunların yorumları dikkate alınmıştır. Siz de yorumlarda kendi okul-bölüm tercihlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uluslararası İlişkiler

1. Uluslararası İlişkiler

Ülkemizin en köklü Siyasal Bilgiler Fakültesi Ankara Üniversitesi bünyesindeki Mülkiye. Bir gelenek olarak buradan mezun öğrenciler devlet kadrolarında ve özellikle Uluslararası İlişkiler'den mezun olanlar Dış İşleri Bakanlığı'nda görev alırlar. Bu gelenek son zamanlarda biraz değişse dahi, Mülkiye ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından birisi.

2. Resim

2. Resim

Güzel sanatlar alanında görebileceğiniz en iyi eğitim muhtemelen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde olacaktır. Yetenek sınavı ile öğrenci alan Resim Bölümü, her sene aldığı yüksek sayıdaki başvurunun sadece bir kısmını öğrenci olarak okula alabiliyor.

3. İstatistik

3. İstatistik

Sayılarla oynamaya bayılıyorsanız ve kariyeriniz boyunca da sayılardan para kazanmak istiyorsanız İstatistik Bölümü sizin için uygun olabilir. Bu bölümü en iyi okuyacağınız okullardan birisi de Yıldız Teknik Üniversitesi. Ancak yoğun matematik içeren bu bölüme girecek öğrencilerin severek bu bölümde okuyacaklarından emin olması gerekiyor.

4. Mekatronik Mühendisliği

4. Mekatronik Mühendisliği

Görece olarak ülkemizde yeni olan bu disiplin kısa zamanda açılan bölümler ile destekleniyor. Bu bölümler içinde en kıdemliler arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi'nin Mekatronik Mühendisliği bölümü bu alan için tercih edilecek en iyi okullar arasında yer alıyor.

5. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

5. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

Tüm zamanların mesleği olarak adlandırılabilecek denizcilik alanında ülkemizde iyi eğitim veren fakültelerimiz var. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Denizcilik Fakültesi de bunlardan biri. Eğer bu alanda çalışmak istiyorsanız bu okulu seçebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beden Eğitimi ve Spor

6. Beden Eğitimi ve Spor

Bu alanda kendine güvenenler Marmara Üniversitesi'nin sınavlarına girerek kendilerine parlak bir gelecek çizebilirler. Ülkemizin en köklü beden eğitimi ve spor yüksekokulu Marmara Üniversitesi'nde diyebiliriz.

7. Tekstil Mühendisliği

7. Tekstil Mühendisliği

Ülkemizde çok büyük bir çalışma alanı olan tekstil alanında alabileceğiniz en iyi teknik eğitim elbette İstanbul Teknik Üniversitesi'nde.

8. Hukuk

8. Hukuk

Galatasaray Üniversitesi ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından bir tanesi. Hukuk Fakültesi için yapılabilecek en iyi tercih listesinde de en üst sıralarda yer alıyor.

9. Mimarlık

9. Mimarlık

Mimarlık gibi hem icrası hem de eğitimi çok zor olan bir alanda devam etmek isteyenler için en iyi seçeneklerden biri Orta Doğu Teknik Üniversitesi olacaktır.

10. Ziraat Mühendisliği

10. Ziraat Mühendisliği

Çukurova Üniversitesi son zamanlarda yaptığı çalışmalar ile adını uluslararası alanda da duyurmaya başladı. Ziraat Fakültesi de okulun en iyi bölümlerini barındırıyor. Ziraat Mühendisliği düşünen arkadaşların listesinde kesinlikle yer almalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gıda Mühendisliği

11. Gıda Mühendisliği

Yükselen meslekler arasında olan gıda mühendisliği için de yapılacak en iyi tercih sıralamasında Hacettepe Üniversitesi en üstleri zorlar.

12. Eczacılık

12. Eczacılık

Ege Üniversitesi her alanda çok iyi bölümlere sahip bir okul. Eczacılık Fakültesi de hem çok tercih edilen hem de kaliteli eğitimiyle dikkat çekiyor.

13. Uluslararası Ticaret

13. Uluslararası Ticaret

Boğaziçi Üniversitesi, ülkemizin en prestijli eğitim kurumları arasında elbette. Uluslararası Ticaret bölümü olarak da en geçmişi uzun olan bu üniversitemiz, bu alanda gelecek düşünen gençler tarafından tercih edilmeli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
545
122
60
42
38
34
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TC Sıla Çil

İstanbul Üniversitesi'nin bahsi geçmemesi ne komik değil mi?!

İlknur Ayaz

eczacılıkta hacettepe varken ege üniversitesini yazmak neyin kafası editör?

çünkü bu üniversitenin her yeri iyi yani tabii ki bir hacettepe değil ama bu üniversitede okunulur

thebananastand

Hukukta Koç ve Galatasaray tabii ki harika ama Ankara, İstanbul, Bilkent ve Marmara'yı naptınız be en azından devlet yazsaydınız