Görüş Bildir
Haberler
Twitch, Yayıncılar İçin Yeni Gelir Modeli Olacak Hype Chat'i Duyurdu

Twitch, Yayıncılar İçin Yeni Gelir Modeli Olacak Hype Chat'i Duyurdu

Bahadır
25.06.2023 - 17:48

Canlı yayın platformları arasında oyunseverlerin en çok sevdiği sosyal ağ uygulaması Twitch, Hype Chat'i duyurdu. Peki yayıncılar için yeni bir gelir kaynağı olacak bu özellik kullanıcılara neler sunacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mesaj sabitlemek artık mümkün

Mesaj sabitlemek artık mümkün

Son zamanlarda birçok uygulama içerisinde görmeye başladığımız mesaj sabitleme, bu yenilikte Twitch'te de yer alacak. Hype Chat ile yayın sahibi, izleyicinin mesajını chat ekranına sabitleyebilecek.

Ücreti ne kadar?

Ücreti ne kadar?

Mesaj sabitleme ücreti, yayıncı tarafından belirlenecek. Yayıncı, 1 ila 500 dolar arasında bir tutar belirleyerek izleyecilerinin mesajlarını sohbette daha fazla görünür kılacak. İzleyiciler ne kadar fazla ücret öderlerse mesajlarını sohbetin üstünde görebilecek. Elde edilecek gelirin %70'i yayıncının %30'u Twitch'in olacak.

Her mesaj sabitlenemeyecek

Her mesaj sabitlenemeyecek

Hype Chat özelliğine başta Twitch platformunda tanınmış yayıncılar, yani partnerler kullanabilecek. Ancak her mesajın sabitlenemeyecek çünkü belirli kelimeler ve ifadelerin kullanımı kurallar çerçevesinde yasak. Tüm mesajlar, Twitch'in AutoMod sistemi tarafından denetlenecek ve moderatörler istedikleri zaman mesajları kaldırabilecek. Bu özellik, kademeli olarak kullanıcıların hizmetine sunulacak ve başlangıçta yalnızca web uygulamasında yer alacak. Mobil uygulamada da zamanla bu özelliğin kullanılabilir olması planlanmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın