Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Hayvanat Bahçeleri: Türkiye'nin En Büyük Hayvanat Bahçesi Nerededir?

Türkiye'nin Hayvanat Bahçeleri: Türkiye'nin En Büyük Hayvanat Bahçesi Nerededir?

Türkiye sayısız doğal güzelliğe, köklü bir tarihe ve birbirinden farklı bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin birçok büyük ve küçük şehrinde ise birbirinden farklı birçok farklı hayvanat bahçesi bulunuyor. Hayvanat bahçeleri her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle Antalya ve İzmir'de bulunan hayvanat bahçeleri, turistlerin de ilgi odağında yer alıyor. Peki Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi hangisidir, hangi şehirdedir? 

İşte Türkiye'nin hayvanat bahçeleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayvanat bahçeleri özellikle çocukların ziyaret etmek istediği mekanlar arasında yer alıyor.

Hayvanat bahçeleri özellikle çocukların ziyaret etmek istediği mekanlar arasında yer alıyor.

Türkiye'de bulunan hayvanat bahçeleri de hem yerli hem yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Genellikle şehirden uzakta yer alan hayvanat bahçeleri, ziyaretçelerine hayvanları gözleme imkanı sunuyor. Hayvanat bahçelerinde çoğunlukla vahşi hayvanlara, çöl hayvanlarına ve yırtıcı kuşlara yer veriliyor. Peki Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi hangisidir?

1. Gaziantep Hayvanat Bahçesi

1. Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep hayvanat bahçesi aynı zamanda Avrupa'nın 2. ve dünyanın da 4. büyük hayvanat bahçesi olma unvanına sahiptir. 1 milyon metrekarelik geniş bir alana sahip bu hayvanat bahçesi, yeşillik alanlarıyla ziyaretçelerine doğal bir gezi imkanı sunmaktadır. Hayvanat bahçesinde yaklaşık 300 türde 7.000 civarı hayvan bulunmaktadır.

2001 yılında açılan hayvanat bahçesi her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor.

2001 yılında açılan hayvanat bahçesi her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Burç Ormanı'nın geniş bir alanına kurulan bu hayvanat bahçesi, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında. Sadece bir yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği bilinmektedir. Ziyaretçilerin ilgisini en çok çeken şeyler ise safari parkı, fok gösterisi, Zooloji ve Doğa Müzesi ve yırtıcı hayvanlardır.  Gaziantep hayvanat bahçesi şehir merkezine 35 dakika uzaklıkta bulunur.

Hayvanat bahçesi aynı zamanda kurtarma merkezi olarak da kullanılmaktadır. Yakın çevrede bulunan bakıma muhtaç. hayvanların tedavileri burada uzmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir.

2. Darıca Hayvanat Bahçesi

2. Darıca Hayvanat Bahçesi

Kocaeli Darıca'da bulunan Faruk Yalçın hayvanat bahçesi de Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçeleri arasındadır. 165.000 metrekarelik bir alana kurulmuştur. Burası aynı zamanda bir botanik parktır. Darıca Hayvanat Bahçesi 1993 yılında ziyarete açılmıştır.

Faruk Yalçın hayvanat bahçesinde yaklaşık 280 türde 2600'den fazla hayvan bulunmaktadır. 600 farklı türde ve 8000'den fazla bitki de burada yaşamını sürdürmektedir. Kocaeli'nde bulunan bu hayvanat bahçesi İstanbul'a en yakın ve en büyük hayvanat bahçesidir. Bu sebeple özellikle haftasonlarında birçok çocuklu aile ziyaret etmektedir.

3. İzmir Doğal Yaşam Parkı

3. İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı yaklaşık 425.000 metrekarelik bir alan üzerine kuruludur. 2008 yılında ziyarete açılan doğal yaşam parkı, İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunmaktadır. Havaalanından buraya ulaşım ise oldukça kolaydır. Doğal Yaşam Parkı yaklaşık 134 türden 2.700'ü aşkın hayvana ev sahipliği yapmaktadır. 

Diğer hayvanat bahçelerinden farklı olarak hayvanların çoğu tel örgü veya kafesin ardında değildir. Daha geniş bir alana sahip olan hayvanlar, daha rahat hareket edebilmektedirler. İzmir Doğal Yaşam Parkı aynı zamanda Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Antalya Hayvanat Bahçesi

4. Antalya Hayvanat Bahçesi

Antalya Hayvanat Bahçesi 1989 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi kapsamında ziyarete açılmış eğlence ve tema parkıdır. Antalya Hayvanat Bahçesi yaklaşık 400 dönümlük bir alana kurulmuştur. Bu alanda aynız amanda mesire alanları ve yapay göller de bulunmaktadır. 

Hayvanat bahçesinde yaklaşık 100 türden 800 civarı hayvan yaşamaktadır. Hem yerli hem de yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde özellikle yırtıcı hayvanlar ve yırtıcı kuşlar dikkat çekmektedir.

5. Bursa Hayvanat Bahçesi

5. Bursa Hayvanat Bahçesi

Bursa'da açılan hayvanat bahçesi Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçeleri arasında yer almaktadır. 1998 yılında ziyarete açılmıştır ve günümüze kadar milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamıştır. 206.000 metrekarelik bir alana kurulmuş olan Bursa hayvanat bahçesinde yaklaşık 70'e yakın tür ve 650 hayvan bulunmaktadır. Bursa'nın Istanbul'a yakın oluşu ise özellikle haftasonlarında birçok çocuklu ailenin burayı ziyaret etmesini sağlamaktadır.

6. Kayseri Hayvanat Bahçesi

6. Kayseri Hayvanat Bahçesi

Kayseri hayvanat bahçesi Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alır. Büyükşehir tarafından kullanıma sunulan bu tesiste ayrıca buz pisti, lunapark ve su kaypak gibi eğlence alanları da bulunmaktadır. Yaklaşık 180 bin metrekare alan üzerine kurulan bu tesis, birçok hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Kayseri Hayvanat Bahçesi'nde yaklaşık 160 türden 2000 civarı hayvan vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın