Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Oscar Adayı "Kuru Otlar Üstüne" Filminin Rakibi Olan Muhteşem Ötesi Filmler

Türkiye'nin Oscar Adayı "Kuru Otlar Üstüne" Filminin Rakibi Olan Muhteşem Ötesi Filmler

Film dünyasının göz kamaştıran gecesi Oscar'lar için geri sayım başladı. Bizim güzide temsilcimiz 'Kuru Otlar Üstüne' dünya çapındaki rakipleriyle yarışa hazır. Kimlerle kapışacağını merak ediyorsanız sizin için listemiz hazır. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Last Ashes

25. The Last Ashes

IMDb: 6.5 

Ülke: Lüksemburg 

Özet: Çok sevdiği babası James'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Frances, onun küllerini almak için verilen randevuyu kaçırır. James, ölümünden sonra yaptığı tuhaf bir eşek şakasıyla, kızının geç kalma alışkanlığını, o öldükten sonra bile düzeltebilecek midir? Keder, sert sevgi ve vefat edenlerin bizi etkilemeye devam etmesinin beklenmedik yolları hakkında kara komedi türünde bir hikaye. 

Oyuncular: Sophie Mousel, Timo Wagner, Jules Werner 

Yönetmen: Loïc Tanson

24. Sweet Dreams

24. Sweet Dreams

IMDb: 6.6 

Ülke: Hollanda 

Özet: Endonezya'nın ücra bir adasında, sömürge döneminin son günlerinde, Hollandalı şeker plantasyonu sahibi Jan ve karısı Agathe, besin zincirinin en tepesindedir. Ta ki Jan, yerli cariyesi Siti'ye yaptığı gece ziyaretinden dönerken karısının gözleri önünde aniden ölene kadar. Statükosunun ayrıcalıklarını korumak için çaresiz kalan Agathe, ayrı yaşadığı oğlu Cornelis ve ağır hamile karısı Josefien'i Avrupa'dan gelip aile işini devralmaya zorlar. Bir işçi ayaklanmasının ortasında, Cornelis ilerici değişim planlarını sergiler. Ancak Jan'ın vasiyeti Siti'yi aile mülkünün başına getirdiğinde, ideallerin boş olduğu ve kanın sudan daha kalın olduğu kanıtlanır. 

Oyuncular: Renée Soutendijk, Lisa Zweerman, Peter Faber 

Yönetmen: Ena Sendijarevic

23. Bad Living

23. Bad Living

IMDb: 6.7 

Ülke: Portekiz 

Özet: Portekiz'in kuzey kıyısında, aile tarafından işletilen bir otelde, aynı ailenin farklı kuşaklarından, birbirleriyle ilişkileri acıyla zehirlenmiş bir grup kadın yaşamaktadır. Bu kadınlar, çökmekte olan otelde hayatta kalmaya çalışırken, torunlarının beklenmedik bir şekilde bu baskıcı mekana gelişi, gizli kalmış nefreti ve birikmiş kırgınlıkları canlandırarak sorun yaratır. 

Oyuncular: Anabela Moreira, Rita Blanco, Madalena Almeida 

Yönetmen: João Canijo

22. Thunder

22. Thunder

IMDb: 6.7 

Ülke: İsviçre 

Özet: 17 yaşındaki Elisabeth, yemin etmek üzereyken ablasının ani ölümü onu manastırdan ayrılmaya ve aile çiftliğine dönmeye zorlar. Köyün boğucu ve katı kuralları tarafından boğulan ve ölümünün gizemini ortaya çıkarmak için ablasının adımlarını takip eden Elisabeth, yavaş yavaş yerel düzene karşı isyan etmeye ve kendi hayatını yaşama hakkı için mücadele etmeye itilir. 

Oyuncular: Sabine Timoteo, Lilith Grasmug, Mermoz Melchior 

Yönetmen: Carmen Jaquier

21. Concrete Utopia

21. Concrete Utopia

IMDb: 6.8 

Ülke: Güney Kore 

Özet: Dünya büyük bir depremle yerle bir oldu. Hiç kimse yıkıntıların ne kadar uzandığını ya da depremin nedenini kesin olarak bilmezken, Seul'ün kalbinde ayakta kalan tek bir apartman var. Adı Hwang Gung Apartmanı. Sakinlerinin dayanışması hızla azalıyor. Binanın şanslı sakinleri, gizemli Yeong-tak'ın önderliğinde, barınak arayan evsizleri zorla tahliye etmekte ve faşist bir disiplin uygulamaktadır. 

