Görüş Bildir
Haberler
Üç Belediye Başkanının Görevden Alınması Türkiye'nin Gündeminde: Peki Kim Ne Dedi?

etiket Üç Belediye Başkanının Görevden Alınması Türkiye'nin Gündeminde: Peki Kim Ne Dedi?

Batuhan
19.08.2019 - 16:56

31 Mart'ta seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınması ardından peşi sıra açıklamalar geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyasilerin 'kayyum' yorumlarını sizler için derledik...

Siyasilerin 'kayyum' yorumlarını sizler için derledik...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya üzerinden "Teröre destek veren belediyelere müdahale kaçınılmazdır" açıklamasında bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Karar hukuki değil, siyasidir" ifadelerini kullandı. 🎥

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş "Hem hukuka, hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş "Hem hukuka, hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasına ilişkin olarak 'Hem hukuka hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur' yorumunda bulundu.

AA'nın haberine göre 'Belediye imkanlarını terör örgütü PKK'ya yardım için kullanan HDP'li belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığınca görevden alınması hem hukuka hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur.' diyen Muş, söz konusu işlemin Anayasa'nın 127. maddesi ve Belediye Kanununun 45. ve 47. maddelerine uygun olduğunu belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden "Kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez" mesajı paylaştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli de "Süleyman Soylu’nun tasarruflarını destekliyoruz" açıklamasıyla destek verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, düzenlediği basın toplantısında "Bu saldırı yalnızca HDP’ye yönelik değildir" açıklamasında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer "Demokrasiden uzaklaşmanın göstergesidir" dedi ve ekledi: "Bu tutumun panzehri dayanışmadır"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ise "Bugün ortaya konulan bu tavır ülkemize, barışa ve geleceğimize zarar verecektir" yourumunda bulundu.

Gül ve Davutoğlu, Twitter üzerinden kararı eleştirdi. Her iki eleştiride de demokrasi vurgusu yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hukukun ve demokrasinin en temel görevi, milletin verdiği temiz oyları teröre istismar ettirmemektir" açıklamasında bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
102
96
22
15
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
red-factor

Ya sen çık öcalanın kardeşini televizyonda göster. Onunla röportaj yap. Öcalandan seçim için tavsiye al. Sonra da gel "teröre karşı savaş" ayağı yap. Yerler ... Devamını Gör

ufukdiyoki

5 ay önceye kadar sicilleri belediye başkanı olmaya nasıl uygundu? Teröre destek veren başkan olmasın tamam ama seçime de giremesin.

Lestat

Keşke bu duyarı terörist başının kardeşi devlet kanalında röportaj verirken de gösterseydiniz.