Görüş Bildir
Haberler
Tüm Kışı Battaniyenin Altında Geçirenler Buraya! Sürekli Üşümenizin Aslında Basit Bir Sebebi Olabilir

Tüm Kışı Battaniyenin Altında Geçirenler Buraya! Sürekli Üşümenizin Aslında Basit Bir Sebebi Olabilir

Penny
03.10.2019 - 07:00

Bunu sadece yaşayanlar anlayabilir. Sebebini tespit edebilirseniz önümüzdeki kıştan itibaren soğuklardan korkmadan yaşayabilirsiniz.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tiroid beziniz düzgün çalışmıyor olabilir.

srv.onedio.com

Hipotiroid, tiroid bezinin yeterince çalışmaması durumudur ve bu soğuk intoleransına neden olabilir. Tiroid, metabolizma ve sıcaklığın düzenlenmesine yardımcı olur. Tiroidin çok çalışması durumunda sıcağa tahammülsüzlük, az çalışması durumunda ise sürekli üşüme görülür. Diğer hipotiroidi belirtileri arasında halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, kabızlık da vardır. 

Nasıl düzeltilir: Bir doktora gitmelisiniz. Basit testlerde, tiroid bezinizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz.

Yeterince su içmiyor olabilirsiniz.

srv.onedio.com

Su metabolizmanızı hızlandırır. Vücudunuzun yiyecekleri parçalamasına, enerji ve ısı üretmesine yardımcı olur. Eğer susuz kalırsanız vücudunuzu ısıtan enerjiden yoksun kalabilirsiniz. 

Nasıl düzeltilir: Yeterince su içtiğinizden emin olun. Eğer su sevmiyorsanız ona limon, nane, fesleğen, salatalık ve aklınıza gelebilecek başka sağlıklı bir şey ekleyerek tadını düzenleyebilirsiniz.

Kansızlık probleminiz olabilir.

Kansızlık probleminiz olabilir.
commons.wikimedia.org

Kansızlık, sürekli olarak ellerinizin ve ayaklarınızın üşümesine sebep olacak başka bir tıbbi durumdur. Kansızlığın birçok sebebi olabilir. Semptomları arasında ise soluk ya da sarı cilt, yüksek nabız, yorgunluk ve baş ağrısı vardır. 

Nasıl düzeltilir: Kansızlık probleminden şüpheleniyorsanız, bir doktora danışmanız ve gerekli testleri yaptırmanız gerekmektedir.

Yeterince uyumuyor olabilirsiniz.

İyi bir uyku vücut sıcaklığının düzenlenmesi için son derece önemlidir. Bu nedenle, doğru bir uyku düzeniniz yoksa neden sürekli üşüdüğünüzün sebebi açıktır. 

Nasıl düzeltilir: Günlük programınızı yeniden gözden geçirin ve uyku için yeterli zaman ayırdığınızdan emin olun.

Raynaud Fenomeni'nden muzdarip olabilirsiniz.

Raynaud Fenomeni'nden muzdarip olabilirsiniz.

Raynaud’un Fenomeni'ni teşhis etmek kolaydır. Çünkü net bir şekilde el ya da  ayak parmaklarınızın beyaz veya mavi görünmesine sebep olur. El ve ayak parmaklarına kan akışını azaltan ve soğumalarına sebep olan nadir görülen bir hastalıktır. Kan akışı azaldığında, parmaklar beyaz veya mavi olur ve kan geri döndüğünde ise tekrar kırmızı olurlar. Bu sırada uyuşma veya ağrı hissedilebilir.

Nasıl düzeltilir: Mutlaka bir doktora görünmelisiniz. Bu rahatsızlık stres kaynaklı ya da kullanılan bazı ilaçlar sebebiyle ortaya çıkacağı gibi, kendiliğinden de ortaya çıkabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok zayıf olabilirsin.

srv.onedio.com

Kilonuz gerektiğinden düşük ise bu, sizi soğuktan izole etmek için yeterli vücut yağınız olmadığı anlamına gelir. Eğer kilo vermeye çalışırken bilinçsiz davranıyor, ihtiyacınız olandan daha az kalori alıyorsanız bu üşümenize sebep olacaktır. 

Nasıl düzeltilir: Yaşınıza ve sağlık durumunuza uygun, sağlıklı ve dengeli bir diyet programına geçin.

Kan dolaşımınız yavaş olabilir.

srv.onedio.com

Periferik arter hastalığı, arterlerin organlara ve dokulara yeterince kan taşıyamaması durumudur. Atardamarlarda plak biriktiğinde (ateroskleroz), atardamarlar daralır, bu da soğuğa karşı dayanıksızlığa sebep olur.

Nasıl düzeltilir: Bunun için de mutlaka bir doktora gidin. Periferik arter hastalığının tedavisi, bazı durumlarda ameliyat dahil olmak üzere yaşam tarzı değişikliklerini (örneğin sigarayı bırakmak gibi) de içerebilir.

Gördüğünüz gibi, üşümenin altında bazı tıbbi durumlar olabilir ve bir doktora görünmek en iyi seçenektir. Bir doktora gidip çözüme kavuşana kadar;

  • Vücudunuzun sıcaklığını korumaya ve kalın giysiler giymeye çalışın. 

  • Yün ve polipropilen kumaştan iç çamaşırları edinin.

  • Çay ve sıcak çikolata gibi, sıcak içecekler tüketin.

  • Durumunuzun nedenini öğrenene kadar soğuk havalarda dışarıda çok fazla zaman geçirmekten kaçının.

Peki sizin soğukla aranız nasıl? Etrafındaki herkes rahatken, sizin donmak üzere olduğunu hissedenlerden misiniz? Eğer öyleyse kış mevsimini nasıl geçiriyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz;

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sigurd

Ya da kısaca battaniyenin altında olmaktan keyif alıyor olabilirsiniz