Oyuncular: Park Seo-joon, Lee Byung-hun, Park Bo-young 

Yönetmen: Tae-hwa Eom

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Opponent

20. Opponent

IMDb: 7.0 

Ülke: İsveç 

Özet: Yıkıcı bir söylentinin ardından Iman ve ailesi İran'dan kaçmak zorunda kalır. Mülteci olarak kendilerini İsveç'in kuzeyinde köhne bir otelde bulurlar. Güçsüz hissetmesine rağmen Iman, aile reisi rolünü sürdürmeye çalışır. Sığınma şanslarını artırmak için karısına verdiği sözü bozar ve yerel güreş kulübüne katılır. Dedikodular yeniden su yüzüne çıkmaya başladığında, Iman'ın korkusu ve çaresizliği onu ele geçirmeye başlar. 

Oyuncular: Payman Maadi, Amirali Abanzad, Ahmed Abdullahi 

Yönetmen: Milad Alami

19. The Delinquents

19. The Delinquents

IMDb: 7.0 

Ülke: Arjantin 

Özet: İki banka çalışanı, Román ve Morán, rutinlerini ve günlük hayatlarını sorgularlar. İçlerinden biri bir çözüm bulur: suç işlemek. Bir şekilde bunu başarır ve kaderini ortağına bağlar. Bu, daha iyi bir varoluş umuduyla hayatlarında büyük bir değişiklik yapmalarına yol açar. 

Oyuncular: Daniel Elías, Esteban Bigliardi, Margarita Molfino 

Yönetmen: Rodrigo Moreno

18. Blaga's Lessons

18. Blaga's Lessons

IMDb: 7.2 

Ülke: Bulgaristan 

Özet: Blaga yetmiş yaşında, yeni dul kalmış eski bir öğretmen ve sağlam ahlaklı bir kadındır. Telefon dolandırıcıları onu kocasının mezarı için biriktirdiği paradan mahrum bırakınca, ahlaki pusulası yavaş yavaş yönünü kaybetmeye başlar. 

Oyuncular: Eli Skorcheva, Gerasim Georgiev, Rozalia Abgarian 

Yönetmen: Stephan Komandarev

17. Four Daughters

17. Four Daughters

IMDb: 7.3 

Ülke: Tunus 

Özet: Tunuslu bir kadın ve dört kızının annesi olan Olfa, aydınlık ve karanlık arasında durmaktadır. Bir gün, iki büyük kızı ortadan kaybolur. Film yapımcısı Kaouther Ben Hania, onların yokluğunu doldurmak için profesyonel oyuncuları davet eder ve Olfa ile kızlarının hayat hikayelerinin üzerindeki örtüyü kaldıracak benzersiz bir sinema deneyimi yaratır. 

Oyuncular: Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Zine El-Abidine Ben Ali 

Yönetmen: Kaouther Ben Hania

16. The Taste of Things

16. The Taste of Things

IMDb: 7.5 

Ülke: Fransa 

Özet: Saygın bir aşçı olan Eugenie, son 20 yıldır iyi bir gurme olan Dodin için çalışmaktadır. Aralarındaki bağ giderek bir aşka dönüşür ve dünyanın en ünlü şeflerini bile etkileyen lezzetli yemeklerin ortaya çıkmasına neden olur. Dodin, Eugenie'nin kendisine bağlanma konusundaki isteksizliğiyle karşılaştığında, onun için yemek pişirmeye karar verir. 

Oyuncular: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger 

Yönetmen: Anh Hung Tran

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Alexander

15. Alexander

IMDb: 7.5 

Ülke: Arnavurtluk 

Özet: 1990 yılında Arnavutluk'ta Alexander Gruda adında bir tamirci yakın insanlık tarihinin en cüretkar eylemlerinden birini gerçekleştirdi. Muhalif olduğu için donanma tarafından kovulduktan sonra, kendisi ve ailesi için özgürlük kazanmak amacıyla bir savaş gemisini kaçırdı. 

