Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Uzay Programı Açıklandı: 2023 Yılında Ay'a Gidiyoruz

etiket Türkiye'nin Uzay Programı Açıklandı: 2023 Yılında Ay'a Gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 10 yıllık 10 hedefini açıkladı. 2023 yılında Ay'a gidileceğini açıklayan Erdoğan, 'Son hedefimiz bir Türk vatandaşını uzaya göndermektir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uzay programını açıkladı. Erdoğan 'Milli Uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. Uzay aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı uluslararası iş birliğiyle hayata geçireceğiz. 2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
  • Milli Uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. Uzay aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı uluslararası iş birliğiyle hayata geçireceğiz. 2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz.

  • Türk mühendislerinin Ay'a iniş görevini başaracaklarına inanıyorum. Medeniyet coğrafyamızın sembolü hilali, al bayrağımız ile Ay'a göndermenin gururunu milletimize yaşatacağız.

Milli Uzay Programı'ndaki ikinci hedefimiz, yeni nesil uydu geliştirme alanında dünya ile rekabet edebilecek ticari marka ortaya çıkarmaktır.

Milli Uzay Programı'ndaki ikinci hedefimiz, yeni nesil uydu geliştirme alanında dünya ile rekabet edebilecek ticari marka ortaya çıkarmaktır.

- Milli Uzay Programı'ndaki üçüncü hedefimiz; Türkiye'ye ait bölgesel konumlama ve zamanlama sistemi geliştirmektir.

- Dördüncü hedefimiz uzaya erişimi sağlamak ve uzay limanı işletmesi kurmaktır.  Uluslarası işbirliği ile bu misyonu hayata geçireceğiz. 

- Beşinci hedefimiz uzay havası ya da meteorolojisi denilen alana yatırım yaparak uzaydaki yetkinliğimizi artırmaktır.

- Altıncı hedefimiz Türkiye’yi astronomik gözlemler ve uzay nesnelerini yerden takibi konusunda daha ileri bir seviyeye ulaştırmaktır.

- Yedinci hedefimiz ülkemizde uzay sanayii ekosistemini geliştirmek. 

- Sekizinci hedefimiz bir uzay teknoloji geliştirme bölgesi kurmaktır. 

- Dokuzuncu hedefimiz uzay alanında insan kaynağımızı geliştirmektir.

'Türk vatandaşını uzaya göndereceğiz'

'Türk vatandaşını uzaya göndereceğiz'

Uzay Programı'ndaki onuncu ve son hedefimiz bir Türk vatandaşını uzaya göndermektir. Dil bilimcilerimize bir çağrıda bulunuyorum; 'Gelin, Türk uzay yolcularına Türkçe bir isim bulalım.' Tabii yalnızca dil bilimciler değil 83 milyon vatandaşımız da özgün fikirleriyle bu arayışa ortak olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
928
297
117
80
79
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tut ski yan çek

Anayasaya yalancıyı siksinler maddesi gelsin

Bozkurt

Allah'tan üstümde çakı var. Hemen çektim çakıyı, açtım. Atladım aslanın üstüne, karnına tak tak tak...

Elif yeter

Ashsjfkahdjdkdkkskjl

Deniz Türkkan

Ulan ne güldüm be. Yemin ederim internet üzerinde hiç bir şeye böyle gülmedim. Sayenizde bütün otobüs beni joker özentisi sanıyor.