Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’nin En Güzel 10 Koyu

Türkiye’nin En Güzel 10 Koyu

Dilek Torun
26.11.2014 - 13:24 Son Güncelleme: 26.11.2014 - 18:14

Sürekli cennet vatan diye adlandırılan ülkemizin adı sanı duyulmamış o kadar güzel köşesi var ki bunun boş bir söz olmadığını resimlere bakarak anlamak kolay. Biz de maviyle yeşilin en görkemli şekilde buluştuğu koyları listeleyip tatil planı yapanlara yardımcı olalım istedik.

Kaynak: https://www.biletsec.com/blog/turkiye...

1. Bademli Koyu

1. Bademli Koyu

Ege’nin incisi denilen İzmir’in İncisi de Bademli. Dikili ilçesine on kilometre mesafedeki koy, hakkında çok az fikir sahibi olunan enfes köşelerden birisi. Denizin dibini metrelerce gitseniz dahi görmeniz mümkün ve denizi nerdeyse yılın her zamanı bir çarşaf gibi

2. Çatı Koyları

2. Çatı Koyları

Gökova Körfezi’ndeki bir cennet köşesi. Karadan ulaşım yok ve sadece teknelerle gelinebiliyor. Etrafının ağaçlarla çevrili olmasıyla neredeyse hiç rüzgar almıyor ve deniz her zaman yüzmeye müsait. Ayrıca ağaçların arasında doğal bir çok yürüyüş parkuru var ve konaklama imkanının olmaması ile oldukça temiz kalmış yerlerden birisi.

3. Yedi Adalar

3. Yedi Adalar

Yine karayolu ile ulaşımın olmadığı koylardan birisi. Yolunuz Gökova’ya düştüyse buraya uğramadan gitmek olmaz. Muazzam mercan kayalıkları ile de dalış yapmak isteyenlerin uğrak yerlerinden birisi.

4. Okluk Koyu

4. Okluk Koyu

Turgut Özal’ın gösterdiği ilgi nedeniyle Turgut Özal Koyu olarak da biliniyor. Yerleşim çok fazla olmasa da balık lokantaları ve işletmeler var. Karayolu ile ulaşmak için Marmaris’ten Karaca Söğüt’e geçmeniz gerek.

5. Kabak Koyu

5. Kabak Koyu

Fethiye’nin az bilinen cennet bahçesi. Ulaşım köyden arazi araçları ile sağlanabiliyor. Konaklama ise daha çok bungalov tarzı ağaç evler ve çadırların olduğu kamplarda mümkün. Hem doğası, hem de sıcak ortamı ile kalabalıktan hoşlanmayanlar için çok güzel bir alternatif. Ayrıca düzenlenen tekne turları ile Kelebekler Vadisi’ne günübirlik gidip gelebilirsiniz.

6. Kargı Koyu

6. Kargı Koyu

Fethiye’nin incilerinden birisi daha. Doğal akvaryum olarak bilinen koy dalmak isteyenler için bulunmaz bir köşe. Ayrıca etrafındaki dağlarda çokça bulunan günlük ağaçlarının yaydığı koku yaz gecelerini ilk defa burada geçirecek olanları çok şaşırtacak.

7. Torba Koyu

7. Torba Koyu

Bodrum’a oldukça yakın olan koyda, denizin ve yeşilin güzelliğinin yanında bir çok antik kalıntıyı da bulmak ve görmek mümkün. Konaklama imkanları ise bir çok koya nazaran oldukça fazla.

8. Gideros Koyu

8. Gideros Koyu

Tatilciler tarafından çok fazla bilinmese de yatçıların en sevdiği yerlerden birisi. Karadeniz’in hırçın sularının tam aksine bir göl kadar durgun. Koya karadan da ulaşmak mümkün ama konaklama için çok fazla alternatif yok.

9. Turunç Pınarı Koyu

9. Turunç Pınarı Koyu

Muğla’nın otantik koyu. Karadan da ulaşım mümkün ve yaz kış hizmet veren işletmeler var. Koyun hemen yakınında doğal kaynak suyu var ve koy zeytin ağaçları ile örülmüş durumda. Ayrıca oldukça fazla organik meyve ve sebze ile geri dönmek mümkün.

10. Bencik Koyu

10. Bencik Koyu

Datça ile Marmaris arasında bir saklı cennet ve koyun ortasında da ufak bir adacık. Konaklama imkanının olamaması ile yıllar yılı temizliğini ve doğallığını koruyabilmiş bir yer.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
71
31
29
26
21
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yaşar Pakır

Mersin Tisan koyu dünyanın en güzel 13.koyu seçildi burda yok garip ...

Hüseyin USLU

Buda En güzel Köyleri ; http://www.gezilesiyer.com/dunyanin-en-guzel-10-koyu.html