Oyuncular: Alexander Gruda, Marjana Gruda, Marjan Kola 

Yönetmen: Ardit Sadiku

14. Behind the Haystacks

14. Behind the Haystacks

IMDb: 7.5 

Ülke: Yunanistan 

Özet: Yunanistan'ın kuzey sınırında karısı ve kızıyla birlikte yaşayan, borç içinde yüzen orta yaşlı bir balıkçı, yüklü bir ücret karşılığında göçmenleri sınır gölünden geçirmeye başlar. Ta ki ailenin başına gelen trajik bir olay, üç kahramanı kendi kişisel çıkmazları ve zayıflıklarıyla yüzleşmeye itene kadar. 

Oyuncular: Stathis Stamoulakatos, Eleni Ouzounidou, Evgenia Lavda 

Yönetmen: Asimina Proedrou

13. The Teachers Lounge

13. The Teachers Lounge

IMDb: 7.6 

Ülke: Almanya 

Özet: Öğrencilerinden biri hırsızlık yaptığından şüphelenince, öğretmen Carla Nowak olayın aslını öğrenmeye karar verir. İdealleri ve okul sistemi arasında sıkışıp kalan öğretmenin eylemlerinin sonuçları onu yıkmakla tehdit eder. 

Oyuncular: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau 

Yönetmen: İlker Çatak

12. Fallen Leaves

12. Fallen Leaves

IMDb: 7.6 

Ülke: Finlandiya 

Özet: Günümüz Helsinki'sinde, ilk aşklarını arayan iki yalnız ruh olan Ansa ve Holappa, yerel bir karaoke barda tesadüfen tanışırlar. Ancak ikilinin mutluluğa giden yolu, kayıp telefon numaralarından yanlış adreslere, alkolizmden sevimli bir sokak köpeğine kadar sayısız engelle kuşatılır. 

Oyuncular: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Alina Tomnikov 

Yönetmen: Aki Kaurismäki

11. Me Captain

11. Me Captain

IMDb: 7.7 

Ülke: İtalya 

Özet: Kuzeniyle birlikte Senegal'in Dakar şehrinden ayrılıp Avrupa'ya gitmeye karar veren genç bir çocuk. Kahramanın bir dizi engelin üstesinden gelmek zorunda kaldığı ve bu süreçte bir insandan bir metaya, bir hayvana dönüştüğü ve sonunda bir kahraman haline geldiği çağdaş bir Odysseia. Çölün ve denizin tehlikeleri, insanoğlunun belirsizlikleri ve çelişkileri, ana karakterlerin hayalleri, umutları ve hırslarının, dindarlığa yer olmayan bir hayatta kalma mücadelesine dönüştüğü büyük bir macera. 

Oyuncular: Affif Ben Badra, Seydou Sarr, Issaka Sawadogo 

Yönetmen: Matteo Garrone

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Promised Land

10. The Promised Land

IMDb: 7.8 

Ülke: Danimarka 

Özet: 1700'lerin ortalarında Danimarka Kralı V. Frederik, Jutland'ın yabani fundalıklarının evcilleştirilmesi, ekilmesi ve kolonileştirilmesi gerektiğini, böylece medeniyetin yayılabileceğini ve kraliyet hanedanı için yeni vergiler elde edilebileceğini ilan etti. Ancak kimse Kral'ın emrini yerine getirmeye cesaret edemedi. Yırtıcı kurtların, haydutların ve acımasız, affetmeyen doğanın musallat olduğu ıssız bir yer olan fundalık kesin ölüm demekti. Ancak 1755 yazının sonlarında, Ludvig Kahlen adında yalnız bir asker, hayatı boyunca kurduğu hayalin peşinden inatla giderek hedefine ulaşmaya kararlı bir şekilde fundalığa girdi: Fundalık ona ya uzun zamandır aradığı zenginliği ve onuru getirecekti... ya da onu alt edecekti. 

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Gustav Lindh, Amanda Collin 

Yönetmen: Nikolaj Arcel

9. Housekeeping for Beginners

9. Housekeeping for Beginners

IMDb: 7.8 

Ülke: Makedonya 

Özet: Dita asla anne olmak istememiştir ama şartlar onu kız arkadaşının iki kızını, küçük baş belası Mia ve asi genç Vanesa'yı büyütmeye zorlar. Üçü kafa kafaya vermeye devam ederken ve bir arada kalmak için savaşmak zorunda olan beklenmedik bir aile haline gelirken bir irade savaşı başlar. 

