Görüş Bildir
Haberler
Türk Basınının Duayenlerindendi: Orhan Koloğlu Hayatını Kaybetti

Türk Basınının Duayenlerindendi: Orhan Koloğlu Hayatını Kaybetti

Türk basınının duayenlerinden Orhan Koloğlu 91 yaşında hayatını kaybetti. 90 civarında kitaba imza atan Koloğlu, özellikle tarih alanında yaptığı çalışmalarla biliniyordu. Aynı zamanda Libya'nın ilk başbakanı Sadullah Koloğlu'nun oğluydu.

Gazeteci- yazar Orhan Koloğlu hayatını kaybetti.

Müzisyen Sina Koloğlu, amcasının acı haberini sosyal medyada duyurdu.

Sina Koloğlu, 'Orhan Koloğlu'nu kaybettik. Amcam Orhan Koloğlu'nu biraz önce kaybettik. Dolu dolu yaşadı... Son dakikaya kadar çalıştı. 90'a girerken 90'nıncı kitabını yazdı. Hepimizin başı sağ olsun. Çok yeni aldım haberi. Fazla da bir şey yazamıyor insan” diye yazdı.

Orhan Koloğlu kimdir?

Orhan Koloğlu kimdir?

Orhan Koloğlu 1929 yılında Konya'da dünyaya geldi. II. Dünya Savaşı sonrasında Libya'da yeni kurulan hükümette, Ankara hükümetinin izni ile başbakanlık görevinde bulunan Sadullah Koloğlu'nun oğludur. Galatasaray Lisesi'ni, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne (bugün İletişim Fakültesi'ne) bağlı Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. Doktora çalışmasını Strasbourg Üniversitesi Edebiyat ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yaptı.

Orhan Koloğlu’nun babası Sadullah Koloğllu, çeşitli yerlerde kaymakamlık ve valilik görevlerinde bulunduktan sonra 1941’de emekliye ayrıldı. Baba Koloğlu, 1949’da bağımsızlığını yeni kazanmış, kadroları olmayan Libya’da eskiden tanıdığı Emir Sunusi’nin talebi ve Türk hükümetinin izniyle ilk başbakanlık görevini üstlenip 1952’ye kadar sürdürdü.

Orhan Koloğlu'nun ilk gençlik yılları da Libya’da geçti. 70’li yıllarda Bülent Ecevit’in Libya özel temsilcisiydi. Libya’ya dair kitaplar yazdı. Kariyerine 90’dan fazla kitap, Basın Yayın Genel Müdürlüğü, çeşitli ülkelerde ataşelikler ve siyasi danışmanlıklar sığdırdı.

Koloğlu'nun ardından sosyal medyada taziye mesajları paylaşılıyor...

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın