Görüş Bildir
Haberler
Türk Edebiyatı Polisiye Romanlarından Biri: İstanbul Hatırası Romanının Konusu Nedir, Karakterleri Kimler?

Türk Edebiyatı Polisiye Romanlarından Biri: İstanbul Hatırası Romanının Konusu Nedir, Karakterleri Kimler?

Elif
28.04.2023 - 15:49

Türk Edebiyatının başarılı polisiye romanlarından biri olan İstanbul Hatırası, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Ahmet Ümit'in kaleme aldığı İstanbul Hatırası, 2010 yılında Everest Yayınları tarafından yayımlandı. Yazarın pek çok romanında yer alan Başkomiser Nevzat, bu romanın ana karakterlerinden biri. Peki İstanbul Hatırası kitabının konusu ne? İstanbul Hatırası kitabının karakterleri kimler? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Hatırası Romanının Konusu Nedir?

İstanbul Hatırası Romanının Konusu Nedir?

Profesör Necdet Bey, Atatürk heykelinin önünde polisler tarafından elleri bağlanmış şekilde ölü bulunur. Polisler, Necdet Bey'in elinde sikke bulur ve yapılan araştırmalar sonucunda cüzdanı ile telefonuna ulaşılır. Necdet Bey'in katil zanlısını arayan polisler, karısıyla konuşurlar fakat bir sonuca ulaşamazlar. Daha sonra, Necdet Bey'in eski eşinin sevgilisi olan Namık'ı sorguya çekerler. İstanbul Savunma Derneği'nin üyesi ve cerrah olan Namık, Necdet Bey'le bir ilgisi olmadığını söyler. Polisler, Namık Bey'i sorguya çekerken başka bir ceset daha ortaya çıkar.

Yeni cesedin elinde Byzantion yazan bir sikke bulunur. Byzantion, İstanbul'un ilk adı olduğunu öğrenirler. Polisler, ikinci ölen kişinin evine giderler fakat merhumun birkaç yıl önce boşandığını öğrenirler. Sırayla cinayetler işlenirken üçüncü ölen gazeteci, dördüncü ise mimar çıkar. Polisler, çevredeki tanıklardan cesedi bırakanın kişinin beyaz bir minibüsü olduğunu öğrenir.

Eski belediye başkan yardımcısının öldürülmesinden sonra polisler, daha fazla araştırmaya başlar. Başkomiser Nevzat, altıncı cesede ulaşınca diğer cesetlerin nereye bırakılacağını tahmin etmeye çalışır. Yapılan çalışmalar sonucunda Başkomiser Nevzat, katilin yakınlarından bir insan olduğunu öğrenir.

İstanbul Hatırası Romanının Karakterleri Kimler?

İstanbul Hatırası Romanının Karakterleri Kimler?
  • Başkomiser Nevzat - Balat doğumlu olan Nevzat, bir kaza sonucu kızını, eşini kaybeder ve hayata küser. Onu İstanbul ve Evinyenga hayata tekrardan bağlar.

  • Zeynep: Başkomiser Nevzat'ın ekibinde çalışan kriminoloji uzmanı

  • Komiser Ali: Başkomiser Nevzat'ın yardımcısıdır ve meslektaşı Zeynep'le birbirlerine aşıktır.

  • Evingenia: Başkomiser Nevzat'ın sevgilisi olan Evingenia, Rum asıllıdır ve meyhanesi vardır.

  • Adam Yezdan: Aşiret oğlu olan Adam, inşaat ve kuyumculuk işiyle ilgilenir. Fakat yaptığı inşaat Yekta'nın kızının ve eşinin ölümüne sebep olunca cinayete kurban gider.

  • Yekta: Nevzat'ın yakın arkadaşlarından biri olan Yekta, kızını ve eşini kaybettikten sonra büyük bir cinayet planlar.

  • Demir: Nevzat'ın bir diğer arkadaşı olan Demir, diğerlerin daha farklı bir karakterdir. Yekta birlikte cinayet işlerler.

  • Leyla: Necdet'in ilk eşi ve Namık'ın sevgilisidir. Nevzat'a cinayetleri çözmesi için yardımcı olur.

Türk Edebiyatı'nın başarılı polisiye romanlarından biri olan İstanbul Hatırası, Ahmet Ümit tarafından kaleme alındı.

Türk Edebiyatı'nın başarılı polisiye romanlarından biri olan İstanbul Hatırası, Ahmet Ümit tarafından kaleme alındı.

2010 yılında Everest yayınlarından çıkan roman, İstanbul hakkında pek çok bilgi de içeriyor.  Ahmet Ümit, kitap yayınlandıktan sonra romanda adı geçen mekanların gezildiği bir kültür turu da düzenledi. İstanbul nadide güzelliklerinin gezdirildiği bu tura 100'e yakın okuyucu katıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Kendisini sevmeme rağmen Bab-ı esrar kitabından sonra hangisini elime alsam bitiremedim. Genelde (eski edebiyat yazarları hariç) Türk yazarlar gereksiz uzatm... Devamını Gör