Oyuncular: Rozafa Celaj, Sara Klimoska, Anamaria Marinca 

Yönetmen: Goran Stolevski

8. Smoke Sauna Sisterhood

8. Smoke Sauna Sisterhood

IMDb: 7.9 

Ülke: Estonya 

Özet: Duman saunasının karanlığında kadınlar en gizli sırlarını ve mahrem deneyimlerini paylaşırlar. Bir birliktelik duygusuyla kadınlar bedenlerine hapsolmuş utançtan arınır ve güçlerini yeniden kazanırlar. 

Oyuncular: Kadi Kivilo 

Yönetmen: Anna Hints

7. Pictures of Ghosts

7. Pictures of Ghosts

IMDb: 7.9 

Ülke: Brezilya 

Özet: Recife şehir merkezinin 20. yüzyıldan kalma klasik film sarayları büyük ölçüde yok olmuştur. Şehrin bu bölgesi artık toplum yaşamının kaybolmuş yönlerini ortaya çıkaran bir tür arkeolojik alan. Bu da hikayenin sadece bir parçası. 

Oyuncular: Sonia Braga, Tony Curtis, Joselice Jucá 

Yönetmen: Kleber Mendonça Filho

6. Goodbye Julia

6. Goodbye Julia

IMDb: 7.9 

Ülke: Sudan 

Özet: Gergin bir evliliği olan Kuzey Sudanlı emekli şarkıcı Mona, bir cinayeti örtbas ettikten sonra suçluluk duygusuyla kıvranırken, maktulün Güney Sudanlı dul eşi Julia ve oğlu Daniel'i evine alarak durumu telafi etmeye çalışır. Julia'ya günahlarını itiraf edemeyen Mona, geçmişi geride bırakmaya ve yeni bir statükoya uyum sağlamaya karar verir; ülkedeki kargaşanın evine kadar girip onu günahlarıyla yüz yüze getirebileceğinden habersizdir. 

Oyuncular: Eiman Yousif, Siran Riak, Nazar Goma 

Yönetmen: Mohamed Kordofani

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Perfect Days

5. Perfect Days

IMDb: 8.0 

Ülke: Japonya 

Özet: Hirayama, Tokyo'da tuvalet temizleyicisi olarak sürdürdüğü basit hayatından son derece memnun görünüyor. Oldukça yapılandırılmış günlük rutininin dışında müzik ve kitap tutkusundan keyif alıyor. Ağaçları çok sever ve onların fotoğraflarını çeker. Bir dizi beklenmedik karşılaşma, yavaş yavaş geçmişine dair daha fazla şey ortaya çıkarır. 

Oyuncular: Kôji Yakusho, Yumi Asô, Tokio Emoto 

Yönetmen: Wim Wenders

4. The Zone of Interest

4. The Zone of Interest

IMDb: 8.1 

Ülke: Birleşik Krallık 

Özet: Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkarlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki, ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan bu çarpıcı film çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss ailesinin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor. 

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam 

Yönetmen: Jonathan Glazer

3. The Burdened

3. The Burdened

IMDb: 8.1 

Ülke: Suudi Arabistan 

Özet: Isra'a, Yemen'deki iç savaşın ortasında bir bebek daha beklediğini öğrenince, kocasıyla birlikte kürtaj yaptırmaya karar verir. Ancak bu, ilişkilerinde ve başka yerlerde büyük zorluklar yaratır. Çok sık unutulan bir kriz bölgesinden dokunaklı bir hikaye. 

Oyuncular: Khaled Hamdan, Abeer Mohammed, Samah Alamrani 

Yönetmen: Amr Gamal

2. Family Album

2. Family Album

IMDb: 8.4 

Ülke: Uruguay 

Özet: Ayrıldıktan kısa bir süre sonra César, genç oğullarıyla birlikte bir rock grubu kurar. Çok geçmeden, bu aile projesinin sürdürülemez olduğu ortaya çıkacaktır. 'Aile Albümü', ebeveynler ve çocuklar arasındaki zor bağ ve amatör rock gruplarının dünyası hakkında bir ergenlik komedisi. 

Oyuncular: Diego Cremonesi, Valeria Lois, Vicente Luan 

Yönetmen: Guillermo Rocamora

1. 20 Days in Mariupol

1. 20 Days in Mariupol

IMDb: 8.8 

Ülke: Ukrayna 

Özet: Rus işgali başladığında, kuşatma altındaki Mariupol kentinde mahsur kalan Ukraynalı gazetecilerden oluşan bir ekip, savaşın acımasızlıklarını belgeleyen çalışmalarına devam etmek için mücadele ediyor. 

Yönetmen: Mstyslav Chernov

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın